Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Δικηγόρος προειδοποιεί ότι ο νόμος του 2021 θα μπορούσε να οδηγήσει τους Καναδούς στη φυλακή για παρεμπόδιση της ευθανασίας και της άμβλωσης.

Shutterstock.com

Στείλτε ένα επείγον μήνυμα στους Καναδούς νομοθέτες προτρέποντάς τους να σταματήσουν να επεκτείνουν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία


(Ένας νόμος του 2021 θα μπορούσε να τιμωρήσει τους Καναδούς επειδή εμπόδισαν την ικανότητα κάποιου να έχει πρόσβαση σε «ιατρικές» διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της ευθανασίας, της άμβλωσης και των «μεταβάσεων» φύλου, προειδοποίησε ένας δικηγόρος το LifeSiteNews.  

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, ο δικηγόρος υπεράσπισης της δικηγορικής εταιρείας 'Lion Advocacy' Daniel Ari Freiheit προειδοποίησε το LifeSiteNews ότι το νομοσχέδιο C-3, που εισήχθη από τη φιλελεύθερη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Justin Trudeau και κατοχυρώθηκε σε νόμο το 2021, θα μπορούσε θεωρητικά να δει τους Καναδούς να φυλακίζονται για έως και δέκα χρόνια εάν επρόκειτο να προκαλέσουν «φόβο» σε κάποιον εμποδίζοντάς τον να αποκτήσει αμφιλεγόμενες «ιατρικές» διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της ευθανασίας. άμβλωση, διαδικασίες «μετάβασης» φύλου, ακόμη και το εμβόλιο COVID-19.

«Στον Καναδά, αν παρέμβεις ή εμποδίσεις κάποιον να έχει πρόσβαση στην Ιατρική Βοήθεια στο Θάνατο, ή του προκαλέσεις 'φόβο', θα μπορούσες να συλληφθείς και να φυλακιστείς για έως και 10 χρόνια»έγραψε ο Freiheit στο X, πρώην Twitter, στα τέλη του περασμένου μήνα.  

Στην ανάρτησή του, ο Freiheit αναφέρθηκε στο κείμενο του νομοσχεδίου C-3, το οποίο αναφέρει ότι είναι παράνομο για τους Καναδούς να συμμετέχουν σε «οποιαδήποτε συμπεριφορά με σκοπό να προκαλέσουν κατάσταση φόβου» σε ένα άτομο που επιδιώκει να λάβει οποιαδήποτε ιατρική περίθαλψη ή διαδικασία. 

Σύμφωνα με τη διατύπωση του νομοσχεδίου, ο νόμος ισχύει για όλες τις «υπηρεσίες υγείας», τις οποίες ο Freiheit εξήγησε στο LifeSiteNews περιλαμβάνει «άμβλωση, χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, μετάβαση (ορμονοθεραπεία), COVID και άλλα εμβόλια». 

Μιλώντας στο LifeSiteNews, ο Freiheit δήλωσε ότι ο νόμος φαίνεται να στοχεύει στην αποτροπή ενός ατόμου από το να εμποδίσει σωματικά ένα άλλο άτομο να λάβει ιατρική διαδικασία, αλλά ότι η διατύπωση του νόμου θα μπορούσε να ερμηνευθεί ευρύτερα ώστε να περιλαμβάνει την απαγόρευση ενός ατόμου να συμβουλεύει προφορικά ένα άλλο άτομο να μην υποβληθεί σε συγκεκριμένη θεραπεία ή διαδικασία.

"Φαίνεται ότι ο γενικός σκοπός της διάταξης είναι να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να εμποδίζουν σωματικά ή να παρενοχλούν άλλους, ειδικά στο χώρο συγκεκριμένων τοποθεσιών υπηρεσιών υγείας, από το να λάβουν τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται (ή θέλουν)", εξήγησε ο Freiheit. «Δεν νομίζω ότι η συμβουλή κάποιου να μην λάβει ιατρική υπηρεσία θα ήταν παράνομη εάν η πρόθεση του συμβούλου δεν ήταν να κάνει το άλλο άτομο άσκοπα φοβισμένο, αλλά μάλλον να παρέχει το κόστος και τα οφέλη μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας υγείας».

Ωστόσο, ο Freiheit σημείωσε ότι θα μπορούσε να δει μια κατάσταση στην οποία ο νόμος έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί εναντίον ενός ατόμου μόνο και μόνο για να αποτρέψει προφορικά κάποιον από το να υποβληθεί σε ιατρική διαδικασία, ακόμη και αν μια τέτοια κατάσταση φαίνεται απίθανη.

«Εάν ένας γονέας φωνάξει στο παιδί του 20 φορές ότι το εμβόλιο COVID-19 θα το σκοτώσει, θα το κάνει στείρο - χωρίς καμία αμφιβολία ή μελέτες που βασίζονται για να δικαιολογήσουν τον ισχυρισμό ή τις αντίθετες απόψεις - μπορώ να δω μια κατάσταση όπου το παιδί (εάν αισθάνεται θύμα) ή άλλος κηδεμόνας που σχετίζεται με το παιδί, χρησιμοποιεί αυτό το «φόβο που προκαλεί» ιατρική ρητορική από τον γονέα και το αναφέρει σύμφωνα με τον νέο νόμο, », είπε.  

Ο Freiheit δήλωσε ότι «Το σκεπτικό του νόμου είναι έντιμο: είναι να επιτρέπει στους ανθρώπους να λαμβάνουν ελεύθερα τις δικές τους ιατρικές αποφάσεις, χωρίς να παρενοχλούνται ή να εκφοβίζονται από μέλη του κοινού». Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διατύπωση του νόμου είναι απαλλαγμένη από πιθανή οπλοποίηση.

«Το πρόβλημα με αυτή τη συγκεκριμένη διατύπωση, και με την εισαγγελική στρατηγική του Στέμματος γενικά, είναι ότι η ίδια η διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο για να εκφοβίσει και να μπερδέψει τα μέλη του κοινού ως προς τα δικαιώματα που εξακολουθούν να διατηρούν βάσει του Χάρτη, του διεθνούς δικαίου κ.λπ.», εξήγησε ο Freiheit στο LifeSiteNews. «Στο τέλος της ημέρας, οποιοσδήποτε νόμος μπορεί να οπλιστεί από εκείνους που ασκούν εξουσία. Το ερώτημα είναι, θέλουμε πραγματικά να οπλίσουμε το νομικό μας σύστημα με αυτόν τον τρόπο;». 

Ο Freiheit εξήγησε ότι ο νέος νόμος θα μπορούσε να θεωρηθεί παραβίαση της ελευθερίας του λόγου ανάλογα με το «ποιοι περιορισμοί στον λόγο δικαιολογούνται εύλογα σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία».   

Ο Freiheit εξήγησε ότι στο παρελθόν, αυτό μπορεί να ήταν λιγώτερο πρόβλημα, αλλά ότι «μετά τον COVID, δεν ξέρω πλέον τι σημαίνει αυτό».

«Στο πλαίσιο οποιασδήποτε νέας νομοθεσίας, η κυβέρνηση καλείται να εξετάσει εάν έχει δοθεί η δέουσα προσοχή σε αυτήν την πράξη εξισορρόπησης [την εξισορρόπηση της επιβολής του νέου νόμου και των δικαιωμάτων που παρέχονται στους Καναδούς βάσει του Χάρτη] και πρέπει να δημοσιεύσει το σκεπτικό της σχετικά με το γιατί ο περιορισμός αποτελεί δικαιολογημένη παραβίαση του Χάρτη (ή πώς ο νόμος αποφεύγει την παραβίαση του Χάρτη), εξήγησε ο Freiheit.

«Ένα δικαστήριο δεν δεσμεύεται από το σκεπτικό της κυβέρνησης και είναι ελεύθερο να παρακάμψει τον δημοσιευμένο ισχυρισμό της κυβέρνησης», συνέχισε, μοιράζοντας ότι είναι της άποψης ότι «αντί να ποινικοποιούμε τον λόγο και να απειλούμε να φυλακίσουμε μέλη του κοινού για την πρόκληση "φόβου" σε άλλους, χρειαζόμαστε ένα καλύτερο σύνολο εργαλείων για να εξουσιοδοτήσουμε τους αποδέκτες του λόγου "απειλής" ή "πρόκλησης φόβου" να υπερασπιστούν τον εαυτό τους».

Το νομοσχέδιο C-3 δεν είναι ο πρώτος κυβερνητικός νόμος του Τριντό που τίθεται υπό έλεγχο για το δυνητικά ευρύ πεδίο εφαρμογής του.

Παρόμοιες προειδοποιήσεις δόθηκαν για το νομοσχέδιο C-4, την απαγόρευση της κυβέρνησης Trudeau το 2021 για τη «θεραπεία μετατροπής».

Προχωρώντας πέρα από τον κανονικό ορισμό της «θεραπείας μετατροπής», η κυβέρνηση Trudeau διεύρυνε τον ορισμό για να συμπεριλάβει «οποιαδήποτε πρακτική, θεραπεία ή υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί για: να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου σε ετεροφυλόφιλο, την αλλαγή της ταυτότητας φύλου ενός ατόμου σε cisgender, την αλλαγή της έκφρασης φύλου ενός ατόμου έτσι ώστε να συμμορφώνεται με το φύλο που αποδίδεται στο άτομο κατά τη γέννηση · καταστολή ή μείωση της μη ετεροφυλόφιλης έλξης ή σεξουαλικής συμπεριφοράς την καταπίεση της ταυτότητας φύλου ενός ατόμου που δεν είναι cisgender· ή την καταστολή ή μείωση της έκφρασης φύλου ενός ατόμου που δεν συμμορφώνεται με το φύλο που αποδόθηκε στο άτομο κατά τη γέννηση.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο C-4, τα παραπάνω παραμένουν παράνομα ακόμη και αν το άτομο που ζητά βοήθεια είναι ενήλικας που το κάνει εθελοντικά, γεγονός που οδήγησε πολλές χριστιανικές ομάδες να προειδοποιήσουν ότι το καθιερωμένο θρησκευτικό δόγμα σχετικά με τη σεξουαλικότητα έχει ουσιαστικά καταστεί παράνομο από το νομοσχέδιο.


Στείλτε ένα επείγον μήνυμα στους Καναδούς νομοθέτες προτρέποντάς τους να σταματήσουν να επεκτείνουν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία


ΠΗΓΗ: https://www.lifesitenews.com/news/lawyer-warns-2021-law-could-see-canadians-jailed-for-impeding-euthanasia-abortion/?utm_source=digest-freedom-2024-02-08&utm_medium=email


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!