Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Παγκόσμια κατακραυγή για τον γαλλικό «νόμο της Pfizer»


Το γεγονός ότι οι επικριτές των εμβολίων στη Γαλλία μπορεί να στοχοποιηθούν από το δικαστικό σώμα στο μέλλον προκαλεί ένα κύμα αγανάκτησης. Εντός της χώρας, αλλά και παγκοσμίως.



16 Φεβρουαρίου 2024
Από τον Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 4,3 λεπτά


Το κύριο έναυσμα ήταν η έκθεση του TKP.

Το TKP ανέφερε την Πέμπτη ότι η ιατρική κριτική που αποκλίνει από την «κατάσταση της τεχνολογίας» μπορεί να διωχθεί στη Γαλλία στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι, θεωρητικά, όλοι οι επικριτές του mRNA βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών. Έτσι εκφράζεται η «επανεκτίμηση του Covid». Διότι αυτό λαμβάνει χώρα, απλά όχι δημοκρατικά. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει χωρίς ευρεία – παγκόσμια – κριτική. Η αντιπολίτευση είναι επίσης ζωντανή.

Μέτρα για την επόμενη πανδημία

Στα πίσω δωμάτια της εξουσίας, υπήρξε πολλή ανάλυση για το τι πρέπει να γίνει διαφορετικά την επόμενη φορά. «Πού υπήρξε κριτική» και πώς μπορεί να αποφευχθεί; Οι «φύλακες» της επικοινωνίας, όπως έχει ζητήσει ο Christian Drosten, αποτελούν μέρος αυτού. Αλλά και ο νέος νόμος στη Γαλλία, ο οποίος μπορεί να αποτρέψει την κριτική.

Επί του παρόντος, ίσως ενάντια στους «ιδιαίτερα ενοχλητικούς» επικριτές του Covid - το καθεστώς Macron ονόμασε τον γιατρό Didier Raoult αρκετές φορές ως παράδειγμα σε σχέση με τον «νόμο Pfizer». Ο λοιμωξιολόγος είχε προτείνει εναλλακτικές θεραπείες για τον Covid και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό.


Σχολιάζοντας τον νέο νόμο, ένας Ελβετός πολίτης δημοσιογράφος δήλωσε: «Εν τω μεταξύ, έχει παράσχει αδιάψευστα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας ασθενών με COVID με υδροξυχλωροκίνη, την οποία ξεκίνησε στην αρχή. Ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Véran , γνωρίζει τώρα ότι πρέπει να τον φιμώσει, διότι ο ίδιος (ο υπουργός) είχε υποστηρίξει προσωπικά την απαγόρευση της θεραπείας, ακόμη και στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών. Συνεπώς, έχοντας αίμα στα χέρια του, αυτή είναι τώρα η τελευταία του λύση. Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για τον νόμο της αίρεσης, ο Véran ανέφερε το όνομα Raoult περισσότερες από 6 φορές και έκανε τον καθηγητή αξιοκαταφρόνητο. Δεν υπάρχει αμφιβολία περί τίνος πρόκειται το άρθρο 4».

Εκτός από αυτή τη μία περίπτωση, ωστόσο, ο νόμος πρέπει να εξεταστεί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο.

Η στρατηγική θα αλλάξει με την «επόμενη πανδημία». Η επόμενη πανδημία δεν θα αφορά πλέον τη λεκτική αναταραχή εναντίον των «ανεμβολίαστων» και την έκθεσή τους σε κυνήγι. Την επόμενη φορά, θα διωχθούν κυριολεκτικά. Ίσως όχι όλοι (ακόμα), αλλά τουλάχιστον οι εύγλωττοι επικριτές, τα φερέφωνα της αντιπολίτευσης. Αυτός είναι λίγο-πολύ ο τρόπος με τον οποίο η ερευνήτρια δημοσιογράφος Sonja Elijah αναλύει την πρωτοβουλία στο ιστολόγιό της.

Εάν η ώθηση στη Γαλλία είναι τελικά επιτυχής, μπορεί να αναμένεται ότι και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Επίθεση λογοκρισίας

Όπως ήταν αναμενόμενο, η έκθεση του TKP προσέλκυσε επίσης διεθνή αντίδραση. Η ανάρτηση του Kit Lindley, διευθυντή του "Global Covid Summit" έχει προβληθεί ενάμισι εκατομμύριο φορές και σχολιάστηκε από μεγάλους λογαριασμούς.

Για παράδειγμα, ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος Bret Weinstein δήλωσε: «Η Γαλλία έχει πλέον ποινικοποιήσει τις αντιρρήσεις για την πλατφόρμα mRNA και εκθέτει όσους επηρεάζονται σε καταστροφικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης. Αυτό είναι κατάφωρη παραφροσύνη, και το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει σε μια δυτική χώρα θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους

Αυτή η τρέλλα πρέπει να καταπολεμηθεί, στην Γαλλία, στον ΠΟΥ, όπου κι αν εμφανίζεται».


Ακόμη και ένας Αυστραλός βουλευτής, John Ruddick, ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος, σχολίασε το άρθρο του TKP με έναν εξαιρετικά πολιτικά μη ορθό τρόπο: «Καλύτερα να μην πάω στη Γαλλία – είμαι τόσο επικίνδυνος που θα μπορούσα να πω ότι είμαι σκεπτικιστής σχετικά με το mRNA – γιατί οι βατραχοφάγοι θα με έστελναν στη φυλακή για τρία χρόνια».

Φυσικά, υπάρχει επίσης μια έντονη συζήτηση εντός της Γαλλίας - ακόμη και αν η επικρατούσα τάση δεν αναφέρει σχεδόν καθόλου το νόμο. Εδώ, για παράδειγμα, μιλάει ένα από τα πρόσωπα του κινήματος των κίτρινων γιλέκων. Ο Jerome Rodrigues είχε χάσει το μάτι του στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας στον απόηχο των διαδηλώσεων των κίτρινων γιλέκων. Η σύντομη ομιλία του στα γαλλικά έχει μια σαφή κατεύθυνση - η ελευθερία του λόγου δέχεται μαζική επίθεση με το νόμο της Pfizer:


Ο Florian Philippot, ο ηγέτης των "Les Patriotes", δεν βλέπει την τελευταία λέξη που ειπώθηκε. Έγραψε την Πέμπτη:

«Η πορεία των Covid-ιστών του Μακρόν στο αποτρόπαιο άρθρο 4 είναι στην πραγματικότητα μια αξιολύπητη παραδοχή αδυναμίας! Παντού η αλήθεια για τις ενέσεις εκρήγνυται και δεν μπορούν να κάνουν τίποτε γι' αυτό! Ακόμη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αρχίζουν να αφήνουν τα θύματα να πουν τη γνώμη τους. Τότε το μόνο που τους μένει είναι η λογοκρισία! Θα αγωνιστούμε για να κάνουμε αυτό το άρθρο 4 όσο το δυνατόν πιο εφήμερο, υπενθυμίζοντας στο Συμβούλιο [ομόλογο του Διοικητικού Δικαστηρίου] ότι το ίδιο το έχει χαρακτηρίσει ως "εχθρικό προς την ελευθερία"!

Πολλά σχόλια κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση – διεθνώς και στην ίδια τη Γαλλία. Ένας τέτοιος «παράλογος» νόμος είναι μια έκφραση πανικού. Πολλοί ελπίζουν ότι δεν θα σταθεί μπροστά στα δικαστήρια. Ένας Γάλλος δικηγόρος καταλήγει: «Αυτό το κείμενο είναι δραματικό και μπορεί να καταστείλει οποιαδήποτε κριτική της επίσημης θέσης».

Με έναν ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο απεικονίζει την κατάσταση μια γαλλική καρικατούρα. Δείχνει μια σύλληψη επειδή κάποιος θα μπορούσε να πιστεύει ότι ο «εμβολιασμός» δεν θα προστατεύσει από τη μόλυνση:



Εικόνα: Το "Influenceur Pfizer" από τον Jordan Bracco διαθέτει άδεια CC BY-NC 2.0.




ΠΗΓΗ: Weltweite Empörung über französisches „Pfizer-Gesetz“ (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!