Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Reiner Fuellmich δέν είναι πλέον δικηγόρος!....

Ο συνιδρυτής της Επιτροπής Corona, Δρ Reiner Fuellmich, δεν γίνεται πλέον δεκτός στον δικηγορικό σύλλογο. 

Ο αρμόδιος δικηγορικός σύλλογος δεν σχολιάζει λόγω «υποχρέωσης εμπιστευτικότητας». 

Σε δελτίο τύπου, ο ίδιος ο Fuellmich δηλώνει ότι επέστρεψε την έγκριση. Εν τω μεταξύ, διορίστηκε εκκαθαριστής.

Ο δικηγόρος Δρ Reiner Fuellmich έχει χάσει την

 άδεια άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος.

Φωτογραφία: Epoch Times


Από τον Patrick Langendorf
19 Φεβρουαρίου 2024


Ο συνιδρυτής της Επιτροπής Corona, Δρ Reiner Fuellmich, δεν γίνεται πλέον δεκτός στο δικηγορικό σύλλογο. Αυτό μπορεί να φανεί από τον εθνικό επίσημο κατάλογο δικηγόρων

Ο αρμόδιος δικηγορικός σύλλογος στο Braunschweig σιωπά αναφορικά με τους λόγους. Μια εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου επικαλείται το καθήκον εμπιστευτικότητας προς τους συντάκτες.

Ο ίδιος ο Fuellmich ενημέρωσε την υπεράσπισή του μέσω δελτίου τύπου ότι είχε ήδη επιστρέψει την έγκριση με δική του πρωτοβουλία τον Δεκέμβριο του 2023.

Για περισσότερο από τρεις μήνες, ο πρώην πλέον δικηγόρος Fuellmich βρίσκεται προφυλακισμένος στη φυλακή Rosdorf. Προηγουμένως βρισκόταν στο Μεξικό. 

Στα μέσα Οκτωβρίου 2023, οι μεξικανικές αρχές τον απέλασαν στη Γερμανία για νομικούς λόγους. 

Λόγω εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2023, ο Fuellmich συνελήφθη κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Από τον Ιανουάριο, δικάζεται ενώπιον του Εμπορικού Ποινικού Τμήματος του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Göttingen για υπεξαίρεση σε δύο υποθέσεις και για απάτη σχετικά με επιδοτήσεις. 

Το γραφείο του εισαγγελέα κατηγορεί τον Reiner Fuellmich ότι εξέτρεψε δωρεές συνολικού ύψους 700.000 ευρώ από λογαριασμούς της Επιτροπής Corona σε ιδιωτικούς λογαριασμούς και τις χρησιμοποιεί ιδιωτικά. 

Επιπλέον, λέγεται ότι παρείχε εσφαλμένες πληροφορίες σε αίτηση για επείγουσα βοήθεια τον Απρίλιο του 2020. 

Ως αποτέλεσμα, λέγεται ότι έλαβε εσφαλμένα επείγουσα βοήθεια ύψους 15.000 ευρώ. Ο Fuellmich αρνείται τους ισχυρισμούς και, κατά την έναρξη της δίκης, κατηγόρησε τον κοινό ενάγοντα (σημείωση του συντάκτη: ο σωστός όρος εδώ είναι "ενάγων προσκόλλησης") ότι θέλει να "γεμίσει τις τσέπες του".

Το δικηγορικό γραφείο του δικηγόρου με διδακτορικό δίπλωμα, το οποίο στο παρελθόν απέκτησε φήμη κυρίως μέσω επιτυχημένων αγωγών κατά παρόχων των λεγόμενων «άχρηστων ακινήτων» που προσφέρθηκαν στους ζημιωθέντες ως ασφάλεια γήρατος, προφανώς δεν ήταν σε καλή οικονομική κατάσταση ακόμη και πριν από τον κορωνοϊό.

 Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας δίκης, συζητήθηκαν αστυνομικές έρευνες, οι οποίες απέδειξαν ότι ο λογαριασμός της εταιρείας είχε ήδη δείξει μείον 92.000 ευρώ στις αρχές του 2020. Στα τέλη Μαρτίου 2020, λίγο πριν από την υποβολή αίτησης για ενίσχυση Corona, το μείον λέγεται ότι ανερχόταν σε 45.000 ευρώ.

Πρώην συνάδελφός του σε δικηγορικό γραφείο εκκαθαρίζει το δικηγορικό γραφείο

Ο πρώην συνάδελφος του Fuellmich, Tobias Weissenborn, διορίστηκε εκκαθαριστής της δικηγορικής εταιρείας. 

Ο Weissenborn είχε ήδη εκπροσωπήσει τον πρώην δικηγόρο Fuellmich αρκετές φορές σε ποινικές διαδικασίες στο παρελθόν ως συνήγορος υπεράσπισης. Από το 2021, ο δικηγόρος είναι εταίρος στο «δικηγορικό γραφείο Melz Gercke Rechtsanwälte», το οποίο, σύμφωνα με τον ιστότοπό του, συμβουλεύει εθνικούς και διεθνείς πελάτες σε θέματα εμπορικού και εταιρικού δικαίου, εργατικού δικαίου και δικαίου αφερεγγυότητας, μεταξύ άλλων, στα γραφεία του στο Αννόβερο και το Göttingen

Ο Weissenborn εκπροσώπησε επίσης τον γνωστό μικροβιολόγο καθηγητή Sucharit Bhakdi στο δικαστήριο.

Στο κατηγορητήριο εναντίον του Reiner Fuellmich, εμφανίστηκε επίσης το όνομα Tobias Weissenborn, όπως αναφέρει το "Hessische/Niedersächsische Allgemeine" (HNA). Αλλά όχι ως κατηγορούμενος.

Ο Weissenborn λέγεται ότι ήταν ο ιδιοκτήτης ενός λογαριασμού δωρεάς της Επιτροπής Corona. Στις αρχές Νοεμβρίου 2020, μετέφερε 200,000 ευρώ από τον λογαριασμό αυτό, κατανεμημένα σε 20 πράξεις των 10,000 ευρώ η καθεμία, στον λογαριασμό της συζύγου του Fuellmich. 

Ως εκ τούτου, η εισαγγελία είχε επίσης ερευνήσει τον Weissenborn, αλλά η διαδικασία έχει έκτοτε διακοπεί.



Σημείωση του συντάκτη:

Ενημερώσαμε το άρθρο στις 20.02.2024. Στο αρχικό άρθρο, γράψαμε ότι η είσοδος του Δρ Fuellmich στο μπαρ ανακλήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο στο Braunschweig. 

Σε ένα δελτίο τύπου, η υπεράσπιση επισημαίνει τώρα ότι ο Δρ Fuellmich παραιτήθηκε οικειοθελώς από την εισαγωγή.

«Η παραίτηση από την εισδοχή ως δικηγόρος είχε ήδη δηλωθεί οικειοθελώς από τον Δρ Reiner Füllmich στον αρμόδιο δικηγορικό σύλλογο τον Δεκέμβριο του 2023, καθώς επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να εργαστεί ως δικηγόρος συνεχώς για περισσότερο από τρεις μήνες», αναφέρει δήλωση που διανεμήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο «Telegram».

Η υπεράσπιση επισημαίνει περαιτέρω ότι μετά από μια τόσο μακρά διακοπή του έργου του δικηγόρου, ο Δρ Fuellmich έπρεπε να παραιτηθεί από την άδεια άσκησης του επαγγέλματος. 

Η παραίτηση παρέχει πλέον τη δυνατότητα στον πρώην δικηγόρο να υποβάλει εκ νέου αίτηση εισδοχής ανά πάσα στιγμή.

Σας ευχαριστούμε για τις συμβουλές.

ΠΗΓΗ: Reiner Fuellmich ist kein Anwalt mehr (epochtimes.de)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!