Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Η στρατηγική λιμοκτονίας του Ισραήλ


Από τον Μike Whitney
Παγκόσμια έρευνα, 02 Φεβρουαρίου 2024


«Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιθέσεις στην UNRWA έλαβαν χώρα μετά την απόφαση του ICJ. Το Ισραήλ προσπαθεί να δυσφημίσει το Διεθνές Δικαστήριο, και ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι με τα σκουπίδια της UNRWA. Αλλά η UNRWA έχει εκπληρώσει τον ηρωικό ρόλο της παροχής υγείας, εκπαίδευσης και όλων των άλλων υπηρεσιών στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες από το 1948.

Και είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό το γεγονός ότι η ισραηλινή προπαγάνδα δαιμονοποιεί τώρα την UNRWA και οδηγεί ορισμένες χώρες να διακόψουν τη βοήθεια. Έτσι, η συμπάθεια και η υποστήριξή μου είναι εξ ολοκλήρου στο πλευρό της UNRWA και ελπίζω ότι μπορεί να συνεχίσει να διαδραματίζει τον ζωτικό ρόλο που πάντα έπαιζε στην υποστήριξη των Παλαιστινίων θυμάτων της ισραηλινής επιθετικότητας». —Avi Shlaim, Ισραηλινός ιστορικός, You Tube

Η UNRWA παρέχει διανομή τροφίμων και αλεύρων για ολόκληρο τον πληθυσμό των 2,2 εκατομμυρίων της Γάζας. Η αποχρηματοδότηση της UNRWA θα οδηγήσει σε μαζική λιμοκτονία και θάνατο.


Εδώ είναι το σιωνιστικό κουίζ σας για την ημέρα: Γιατί το Ισραήλ ξεκίνησε μια πλήρη έκρηξη στα μέσα ενημέρωσης για μια υπηρεσία αρωγής των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA) την ίδια ημέρα που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICJ) δημοσίευσε την ιστορική απόφασή του για γενοκτονία;

  1. Να αποσπάσει την προσοχή από το γεγονός ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα
  2. Να ενημερώσει το κοινό ότι νέες μυστικές υπηρεσίες είχαν εξυπηρετήσει, αποκαλύπτοντας τη συμμετοχή της Χαμάς στην Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών
  3. Να διαβεβαιώσει τους ανθρώπους παντού ότι το κύριο μέλημα του Ισραήλ είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας
  4. Να ενεργοποιήσουν την τελική φάση της επιχείρησης εθνοκάθαρσης

Εάν απαντήσατε "4", τότε χτυπήστε τον εαυτό σας στην πλάτη γιατί αυτή είναι η σωστή απάντηση.

Φυσικά, είναι επίσης αλήθεια ότι το Ισραήλ ήθελε να αποσπάσει την προσοχή από την ανακοίνωση του ICJ, αλλά αυτό ωχριά σε σύγκριση με την έναρξη της τελικής φάσης της επιχείρησης εθνοκάθαρσης. Αυτό είναι το πραγματικό πραξικόπημα, το τελικό θανάσιμο χτύπημα στη λύση των δύο κρατών και μια πρακτική θεραπεία στο ενοχλητικό δημογραφικό πρόβλημα του Ισραήλ. Αυτό είναι επίσης το κρίσιμο κομμάτι του παζλ που βγάζει νόημα από τις τελευταίες 100 και πλέον ημέρες ανελέητων βομβαρδισμών, αεροπορικών επιδρομών και άλλων μορφών κρατικής τρομοκρατίας. Είναι σαν το Ισραήλ να ανοίγει με τόλμη τα χαρτιά του, ώστε ολόκληρος ο κόσμος να μπορεί να δει τη στρατηγική που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για να εξαλείψει τον γηγενή πληθυσμό και να εκπληρώσει το σιωνιστικό όνειρο ενός εβραϊκού κράτους από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα.

Και ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η στρατηγική;

Να διασκορπιστούν 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στις τέσσερεις γωνιές της γης μέσω της μαζικής μετανάστευσης.

Αλλά, πώς θα το κάνουν αυτό, στο κάτω-κάτω, ορισμένες χώρες δεν έχουν ήδη αρνηθεί να δεχτούν τους Παλαιστινίους;

Πράγματι, το έκαναν, αλλά αυτό συνέβη πριν οι (σύντομα δημοσιευθείσες) φωτογραφίες πεινασμένων γυναικών και παιδιών πλημμύρισαν ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα συμπάθειας για τον πολιορκούμενο πληθυσμό. Και καθώς η δημόσια συμπάθεια οδηγεί σε εκτεταμένη οργή, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις τους να αναλάβουν δράση για να ανακουφίσουν τον πόνο μέσω της μαζικής μετανάστευσης. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ σκοπεύει να απαλλαγεί από τον γηγενή πληθυσμό του και να δημιουργήσει τη σιωνιστική Valhalla, μια εβραϊκή πλειοψηφία στο διηνεκές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ισραήλ έχει ξεκινήσει την άγρια επίθεσή του εναντίον της UNWRA, επειδή η UNWRA – περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ανθρωπιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή – βοηθά να διατηρηθούν οι Παλαιστίνιοι σιτισμένοι και στεγασμένοι, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις ρητές προθέσεις του Ισραήλ. Το τελευταίο πράγμα που θέλει το Ισραήλ είναι οι Παλαιστίνιοι να δημιουργήσουν ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων κοντά στη Ράφα που θα διογκωθεί σε μέγεθος τα επόμενα χρόνια. Αυτό το φαινόμενο έχει ήδη λάβει χώρα τόσο στην Ιορδανία όσο και στο Λίβανο, όπου σχεδόν 3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να μαραζώνουν σε στρατόπεδα προσφύγων (75 χρόνια μετά τη δημιουργία του ισραηλινού κράτους) και εξακολουθούν να είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους κάποια στιγμή στο μέλλον. Δεν είναι αυτό που θέλει το Ισραήλ. Το Ισραήλ θέλει οι Παλαιστίνιοι να «εξαφανιστούν στον αέρα», γι' αυτό θέλουν να διασκορπιστούν σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε ακόμη και η σκέψη της επιστροφής στην πατρίδα τους, να μην μπει ποτέ στο μυαλό τους.

Έτσι, ενώ οι ισραηλινοί ηγέτες δεν απολαμβάνουν τη ζημιά στη φήμη που βιώνουν λόγω της μεταχείρισης των Παλαιστινίων, είναι πρόθυμοι να την υπομείνουν προκειμένου να επιτύχουν τους ευρύτερους στρατηγικούς τους στόχους που είναι η πλήρης εξάλειψη του αραβικού πληθυσμού και η ενίσχυση μιας μόνιμης εβραϊκής πλειοψηφίας.

Η συνολική στρατηγική του Ισραήλ συνοψίστηκε καλύτερα από την Daniella Weiss, πρώην δήμαρχο ενός οικισμού της Δυτικής Όχθης, η οποία είπε τα ακόλουθα σε μια σύντομη συνέντευξη στο Tik Tok:

«Θα μετακινηθούν. Θα μετακινηθούν. Οι Άραβες θα μετακινηθούν..... Έτσι, δεν τους δίνουμε φαγητό, δεν δίνουμε τίποτα στους Άραβες και θα πρέπει να φύγουν. Ο κόσμος θα τους δεχτεί». (Middle East Eye, Tik Tok)

Αυτό είναι το σχέδιο του Ισραήλ με λίγα λόγια.

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο The Unz Review.

Ο Michael Whitney είναι ένας διάσημος γεωπολιτικός και κοινωνικός αναλυτής με έδρα την πολιτεία της Ουάσιγκτον. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ανεξάρτητος πολίτης-δημοσιογράφος το 2002 με δέσμευση στην έντιμη δημοσιογραφία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την παγκόσμια ειρήνη.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG).

Η προτεινόμενη εικόνα είναι από το TUR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!