Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

"Το φθόριο έχει νευροτοξική επίδραση στο σώμα - μπορεί να αποτρέψει τη φθορά των δοντιών μόνο μέσω της επαφής με το σμάλτο των δοντιών"

Εικόνα: K. Demeter/Midjourney



Αυτό είναι σύμφωνα με ένα νέο ντοκυμανταίρ από το Children's Health Defense TV που ονομάζεται "Fluoride on Trial". Η πρεμιέρα έγινε το Σάββατο.

Είναι τα φθοριούχα άλατα επιβλαβή για την υγεία ή όχι; Αυτό το ερώτημα συζητείται τόσο αμφιλεγόμενα όσο το αν οι εμβολιασμοί είναι χρήσιμοι και αβλαβείς ή όχι. Η οργάνωση Children's Health Defense (CHD) έχει πλέον θέσει ως στόχο να ρίξει φως στο φθόριο.

Το αποτέλεσμα είναι η τεκμηρίωση "Φθόριο σε δοκιμές: Η λογοκριμένη επιστήμη για το φθόριο και την υγεία σας", το οποίο έκανε πρεμιέρα το Σάββατο στο CHD TV.

Σε αυτό, ο δικηγόρος Michael Connett και η Mary Holland, πρόεδρος της CHD, εξηγούν πώς για 70 χρόνια η κυβέρνηση και η βιομηχανία έχουν καταστείλει την επιστημονική έρευνα που δείχνει πόσο τοξικό είναι το φθόριο για τα παιδιά, ειδικότερα. Ο Connett είναι ο κύριος δικηγόρος σε αγωγή που κατατέθηκε από το Fluoride Action Network, το Food & Water Watch και άλλους κατά της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) για τον τερματισμό της φθορίωσης του νερού.

«Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το φθόριο, σκέφτονται τα αστραφτερά λευκά δόντια και τους λευκοντυμένους οδοντιάτρους», λέει ο δικηγόρος Michael Connett. «Είναι σαν την αμερικανική μηλόπιτα. Απλώς θεωρείται ως ένα τόσο ουσιαστικό μέρος της ζωής μας στον σύγχρονο κόσμο».

Σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, για παράδειγμα, ακόμη και το πόσιμο νερό έχει φθόριο. Αν και αυτό δεν συμβαίνει στη Γερμανία και την Ελβετία, το αλάτι που περιέχει φθόριο, για παράδειγμα, είναι συνηθισμένο παντού. Το ίδιο ισχύει και για τις οδοντόκρεμες, όπου είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μία που δεν περιέχει φθόριο, ειδικά για τα παιδιά, με πιθανή εξαίρεση τα «εναλλακτικά» καταστήματα όπως τα βιολογικά σούπερ μάρκετ.

Αλλά πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται μόνο τα λευκά δόντια όταν σκέφτονται το φθόριο. «Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το φθόριο ότι "είναι καλό για τα δόντια σας"», δήλωσε η Holland. Και σύμφωνα με τον Connett, αυτή η ευρέως διαδεδομένη κατανόηση είναι συνέπεια του «γεγονότος ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας δεν ήταν ανοιχτοί και ειλικρινείς με το κοινό σχετικά με το τι έχουν ανακαλύψει για την τοξικότητα του φθορίου».

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, λέει ο Connett, ο πρωταρχικός μηχανισμός του φθορίου για την πρόληψη της τερηδόνας είναι η τοπική επαφή με το εξωτερικό του σμάλτου των δοντιών και όχι η κατάποση - γεγονός που επιβεβαιώνεται από ειδικούς στο CDC, όπως δείχνουν οι σκηνές ταινιών στο ντοκυμανταίρ.

Ταυτόχρονα, ορισμένες ερευνητικές μελέτες τις τελευταίες δεκαετίες έχουν δείξει ότι η κατάποση φθορίου έχει τοξικές επιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα και, πάνω απ' όλα, μπορεί να βλάψει τα νεύρα των παιδιών.

Ούτε τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης είχαν διευκρινίσει αυτή τη συγκάλυψη των γεγονότων. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με ένα άρθρο σχετικά με το ντοκυμανταίρ ταινιών που δημοσιεύθηκε στην πύλη ειδήσεων CHD The Defender, επικαλούμενο μια δήλωση του Connett, «αντί για μια επιστημονικά τεκμηριωμένη και αιτιολογημένη συζήτηση, το κοινό παρουσιάζεται με μια καρικατούρα του προβλήματος που προκαλείται από το φθόριο».

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έδιναν μια ψευδή εικόνα της «αποδεδειγμένης επιστήμης», έτσι ώστε η φθορίωση του νερού να περιγράφεται λανθασμένα ως χρήσιμη, ενώ εκείνοι που δικαίως ανησυχούσαν γι' αυτό θα απορρίπτονταν παράλογα ως «παρανοϊοί συνωμοσιολόγοι». Connett λέει:

«Αυτό είναι μια κακή υπηρεσία για το κοινό. Είναι μια κακή υπηρεσία για τη δημοσιογραφία. Και ειλικρινά, είναι λυπηρό να το βλέπεις».

Το γεγονός ότι το φθόριο είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμο υποστηρίζεται επίσης από μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη σχετικά με τη νευροτοξικότητά του – νευροτοξικότητα στην τεχνική ορολογία. Διεξήχθη από το Αμερικανικό Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας, ή NTP για συντομία. Αποτέλεσμα: Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της προγεννητικής και παιδικής έκθεσης σε φθόριο και του χαμηλότερου IQ στα παιδιά.


Πηγή:

The Defender: Coming 13 Ιανουαρίου: Το ντοκιμαντέρ «Fluoride on Trial» εκθέτει 70 χρόνια λογοκριμένης επιστήμης - 12 Ιανουαρίου 2024

CHD. Τηλεόραση: Φθόριο σε δίκη: Η λογοκριμένη επιστήμη για το φθόριο και την υγεία σας - 13 Ιανουαρίου 2024




ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/fluorid-wirkt-im-korper-neurotoxisch-karies-verhindern-kann-es-allenfalls-uber



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

4 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΧΑΖΕΥΟΥΝ ΗΛΙΘΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΤΟΥΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;
    ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥΣ!
    ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΑΣ!
    ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ....
    ΜΑΚΡΥΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΦΘΟΡΙΟ!
    Μ Α Κ Ρ Υ Α !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε οδοντόπαστες μέ φθόριο νά πλησιάζουμε, ούτε στοματικά διαλύματα!
    Υπάρχουν χωρίς φθόριο μόνο στά Φαρμακεία καί αξίζει κανείς νά τά ζητά μέ επιμονή!
    Καί μάλιστα μπορεί νά βρείτε καί ελληνικής κατασκευής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ παίρνω τις οδοντόκρεμες της Weleda. Υπάρχουν και στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέσα στίς οδοντόκρεμες υπάρχει τό μπόλι καθώς καί
    στίς αναισθητικές ενέσεις τών οδοντιάτρων στά οδοντιατρεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!