Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Ψυχοπάθεια, ή σχεδιασμός; - Εναλλακτικοί επαγγελματίες υγείας καί ομοιοπαθητικοί ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ γιά ... αντισημιτισμό!;;;;;

Εικόνα: Transition News/Midjourney




Σε συνέντευξή του, ο κυβερνητικός επίτροπος για τον αντισημιτισμό, Felix Klein, κατηγόρησε τους εναλλακτικούς επαγγελματίες και τους ομοιοπαθητικούς, ότι είναι ....αντισημίτες επειδή επέκριναν την συμβατική ιατρική και την πολιτική επί κορωνοϊού.

Οι φυσικοπαθητικοί και οι ομοιοπαθητικοί αντιμετωπίζουν μια εκστρατεία από το λόμπυ κατά της συμπληρωματικής ιατρικής εδώ και χρόνια, το οποίο θέλει να απαγορεύσει και τα δύο επαγγέλματα. 

Όπως πληροφορεί το Heilpraktiker Newsblog, οι μέθοδοι αυτού του λόμπυ κυμαίνονται «από δυσφήμιση των πρακτικών έως τις ναζιστικές συγκρίσεις».

Η εκστρατεία διεξάγεται εδώ και καιρό μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, αλλά τώρα έχει φτάσει και στην πολιτική, συνεχίζει η πύλη. 

Όχι μόνο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να ρυθμίσει πιο έντονα τους φυσικοπαθητικούς και τους ομοιοπαθητικούς, όπως δείχνει η τρέχουσα εκστρατεία του υπουργού Υγείας Karl Lauterbach, αλλά η κυβέρνηση υιοθετεί τώρα και τις αμφισβητήσιμες μεθόδους αυτού του λόμπι.

Ως παράδειγμα, ο εναλλακτικός επαγγελματίας υγείας Newsblog αναφέρει μια συνέντευξη στην Schwäbisches Tagblatt, η οποία είχε μια συνομιλία με τον Επίτροπο της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για τον Αντισημιτισμό, Felix Klein, στα τέλη Ιανουαρίου με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος. 

Είχε ασχοληθεί με το θέμα των εναλλακτικών επαγγελματιών και της ομοιοπαθητικής με δική του πρωτοβουλία και τράβηξε τη γραμμή από τον νόμο περί ομοιπαθητικών και εναλλακτικών θεραπευτών στην κριτική των μέτρων της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό στις διαδηλώσεις.

Το συμπέρασμα του κυβερνητικού επιτρόπου: Βλέπει μια «συμβατότητα αντισημιτικών αφηγήσεων» όταν κάποιος αμφισβητεί τη συμβατική ιατρική και επικρίνει τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό. (!!!!!!!!!!!!!)

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κυβερνητικός επίτροπος ανέφερε ρητά τους εναλλακτικούς θεραπευτές και την ομοιοπαθητική. 

Προχώρησε ακόμη ένα βήμα παραπέρα και εξήγησε ότι δεδομένου ότι ο νόμος περί εναλλακτικών επαγγελματιών χρονολογείται από το 1939, οι εναλλακτικοί επαγγελματίες πρέπει να «προβληματιστούν κριτικά για το παρελθόν τους».

Η κεντρική οργάνωση των γερμανικών ενώσεων εναλλακτικών επαγγελματιών (DDH) δεν πρόκειται να το ανεχτεί αυτό και διαμαρτυρήθηκε για τις δηλώσεις του  Klein σε ανοιχτή επιστολή. 

Η εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της οργάνωσης-ομπρέλλας, η εναλλακτική θεραπεύτρια Ursula Hilpert-Mühlig, ήταν «περισσότερο από σοκαρισμένη» από τις δηλώσεις στη συνέντευξη, ειδικά σχετικά με την ταξινόμηση του επαγγέλματος σε αντισημιτικό πλαίσιο:

«Εδώ υπηρετείς το χειριστικό μοτίβο της πλαισίωσης βάζοντας γεγονότα, θέματα και ομάδες ανθρώπων μαζί σε ένα πλέγμα ερμηνείας, σε συνδυασμό με αξιολογικές δηλώσεις πάνω από αυτό, και έτσι υπονοείς συνδέσεις που δεν τεκμηριώνεις με τίποτε εκτός από τους ισχυρισμούς σου – αυτό είναι πολύ θρασύ».

Με τη συνέντευξή του, ο Klein στιγματίζει μια ολόκληρη επαγγελματική ομάδα και δυσφημεί το επάγγελμα των εναλλακτικών επαγγελματιών, σύμφωνα με το DDH:

"Ο ομοιοπαθητικός δεν είναι στάση, αλλά τίτλος εργασίας."

Το DDH θεωρεί ότι «απαιτείται επειγόντως διευκρίνιση, ειδικά επειδή η πιθανότητα δυσφήμισης» των δηλώσεων του επιτρόπου αντισημιτισμού είναι προφανής. Η ένωση αναμένει από τον Felix Klein να κάνει «προτάσεις για έγκαιρη ανταλλαγή».

Επιπλέον, το DDH έχει ξεκινήσει μια συλλογή υπογραφών για τη διάσωση της ομοιοπαθητικής.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!