Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Σχεδιάζει η Δύση μια πρόκληση ψευδούς σημαίας στην Πολωνία για να κατηγορήσει τη Ρωσσία και τη Λευκορωσία;


Η Πολωνία θα μπορούσε κάλλιστα να αναγκαστεί από τους διπλούς Αμερικανογερμανούς προστάτες της να πραγματοποιήσει μια πιθανή πρόκληση ψευδούς σημαίας, προκειμένου να δημιουργήσει λαϊκή υποστήριξη για τα σχέδια ταχείας στρατιωτικοποίησης του μπλοκ με στόχο την οικοδόμηση της «Ευρώπης-Φρούριο».

Andrew Korybko
21 Φεβρουαρίου 2024

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συνάντησης με το ανώτερο προσωπικό των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας την Τρίτη ότι οι δυτικοί ομόλογοί τους σχεδιάζουν μια πρόκληση ψευδούς σημαίας στην Πολωνία. 

Σύμφωνα με τις πηγές του, θα στοχεύσουν εναντίον αμάχων εκεί και θα κατηγορηθεί η Ρωσσία και η Λευκορωσία. Αυτό βασίζεται σε αυτό για το οποίο προειδοποίησε ο πρόεδρος της KGB Ιβάν Τερτέλ τον Δεκέμβριο, το οποίο με τη σειρά του ήταν μια επέκταση αυτού για το οποίο ο ίδιος ο Λουκασένκο αύξησε την ευαισθητοποίηση τον Ιούνιο.

Ο Λευκορώσος ηγέτης προειδοποίησε για τρομοκρατικές επιδρομές τύπου Μπέλγκοροντ από την Πολωνία το περασμένο καλοκαίρι, αλλά στη συνέχεια ο προαναφερθείς επικεφαλής ασφαλείας του υπαινίχθηκε πριν από λίγους μήνες ότι αυτό θα μπορούσε να προκληθεί από ένα περιστατικό ψευδούς σημαίας παρόμοιο με αυτό που ξεκίνησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Σχετικά με το θέμα των παγκόσμιων πολέμων, ο Λουκασένκο είπε επίσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τρίτη ότι «Τώρα είμαστε κυριολεκτικά καλυμμένοι με ένα κύμα πληροφοριών του λεγόμενου προαισθήματος του τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Υπάρχουν λόγοι ανησυχίας».

Περίπου 32.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της Ρωσσίας και της Λευκορωσίας για τις ασκήσεις «Steadfast Defender 2024» του μπλοκ, τις μεγαλύτερες τέτοιες από το τέλος του Παλαιού Ψυχρού Πολέμου πριν από τρεις δεκαετίες, ενώ άλλοι 60.000 περίπου εκπαιδεύονται αλλού στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Σε αυτό το τεταμένο πλαίσιο, η πιθανή πρόκληση ψευδούς σημαίας στην Πολωνία, για την οποία προειδοποίησε, θα μπορούσε να θέσει σε κίνηση τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, εάν οι ψυχραιμότεροι στη Δύση δεν τον ακυρώσουν ή δεν μπορούν να αποκλιμακώσουν την κρίση που θα προκληθεί στη συνέχεια.

Είτε σε σχέση με αυτό το σενάριο είτε ανεξάρτητα από αυτό, ο Λουκασένκο περιέγραψε επίσης λεπτομερώς τρεις συνωμοσίες που οι εχθρικές υπηρεσίες πληροφοριών μαγειρεύουν με την υποστηριζόμενη από τη Δύση και ξένη αντιπολίτευση της Λευκορωσίας που κατοικεί σε μεγάλο βαθμό στη γειτονική Πολωνία. 
Αποκάλυψε ήδη την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζουν εδαφικές αναθεωρήσεις σε περίπτωση που η Μόσχα υποστεί στρατηγική ήττα στην Ουκρανία, η οποία θα αποκαταστήσει τα σύνορα του μεσοπολέμου της Πολωνίας και θα αποζημιώσει τη Λευκορωσία με τμήματα της δυτικής Ρωσσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο σενάριο περιλαμβάνει μια απόπειρα χρωματιστής επανάστασης ή άλλου είδους πραξικοπήματος κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών εκλογών αυτού του Σαββατοκύριακου, αν και είπε ότι η Δύση εκτιμά ότι η πιθανότητα επανάληψης των σκοτεινών ημερών του καλοκαιριού του 2020 είναι πολύ χαμηλή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύει ότι θα επικεντρωθούν στο δεύτερο σενάριο της απονομιμοποίησης του κράτους με το πρόσχημα των δήθεν νοθευμένων βουλευτικών εκλογών, προκειμένου να προετοιμαστούν για μια πιο ισχυρή προσπάθεια αποσταθεροποίησης κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του επόμενου έτους.

Αυτό θα αποτύχει επίσης, προέβλεψε ο Λουκασένκο, οπότε αντ' αυτού προετοιμάζεται για το τρίτο σενάριο συνεχιζόμενων επιχειρήσεων ήπιας ισχύος που βρίσκονται σε εξέλιξη από τότε που η Λευκορωσία έγινε ανεξάρτητη. Είναι σημαντικό εδώ να αναφέρουμε τι είπε επίσης για το πώς η Πολωνία εντείνει τις προσπάθειες στρατολόγησης υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Λευκορωσίας, μεταξύ άλλων μέσω δωροδοκίας, εκβιασμού και απειλών κατά της οικογένειάς τους. 

Προειδοποίησε, επίσης, για τα πολωνοκεντρικά γεωστρατηγικά σχέδια της Δύσης στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα λόγια του, «υπάρχουν προσπάθειες να ξεκινήσουν νέες περιφερειακές πρωτοβουλίες στο εξωτερικό που θα ελέγχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σχέδιο είναι απίστευτα πρωτόγονο. Θα πρέπει να περιλαμβάνουν την «ουδέτερη» Ουκρανία και τη Λευκορωσία, εκτός από την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η Λευκορωσία θα «αποκοπεί» από τη Ρωσσία. Φυσικά, το Μινσκ θεωρείται δορυφόρος της Πολωνίας. Σας θυμίζει κάτι αυτό;» Για να το θέσουμε διαφορετικά, αυτή είναι η οπλοποίηση της «Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών» της Πολωνίας (3SI).

Η προηγούμενη συντηρητική-εθνικιστική κυβέρνηση της Βαρσοβίας οραματίστηκε να χρησιμοποιήσει αυτή την πλατφόρμα ενσωμάτωσης για να δημιουργήσει μια σφαίρα επιρροής που θα μπορούσε στη συνέχεια να αποκαταστήσει το χαμένο καθεστώς της Μεγάλης Δύναμης της Πολωνίας, μετά το οποίο θα ισορροπούσαν μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσσίας με την υποστήριξη των ΗΠΑ για σκοπούς διαίρει και βασίλευε. Τώρα που η νέα κυβέρνηση της Πολωνίας έχει υποταχθεί στη Γερμανία από κάθε άποψη, η 3SI θα αξιοποιηθεί ως όργανο της γερμανικής ηγεμονίας για την επιτάχυνση της οικοδόμησης της «Ευρώπης-Φρούριο».

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την επανάληψη της τροχιάς της υπερδύναμης της Γερμανίας, επειδή πιστεύουν ότι αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τον περιορισμό της Ρωσσίας στην Ευρώπη, η οποία μπορεί στη συνέχεια να απελευθερώσει ορισμένες από τις δυνάμεις της που βρίσκονται εκεί για να αναδιαταχθούν στην Ασία για να περιορίσουν πιο δυναμικά την Κίνα στην άλλη πλευρά της υπερηπείρου. 

Αν και η Γερμανία και η υπόλοιπη ΕΕ στρατιωτικοποιούνται όπως ποτέ άλλοτε, εξακολουθούν να αγωνίζονται να πείσουν τους φορολογούμενους ότι αυτό θα πρέπει να αποτελεί μεγαλύτερη προτεραιότητα από την επένδυση στην κοινωνικοοικονομική σφαίρα.

Εκεί βρίσκεται ένας από τους απώτερους λόγους πίσω από την πιθανή πρόκληση ψευδούς σημαίας στην Πολωνία, για την οποία προειδοποίησε ο Λουκασένκο, επειδή η επακόλουθη κλιμάκωση των εντάσεων ΝΑΤΟ-Ρωσσίας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να πείσει τους Ευρωπαίους ότι πρέπει να «θυσιάσουν την ευημερία τους για το γενικότερο καλό». Αυτό το ριψοκίνδυνο στοίχημα προϋποθέτει ότι οι εντάσεις θα παραμείνουν διαχειρίσιμες και ότι δεν θα ξεσπάσει θερμός πόλεμος με λάθος υπολογισμό, καθιστώντας τον έτσι εξαιρετικά επικίνδυνο και εξηγώντας γιατί θα μπορούσε ακόμα να ματαιωθεί.

Ωστόσο, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο υλοποιηθεί ακριβώς όπως μίλησε ο Λουκασένκο, τότε οι παρατηρητές δεν πρέπει να ξεγελαστούν από την προβλέψιμη αφήγηση των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης και να σκεφτούν ότι η Λευκορωσία ή / και η Ρωσσία ήταν υπεύθυνες. Αντίθετα, θα ήταν μια εγκεκριμένη από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία επιχείρηση για να τρομάξει τον ηπειρωτικό πληθυσμό ώστε να υποταχθεί πλήρως στα σχέδια αυτών των δύο για την επιτάχυνση της οικοδόμησης της «Ευρώπης-Φρούριο», ακριβώς όπως υποστηρίζεται από το Βερολίνο έχει ήδη κάνει η νέα πολωνική κυβέρνηση.

Έχοντας κατά νου αυτές τις αλληλένδετες στρατηγικές-αφηγηματικές δυναμικές, οι προειδοποιήσεις του Λουκασένκο θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, διότι έχουν νόημα σε αυτό το πλαίσιο. Η Πολωνία θα μπορούσε κάλλιστα να αναγκαστεί από τους διπλούς προστάτες της να πραγματοποιήσει μια πιθανή επίθεση ψευδούς σημαίας κατά της Λευκορωσίας, προκειμένου να δημιουργήσει λαϊκή υποστήριξη για τα σχέδια ταχείας στρατιωτικοποίησης του μπλοκ. 

Ωστόσο, εάν οι εντάσεις αποδειχθούν ανεξέλεγκτες και ξεφύγουν από τον έλεγχο στη συνέχεια, τότε ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει με λάθος υπολογισμό στο χειρότερο σενάριο.



ΠΗΓΗ: 
Is The West Plotting A False Flag Provocation In Poland To Blame On Russia & Belarus? (substack.com)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!