Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

«Η Πολωνία παίζει παρόμοιο ρόλο μέ τήν Γερμανία, όπως η φασιστική Ιταλία στούς Ναζί» - Η Πολωνία κινδυνολογεί γιά ΠΟΛΕΜΟ μέ τήν Ρωσσία, γιά νά δικαιολογήσει τήν ΥΠΟΤΑΓΗ της στήν Γερμανία!


Στη σύγχρονη «Ευρώπη-Φρούριο», η Πολωνία παίζει παρόμοιο ρόλο έναντι της Γερμανίας με τη φασιστική Ιταλία με τους Ναζί, οι οποίοι ήταν επίσης κατώτεροι Γερμανοί εταίροι των οποίων το καθήκον ήταν να ανακουφίσουν μέρος του βάρους στο Βερολίνο για τον έλεγχο τμημάτων της ηπείρου.

Ο νέος υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Wladysław Kosiniak-Kamysz, ο οποίος είναι πολιτικός διορισμένος με απολύτως μηδενική στρατιωτική εμπειρία, δήλωσε σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι «υποθέτω κάθε σενάριο και παίρνω τα χειρότερα πιο σοβαρά» όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα η Ρωσσία να επιτεθεί στη χώρα του. Αυτό δεν είναι παρά ξεδιάντροπη κινδυνολογία με στόχο να δικαιολογηθεί η υποταγή της Πολωνίας στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα, αφού ανεπίσημα απέρριψε τις απαιτήσεις της για αποζημιώσεις και συμφώνησε να σχηματίσει μια «στρατιωτική Σένγκεν».

Ακολουθούν ορισμένες ενημερώσεις ιστορικού για όσους δεν το έχουν παρακολουθήσει τόσο στενά:

* 24 Νοεμβρίου 2023: «Η προτεινόμενη από το ΝΑΤΟ "στρατιωτική Σένγκεν" είναι ένα ελαφρώς συγκεκαλυμμένο γερμανικό παιχνίδι εξουσίας για την Πολωνία»

* 17 Ιανουαρίου 2024: «Τα γερμανικά πολεμικά σχέδια που διέρρευσαν κατά της Ρωσίας αποσκοπούν στην προώθηση της πρότασης "στρατιωτικής Σένγκεν"»

* 19 Ιανουαρίου 2024: «Η Γερμανία ανοικοδομεί το φρούριο Ευρώπη. Για να βοηθήσει τις ΗΠΑ «Στροφή (πίσω) στην Ασία»

* 22 Ιανουαρίου 2024: «Η "Γραμμή Άμυνας της Βαλτικής" προορίζεται να επιταχύνει τη γερμανική "στρατιωτική Σένγκεν"»

* 1 Φεβρουαρίου 2024: «Η Πολωνία υποτάχθηκε στη Γερμανία σε δύο μέτωπα την περασμένη εβδομάδα»

Τώρα θα συνοψιστούν για τη διευκόλυνση του αναγνώστη.

Υποστηριζόμενη από τη Γερμανία Η επιστροφή του Ντόναλντ Τουσκ στην πολωνική πρωθυπουργία ενθάρρυνε τον de facto ηγέτη του μπλοκ να εφαρμόσει την επόμενη φάση των ηγεμονικών σχεδίων του, με τα οποία προσπάθησε να επεκτείνει τη στρατιωτική επιρροή του σε ολόκληρη την ήπειρο. Για το σκοπό αυτό, πρότεινε τη «στρατιωτική Σένγκεν», την οποία συνήψε με την Ολλανδία και την Πολωνία την περασμένη εβδομάδα για να διευκολύνει την αποστολή στρατευμάτων και εξοπλισμού στη νέα βάση αρμάτων μάχης στη Λιθουανία. Αυτός ο διάδρομος πιθανότατα θα επεκταθεί μέχρι την Εσθονία και ενδεχομένως τη Φινλανδία στο μέλλον.

Η προκύπτουσα «Ευρώπη-Φρούριο» που χτίζεται με επιταχυνόμενο ρυθμό σήμερα μοιάζει δυσοίωνα με την αντίστοιχη της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όσον αφορά τη δομή και τη στρατηγική πρόθεση της προετοιμασίας για πόλεμο με τη Ρωσσία, την οποία η Πολωνία κινδυνολογεί τώρα για να δικαιολογήσει την υποταγή της στη Γερμανία. Το εσωτερικό πλαίσιο εντός του οποίου ο Kosiniak-Kamysz ισχυρίστηκε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη το σενάριο της επίθεσης της Ρωσίας εξετάστηκε σε αυτές τις δύο αναλύσεις παρακάτω:

* 10 Ιανουαρίου 2023: «Η Πολωνία βρίσκεται στη δίνη της χειρότερης πολιτικής κρίσης της από τη δεκαετία του 1980»

* 14 Ιανουαρίου 2024: «Η έκκληση του Τουσκ προς τους πατριώτες να υποστηρίξουν την Ουκρανία είναι ένας περισπασμός από την πολιτική κρίση της Πολωνίας»

Εν ολίγοις, ο Τουσκ έχει καταφύγει σε ολοκληρωτικά μέσα για να επιβάλει το εμπνευσμένο από τη Γερμανία φιλελεύθερο-παγκοσμιοποιημένο μοντέλο του σε αυτή την παραδοσιακά συντηρητική-εθνικιστική κοινωνία, η οποία προκάλεσε τη χειρότερη πολιτική κρίση της από τη δεκαετία του 1980. 

Προσπάθησε ασθενικά να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από αυτό σε μια ψεύτικη πατριωτική βάση, προβάλλοντάς τους για την ψευδή απειλή που θέτει η Ρωσία στη χώρα τους από τα ανατολικά, αλλά αυτή η αφήγηση εύκολα απαξιώθηκε αφού θυμήθηκε ότι η Πολωνία συνορεύει με τη ρωσική περιοχή του Καλίνινγκραντ στο βορρά.

Με αυτό κατά νου, τόσο οι ισχυρισμοί του όσο και του Kosiniak-Kamysz είναι αναξιόπιστοι, καθώς η Ρωσσία θα μπορούσε ήδη να επιτεθεί και να εισβάλει στην Πολωνία από αυτή την κατεύθυνση χωρίς να χρειάζεται πρώτα να εισβάλει στην Ουκρανία, για να μην αναφέρουμε τη Λευκορωσία που έχει πολύ μεγαλύτερα σύνορα με την Πολωνία. 

Ενώ η πρώτη πλασάρει αυτό το ψέμμα για να αποσπάσει την προσοχή από την πολιτική κρίση της Πολωνίας, η δεύτερη την αναβιώνει για να δικαιολογήσει τη συμφωνία «στρατιωτικής Σένγκεν» της περασμένης εβδομάδας που θα δει τα γερμανικά στρατεύματα να διέρχονται ελεύθερα από και προς την Πολωνία για πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Andrzej Szejn επεκτείνει ένα "herzlich wilkommen!" ("θερμό καλωσόρισμα") στα γερμανικά στρατεύματα στα μέσα του περασμένου μήνα, εάν θέλουν να αναπτυχθούν μόνιμα στη χώρα του, όπως μόλις συμφώνησαν να κάνουν στη γειτονική Λιθουανία. Η μόνη πιθανή ευκαιρία να μετριαστεί προληπτικά η δημόσια οργή για αυτή την άνευ προηγουμένου παραβίαση της πολωνικής ιστορικής μνήμης και κυριαρχίας είναι να παίξουμε το χαρτί της Ρωσσίας που δυστυχώς απευθύνεται σε πολλούς συντηρητικούς-εθνικιστές.

Όπως και να έχει, η αντιπολίτευση γνωρίζει καλά τα αφηγηματικά κόλπα του καθεστώτος Τουσκ και είναι απίθανο να πέσει στην κινδυνολογία της για μια ρωσική εισβολή στη χώρα τους από την Ουκρανία, αν και θα πρέπει επίσης να ειπωθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση βασίστηκε σε παρόμοια ρητορική για να δικαιολογήσει τον εξοπλισμό του Κιέβου. Παρ' όλα αυτά, αυτοί και η βάση τους έπληξαν τη χώρα αυτή στα τέλη του περασμένου έτους εν μέσω της διαμάχης Πολωνίας-Ουκρανίας για τα σιτηρά και ο τότε πρωθυπουργός κατηγόρησε ακόμη και τη Γερμανία ότι έκλεισε μια συμφωνία με την Ουκρανία πίσω από την πλάτη της Πολωνίας.

Για τους λόγους αυτούς, η τελευταία κινδυνολογία δεν αναμένεται να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και η αντιπολίτευση καλά θα κάνει να εκθέσει στο μέγιστο πώς το καθεστώς Τουσκ υπέταξε την Πολωνία στη Γερμανία μέσω του «στρατιωτικού Σένγκεν» σε μια ψεύτικη αντιρωσική βάση που είναι πραγματικά για αυτόν να ανταποδώσει χάρες στο Βερολίνο. Οι προγραμματισμένες στρατιωτικές επενδύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης υποτίθεται ότι θα οδηγούσαν την Πολωνία να γίνει ηγέτης ενός κεντροευρωπαϊκού συνασπισμού για τον περιορισμό της Ρωσσίας με επίκεντρο την «Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών» (3SI).

Αυτό με τη σειρά του θα επέτρεπε στην Πολωνία να αποκαταστήσει το από καιρό χαμένο καθεστώς της Μεγάλης Δύναμης με την πάροδο του χρόνου, όλα με τον μεγάλο στρατηγικό σκοπό της δημιουργίας ενός νέου κέντρου επιρροής μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσσίας, το οποίο η Βαρσοβία θα μπορούσε στη συνέχεια να αξιοποιήσει για την πολλαπλή ευθυγράμμιση μεταξύ τους, των ΗΠΑ, της Κίνας και της Τουρκίας. Αυτά τα σχέδια έχουν έκτοτε εγκαταλειφθεί υπό τον Τουσκ, ο οποίος προτίμησε να υποτάξει την Πολωνία στη Γερμανία, βάζοντας το Βερολίνο να αναλάβει την 3SI της Βαρσοβίας μέσω της «στρατιωτικής Σένγκεν» και να μετατρέψει την Πολωνία στον μεγαλύτερο υποτελή της.

Ο νέος γεωστρατηγικός ρόλος της χώρας του είναι να υποστηρίξει την ηγετική θέση της Γερμανίας στον περιορισμό της Ρωσσίας στην Κεντρική Ευρώπη, για τον οποίο το Βερολίνο πιθανότατα θα αφήσει τη Βαρσοβία να συνεχίσει το προγραμματισμένο στρατιωτικό επενδυτικό της πρόγραμμα, αλλά με την πρόθεση να υποστηρίξει τα γερμανικά συμφέροντα αντί για τα πολωνικά. Ακόμη και αν η Πολωνία συμμετάσχει σε μια εκτεταμένη «στρατιωτική Σένγκεν» μέχρι την Εσθονία, θα είναι ως βοηθός της Γερμανίας, όχι ως ανεξάρτητος πόλος επιρροής στην περιοχή, όπως προέβλεπε η προηγούμενη κυβέρνησή της.

Στη σύγχρονη «Ευρώπη-Φρούριο», η Πολωνία παίζει παρόμοιο ρόλο έναντι της Γερμανίας με τη φασιστική Ιταλία με τους Ναζί, οι οποίοι ήταν επίσης κατώτεροι Γερμανοί εταίροι των οποίων το καθήκον ήταν να ανακουφίσουν μέρος του βάρους στο Βερολίνο για τον έλεγχο τμημάτων της ηπείρου. Τότε, η εγκεκριμένη από τη Γερμανία «σφαίρα επιρροής» της Ρώμης ήταν στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ της Βαρσοβίας θα παραμείνει στην Κεντρική Ευρώπη. Η διαφορά, ωστόσο, είναι ότι η νέα υποταγή της Πολωνίας στη Γερμανία μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό, τι της Ιταλίας.






ΠΗΓΗ: https://www.theinteldrop.org/2024/02/08/poland-is-scaremongering-about-war-with-russia-to-justify-subordinating-itself-to-germany/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!