Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ! Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Χριστιανών ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ από τόν κόσμο! ( Ή τήν ΚΡΥΒΟΥΝ! )


Μπορούμε ακόμα να πάμε στην Εκκλησία την Κυριακή χωρίς να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, μπορούμε ακόμα να ζήσουμε χωρίς φόβο της απαγωγής των παιδιών μας από τα σχολεία τους, μπορούμε ακόμα να βγούμε από τα σπίτια μας χωρίς να ανησυχούμε ότι θα καούν... 


Από τον Δρ Campbell Campbell-Jack -18 Φεβρουαρίου 2024

ΕΔΩ στη Δύση εμείς οι Χριστιανοί τα θέματα που μας απασχολούν είναι αν πρέπει να παρευρισκόμαστε σε γάμους ομοφυλοφίλων, η παρουσία γυναικών σε ηγετικές θρησκευτικές θέσεις ή το είδος της λατρευτικής μουσικής που χρησιμοποιούμε. Αλλού στον κόσμο η εκκλησιαστική ζωή κυριαρχείται από διαφορετικές ανησυχίες. Στη Νιγηρία, μέλος της Κοινοπολιτείας και χώρα με τον μεγαλύτερο μικτό χριστιανικό/μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο, το κύριο μέλημα των χριστιανών είναι πώς να αποφύγουν τη δολοφονία λόγω της πίστης τους.

Τουλάχιστον 52.000 Χριστιανοί έχουν σκοτωθεί στη Νιγηρία από το 2009, αναφέρει η Διεθνής Εταιρεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Κράτος Δικαίου (Intersociety). Δεκαεπτά Χριστιανοί την ημέρα δολοφονούνταν για λόγους που σχετίζονται με την πίστη τους κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020. Σύμφωνα με την Intersociety, περίπου 5 εκατομμύρια Χριστιανοί έχουν εκτοπιστεί και εξαναγκαστεί σε στρατόπεδα εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων (IDP) εντός της Νιγηρίας και στρατόπεδα προσφύγων σε περιφερειακά και υποπεριφερειακά σύνορα.

Η Εκκλησία στη Νιγηρία αντιμετωπίζει αυτό που πολλοί εκεί περιγράφουν ως γενοκτονία. Η Open Doors καταγράφει ότι περισσότεροι από 365 εκατομμύρια Χριστιανοί στον κόσμο, δηλαδή ένας στους επτά, αντιμετώπισαν υψηλά επίπεδα διώξεων για την πίστη τους από τα τέλη του 2023. Μεταξύ αυτών, η Νιγηρία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 90% όλων των Χριστιανών που μαρτύρησαν για την πίστη τους παγκοσμίως. Στην τελευταία τους έκθεση, η Aid to the Church in Need ανέφερε ότι περισσότεροι από 7.600 Νιγηριανοί είχαν δολοφονηθεί επειδή ήταν Χριστιανοί μεταξύ Ιανουαρίου 2021 και Ιουνίου 2022.

Μας λένε ότι γεγονότα όπως οι σφαγές των Χριστουγέννων στην πολιτεία Plateau της Νιγηρίας, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 300 Χριστιανούς, έχουν κοινωνικές και οικονομικές ρίζες. Οι κτηνοτρόφοι Fulani από το βορρά έρχονται σε επαφή με τους αγρότες Yoruba στο κέντρο της χώρας. Αυτό προκαλεί συγκρούσεις για τη γη και τους πόρους. Το ότι οι Fulani είναι μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί Yoruba απεικονίζεται ως συμπτωματικό.

Αυτό γίνεται για να αγνοηθεί ένα σαφές μοτίβο στη βία της στόχευσης χριστιανικών εκκλησιών, σχολείων, κατοικιών και άλλων εγκαταστάσεων. Περισσότερες από 17.000 εκκλησίες και 2.200 χριστιανικά σχολεία έχουν πυρποληθεί από το 2009. Αυτές οι επιθέσεις δεν πραγματοποιούνται από κατά τα άλλα ειρηνικούς βοσκούς που ανησυχούν για τα δικαιώματα βόσκησης, αλλά από καλά οπλισμένους μουσουλμάνους από το βορρά αποφασισμένους να επεκτείνουν την κυριαρχία τους προς νότο. Σε δήλωσή του σχετικά με τις σφαγές των Χριστουγέννων, ο κυβερνήτης του οροπεδίου Caleb Mutfwang δήλωσε: «Αυτά ήταν πράγματι αιματηρά Χριστούγεννα για εμάς», σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις ήταν «καλά συντονισμένες» και πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας «βαρέα όπλα».

Οι επιθέσεις δεν πραγματοποιούνται μόνο από μέλη της φυλής Fulani. Τον Μάϊο του 2022 κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει 20 Νιγηριανούς Χριστιανούς να εκτελούνται από τη μουσουλμανική τρομοκρατική ομάδα Boko Haram/ISWAP. 

Ήταν η Boko Haram που το 2014 απήγαγε 276 κυρίως Χριστιανές μαθήτριες από ένα σχολείο στο Chibok στην πολιτεία Borno. 

Από τον Απρίλιο του 2021 περισσότερα από 100 από τα κορίτσια εξακολουθούν να αγνοούνται, μερικά θεωρούνται νεκρά. 

Η Διεθνής Αμνηστία εκτίμησε το 2015 ότι τουλάχιστον 2.000 γυναίκες και κορίτσια είχαν απαχθεί από την ομάδα από το 2014, πολλές από τις οποίες είχαν εξαναγκαστεί σε σεξουαλική δουλεία.

Υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες ότι η γενοκτονία των Χριστιανών στη Νιγηρία διεξάγεται με τη συνενοχή ορισμένων στις εθνικές και πολιτειακές κυβερνήσεις. «Η κυβέρνηση του Tinubu είναι μέρος του μηχανισμού σφαγής», δήλωσε ο Emeka Umeagbalasi, εγκληματολόγος και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νιγηρίας Bola Tinubu, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Μάϊο. 

«Ο τζιχαντιστής Fulani ανέβηκε στην εξουσία υπό τη διοίκηση Buhari [του προηγούμενου προέδρου] και ήταν σε θέση να πάρει τον έλεγχο των πάντων». Ο Umeagbalasi ισχυρίστηκε ότι ο Tinubu πρόκειται να διαιωνίσει την κληρονομιά του Buhari.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η αστυνομία είναι συνένοχη στις επιθέσεις, είπε: «Ορισμένα αστυνομικά τμήματα δεν ανταποκρίνονται στη βάναυση αντιχριστιανική βία, ακόμη και όταν ακούγονται δυνατοί πυροβολισμοί και κραυγές από λιγότερο από ένα μίλι μακριά». 

Τα δεδομένα στα κινητά τηλέφωνα που άφησαν ακούσια πίσω τους οι δολοφόνοι έχουν ταυτοποιήσει τους ιδιοκτήτες των τηλεφώνων ως κυβερνητικούς γνώστες.

Εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την αυξανόμενη βία σε μέρη της Νιγηρίας και την αποτυχία των Χριστιανών αλλού να αναγνωρίσουν τι συμβαίνει, ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Jude Arogundade δήλωσε ότι «κανείς δεν φαίνεται να δίνει προσοχή στη γενοκτονία» που λαμβάνει χώρα σε περιοχές του βορρά και της Μέσης Ζώνης: 

«Ο κόσμος σιωπά ως επιθέσεις σε Εκκλησίες. Το προσωπικό και οι θεσμοί τους έχουν γίνει ρουτίνα. Πόσα πτώματα απαιτούνται για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου;» 

Η επισκοπή Ondo του επισκόπου Arogundade έγινε στόχος μουσουλμάνων ενόπλων που σκότωσαν 40 πιστούς σε μια κατάμεστη κυριακάτικη λειτουργία τον Ιούνιο του 2021.

Η εμπορική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με τη Νιγηρία άξιζε περισσότερα από 6,7 δισεκατομμύρια λίρες το έτος έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2023. 

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να απειλήσει με κυρώσεις σχετικά με την οικονομική διαφθορά της Νιγηρίας, μπορούμε να απειλήσουμε με κυρώσεις σχετικά με την αντιχριστιανική βία. 

Ένας τρόπος για να υποχρεωθεί η νιγηριανή κυβέρνηση να δράσει είναι συνδέοντας την ξένη βοήθεια με τη θρησκευτική ελευθερία. 

Κάθε βοήθεια που αποστέλλεται στη Νιγηρία πρέπει να επικεντρώνεται στην προστασία των νιγηριανών πολιτών από τις λεηλασίες μουσουλμάνων τρομοκρατών.

 Εάν δεν κάνουμε τίποτε, οι δολοφονίες θα συνεχιστούν με καταστροφικές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους εξισλαμισμού της κεντρικής Νιγηρίας.

Το μέλλον των Χριστιανών της Νιγηρίας βρίσκεται σε σημαντικό βαθμό στα χέρια των δυτικών Χριστιανών. Ναι, πρέπει να προσευχηθούμε για τη Νιγηρία και να ασκήσουμε πίεση στα δόγματά μας για να τονίσουμε τη δεινή θέση των νιγηριανών Χριστιανών. 

Αλλά οι κυβερνήσεις μας πρέπει επίσης να πιεστούν ώστε να υποχρεώσουν την κυβέρνηση της Νιγηρίας να κάνει περισσότερα από απλές κοινοτοπίες ανησυχίας, αποτυγχάνοντας να σταματήσει τις επιθέσεις.

Στη Δύση μπορεί να έχουμε εύλογες ανησυχίες. Δεν πρέπει να αγνοούμε τη σημασία τους. 

Ωστόσο, μπορούμε ακόμα να πάμε στην Εκκλησία την Κυριακή χωρίς να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, μπορούμε ακόμα να ζήσουμε χωρίς φόβο της απαγωγής των παιδιών μας από τα σχολεία τους, μπορούμε ακόμα να βγούμε από τα σπίτια μας χωρίς να ανησυχούμε ότι θα καούν. 

Δεν μπορούν όλοι οι εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές μας να πουν το ίδιο.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε στο A Grain of Sand και αναδημοσιεύεται με ευγενική άδεια.







ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ







ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο προτεινόμενος καναδικός νόμος θα μπορούσε να οδηγήσει στη φυλάκιση των Χριστιανών για την παράθεση της Βίβλου

Εάν περάσει το νομοσχέδιο C-367 του Μπλοκ του Κεμπέκ, οι θρησκευτικές εξαιρέσεις βάσει του τμήματος «ρητορική μίσους» του Ποινικού Κώδικα θα καταργηθούν, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύλληψη χριστιανών επειδή παραθέτουν Γραφές ή εκφράζουν δημόσια την αντίθεσή τους στην αμαρτία.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σημαντικές όλες οι αναφορές καί οι στατιστικές γιά τήν πρωτοφανή κακοποίση που υφίστανται π α γ κ ο σ μ ί ω ς οι Χριστιανοί καί πολύ λιγώτερο οι άλλες θρησκείες.....
    Σάν νά μήν έφθανε μόνον αυτό που μας προκαλεί αληθινό 'σόκ' καί δέος μέ τούς τόσους χιλιάδες θύματα καί μάρτυρες, έρχεται καί η καλοκουρδισμένη καί καλολαδωμένη διεθνώς σ τ η μ έ ν η δημοσιογραφική (;) κάλυψη (;) που φροντίζει νά ε ξ α φ α ν ί σ ε ι κάθε γεγονός, κάθε πληροφορία καί κάθε 'βίντεο' και φωτογραφία που κυκλοφορεί!
    Ότι όμως καί νά κάνουν οι νεοταξίτες καί τά παπαγαλάκια τους, ο Νικητής της Ιστορίας στό τέλος θά είναι ο Ιησούς Χριστός, παρά τίς σκληρές δοκιμασίες που θά προηγηθούν πρός όλους μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!