Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Για μισό λεπτό, πώς είπατε; Το ΝΑΤΟ χτίζει έναν στρατό της ΕΕ για να επιτεθεί στη Ρωσσία;

 


Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να μειώσει τη γραφειοκρατία για να κινητοποιήσει έναν ευρωπαϊκό στρατό δημιουργώντας αυτό που αποκαλούν «στρατιωτική Σένγκεν».Σε ένα πρόσφατο άρθρο στους The Times, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής επιμελητείας του ΝΑΤΟ Αντιστράτηγος Alexander Sollfrank υποστηρίζει ότι ισχύει για στρατιωτικό εξοπλισμό και προσωπικό. Αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αναλάβει τα ηνία ενός στρατού της ΕΕ. Ο πολιτικός Jim Ferguson έρχεται μαζί μας για να συζητήσουμε. 



ΠΗΓΗ: https://www.youtube.com/watch?v=eIIAgGgaJfA&ab_channel=Redacted


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Το Πεντάγωνο διεξήγαγε έρευνα για τον άνθρακα στην Ουκρανία
Το Judicial Watch έχει αγωνιστεί για την απελευθέρωση εγγράφων του Πενταγώνου. Αν και είναι σε μεγάλο βαθμό επεξεργασμένα, αποδεικνύουν ότι το Πεντάγωνο διεξήγαγε έρευνα για τον άνθρακα στην Ουκρανία, γεγονός που αποτελεί περαιτέρω επιβεβαίωση των προγραμμάτων βιολογικών όπλων των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
https://www.anti-spiegel.ru/2024/das-pentagon-hat-in-der-ukraine-an-anthrax-geforscht/


Ξεχάστε την Κίνα, δεν μπορούμε καν να νικήσουμε τους Χούθι
Οι ΗΠΑ δεν έχουν πλέον την ικανότητα ή την αξιοπιστία να διεξάγουν μεγάλης κλίμακας αμφίβιες επιχειρήσεις.
Ξεχάστε την Κίνα, ο νέος αμερικανικός τρόπος πολέμου δεν λειτουργεί εναντίον των Χούτι της Υεμένης.
Το να χτυπήσουμε τοποθεσίες εκτόξευσης πυραύλων και φονικών drones , καθώς και αρχηγεία τρομοκρατών με τους δικούς μας πυραύλους και drones φαίνεται σαν ένας σχετικά αναίμακτος τρόπος για να διεξάγουμε πόλεμο - τουλάχιστον από την πλευρά του σκοπευτή - αλλά είναι όλο και πιο αναποτελεσματικός.
Οι Αμερικανοί πρόεδροι αγαπούν τέτοιες προσεγγίσεις. Τους κάνει να φαίνονται αποφασιστικοί χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των στρατευμάτων τους. Ωστόσο, οι κακοί του κόσμου γρήγορα κατάλαβαν ότι ο πόλεμος από χιλιάδες πόδια ψηλά μπορεί να αντιμετωπιστεί.
https://www.thedefensepost.com/2024/02/01/us-cant-beat-houthis/?expand_article=1


Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ επιτίθεται στον Μπάιντεν για τη στόχευση ισραηλινών πολιτών με εκτελεστικό διάταγμα
Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ επέκρινε την κυβέρνηση Μπάιντεν την Πέμπτη, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με στόχο ισραηλινούς πολίτες που εγκαθίστανται στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια.
Ο Bennett έκανε τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια ενός τμήματος με την Erin Burnett στην εκπομπή "Out Front" του CNN όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η απάντησή του.
https://www.dailywire.com/news/former-israeli-prime-minister-naftali-bennett-slams-biden-for-targeting-israeli-citizens-with-executive-order


Η Κίνα έτοιμη να αναλάβει περαιτέρω έλεγχο των βασικών πετρελαϊκών περιουσιακών στοιχείων του Ιράκ
Η Κίνα βρίσκεται πάνω από τα μισά του δρόμου για την ολοκλήρωση του στρατηγικά ζωτικής σημασίας πετρελαϊκού έργου της στον κρίσιμο ιρακινό ενεργειακό κόμβο Nasiriyah, στην καρδιά μερικών από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας και κοντά στον κύριο τερματικό σταθμό εξαγωγών της Al Fao στη Βασόρα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Σχεδιασμού του Ιράκ, η China Petroleum Pipeline Engineering Company (CPPEC) έχει πλέον ολοκληρώσει πάνω από το 55% για την κατασκευή της μεγαλύτερης εγκατάστασης αποθήκευσης αργού πετρελαίου της χώρας, που βρίσκεται στην πόλη Nasiryah στην επαρχία DhiQar.
https://www.zerohedge.com/energy/china-poised-take-further-control-iraqs-key-southern-oil-assets


Μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ προειδοποιεί για πιθανό πόλεμο με τη Ρωσσία
Η Ρουμανία προσχώρησε την Πέμπτη στον αυξανόμενο κατάλογο των ΝΑΤΟ χωρών του ΝΑΤΟ που είχαν έναν εξέχοντα αξιωματούχο να προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο πολέμου με τη Ρωσία.
Ο στρατηγός Gheorghiță Vlad, αρχηγός άμυνας της Ρουμανίας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Europa Liberă România - μια υπηρεσία ειδήσεων από το Radio Free Europe / Radio Liberty - ότι η χώρα του δεν είναι επί του παρόντος προετοιμασμένη για την προοπτική πολέμου με τη Ρωσσία και προειδοποίησε ότι πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη μια τέτοια απειλή.
https://www.msn.com/en-us/news/world/another-nato-country-warns-about-potential-war-with-russia/ar-BB1hDJOt?rc=1&ocid=winp1taskbar&cvid=3a7159e5744443b0f6a3c31d1351a1d2&ei=17


Εκπαιδεύτηκε από το Πεκίνο: Ο εκπρόσωπος των Χούτι αποφοίτησε από την κινεζική στρατιωτική ακαδημία
Ο εκπρόσωπος των ανταρτών Χούτι, ταξίαρχος Yahya Sarie, αποφοίτησε από τη στρατιωτική ακαδημία Shijiazhuang στην Κίνα. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα από την Ταϊβάν. «Αυτό το είδος στρατιωτικής ανταλλαγής είναι μέρος της συνολικής διπλωματίας του ΚΚΚ».
Ο ταξίαρχος Yahya Sarie (γνωστός ως Yahya Saree), επίσης γραμμένος Ye Haiya (葉海亞) στα κινέζικα, είναι εκπρόσωπος των ανταρτών Χούτι, οι οποίοι χαρακτηρίζονται τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόσφατα επιτέθηκαν σε εμπορικά και άλλα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα – εξοπλισμένα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
Αυτό εγείρει ερωτήματα και μια απάντηση οδηγεί στην Κίνα. Στις 21 Ιανουαρίου, η κινεζική διαδικτυακή πύλη "NetEase"[1] δημοσίευσε ότι ο ταξίαρχος Yahya "σπούδασε στην Κίνα, γνωρίζει κινέζικα και αποφοίτησε από τη στρατιωτική ακαδημία Shijiazhuang".
https://www.epochtimes.de/politik/ausland/ausgebildet-von-peking-huthi-sprecher-absolvierte-chinesische-militaerakademie-a4573469.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2024-02-02&src_cmp=nl-morning_2024-02-02&utm_medium=email&est=9Y%2FBKwcqi%2BXQovVUjbPZ%2BKcHUnFty47sTvFVGrnKHoESPgazd6mIwL0JvDs%3D


Οι γερμανικές εγχώριες υπηρεσίες πληροφοριών αποκαλύπτουν την εκτεταμένη παρακολούθηση του πρώην πολιτικού του CDU Hans-Georg Maaßen για την κριτική του στην παγκοσμιοποίηση, το Κόμμα των Πρασίνων, τη μαζική μετανάστευση και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης
Ποιος θα μας υπερασπιστεί από τους υπερασπιστές του συντάγματος;
https://www.eugyppius.com/p/german-domestic-intelligence-services

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!