Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Οι κυρίες ΑΚΟΥΝΕ; Χημική ουσία, που μπορεί νά ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΕΙΡΟΤΗΤΑ που ανακαλύφθηκε στό 'Cheerios' καί στό 'Quaker Oats' !


Μία χημική ουσία, που  α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι  να 

χρησιμοποιείται

 σε βρώσιμα φυτά στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει βρεθεί 

στήν

 βρώμη 'Cheerios' και 'Quaker' - και το 80% των 

Αμερικανών

 έχουν εκτεθεί σε αυτήν, σύμφωνα με νέα μελέτη στο

 Journal of Exposure Science & Environmental

 Epidemiology και κοινή στο 'Nature'.

Το chlormequat είναι ένα χλωριούχο άλας, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, και είναι «καταχωρημένο για χρήση σε διακοσμητικά φυτά που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια και φυτώρια».

Ωστόσο, έχει εγκριθεί για χρήση σε βρώσιμα φυτά σε άλλες χώρες - και το 2018, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος επέτρεψε την εισαγωγή φυτών που είχαν υποστεί επεξεργασία με τη χημική ουσία, αναφέρει η Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας.

«Όλα τα προϊόντα μας συμμορφώνονται με όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις», δήλωσε η Mollie Wulff, εκπρόσωπος της General Mills, η οποία κατασκευάζει το Cheerios. «Η ασφάλεια των τροφίμων είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα στη General Mills και φροντίζουμε να διασφαλίζουμε ότι τα τρόφιμά μας προετοιμάζονται και συσκευάζονται με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο». Η Quaker Foods δεν απάντησε στο αίτημα του PEOPLE για σχόλιο.

Σε μελέτες σε ζώα που δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, το chlormequat έχει συνδεθεί με μειωμένη γονιμότητα και «προβλήματα αναπαραγωγής», καθυστερημένη εφηβεία και επηρέασε την εμβρυϊκή ανάπτυξη και «έχει ακόμη και δυσμενείς επιπτώσεις στη μεταγεννητική υγεία».

«Ανιχνεύσαμε τη χημική ουσία στο 92% των τροφίμων με βάση τη βρώμη που αγοράστηκαν τον Μάϊο του 2023, συμπεριλαμβανομένων των Quaker Oats και Cheerios», αναφέρει έκθεση του EWG σχετικά με τη μελέτη.

Οι επιστήμονες λένε ότι θα μειώσουν το εμφιαλωμένο νερό αφού έμαθαν ότι 1 λίτρο περιέχει ένα τέταρτο του εκατομμυρίου τεμαχίων πλαστικού

Η λίστα περιελάμβανε κανονικά Cheerios, Honey Nut Cheerios, Cheerios Oat Crunch Oats n' Honey και Frosted Cheerios.

Η Quaker Old Fashioned Oats, η Quaker Instant Oatmeal Maple & Brown Sugar και οι μπάρες με βάση τη βρώμη όπως το Quaker Chewy Dark Chocolate Chunk περιείχαν επίσης τη χημική ουσία.

Και οι δύο μάρκες είναι δημοφιλείς στα παιδιά, με την Cheerios να λέει ότι «θεωρούνται ένα αγαπημένο φαγητό από τις μητέρες». Η Quaker λέει ότι "Η βρώμη είναι εξαιρετική για νήπια και μικρά παιδιά που εισάγονται σε στερεές τροφές" στον ιστότοπό της.

Η μελέτη βρήκε επίσης τη χημική ουσία στο 80% των ούρων των εξεταζόμενων - και δεδομένου ότι το chlormequat φεύγει από το σώμα σε περίπου 24 ώρες, το EWG λέει ότι «αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν επίσης τακτική έκθεση».

Το 2018, οι εταιρείες απάντησαν σε μια έκθεση που βρήκε το glyphosate, ένα αμφιλεγόμενο φυτοφάρμακο που σκοτώνει ζιζάνια και έχει συνδεθεί με τον καρκίνο, στα προϊόντα τους με βάση τη βρώμη.



ΠΗΓΗ: Chemical that may cause infertility discovered in Cheerios and Quaker Oats (endtimeheadlines.org)    

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μελέτη: Η πλειοψηφία των παρενεργειών των ορμονικών φαρμάκων για τα «τρανς άτομα» είναι «σοβαρές» και δυνητικά απειλητικές για τη ζωή
Αυτό φαίνεται από δεδομένα από το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών του FDA. Έως και το 88% των αναφερόμενων συμβάντων ήταν σοβαρά, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης οργάνων, του καρκίνου και του θανάτου. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα περίπου 700.000 τρανς άτομα στις ΗΠΑ που λαμβάνουν ορμονοθεραπεία δεν υπέστησαν σοβαρές παρενέργειες, σύμφωνα με τη μελέτη. Ωστόσο, οι συντάκτες επισημαίνουν πιθανή ελλιπή αναφορά.



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ζωή μιας νεαρής γυναίκας από το Οντάριο γίνεται μια ζωντανή κόλαση αφού το αναμνηστικό εμβόλιο της Moderna την αφήνει παράλυτη. Οι γιατροί επιβεβαιώνουν τη σύνδεση του εμβολίου και προσφέρουν ιατρική βοήθεια στο θάνατο (MAID)



Ανιχνεύθηκε mRNA πλακούντα και ομφαλοπλακουντιακού αίματος
Πρόσφατα εμβολιασμένη μητέρα τρίτου τριμήνου περνά γενετικό κώδικα για ακίδα στο μωρό



Τα έμβρυα «εμβολιάζονται» με ενέσεις Covid
Αυτό φαίνεται από μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στην οποία συμμετείχαν δύο ασθενείς. Η μία είναι μια 34χρονη έγκυος γυναίκα που έλαβε μια ένεση Pfizer και δύο «αναμνηστικές δόσεις», η άλλη είναι μια 33χρονη γυναίκα που έλαβε δύο δόσεις Pfizer.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!