Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Ο RFK Jr. εκθέτει το ρατσιστικό παρελθόν του Τζο Μπάιντεν σε viral ανάρτηση του Μήνα "Μαύρης Ιστορίας"


Ο Κέννεντυ είχε προηγουμένως αποκαλέσει τον Μπάιντεν «φίλο». Αυτή η λεγόμενη φιλία είναι τώρα υπό αμφισβήτηση επειδή ο Κέννεντυ βγήκε και χτυπά - και μάλιστα σκληρά.


Σε μια εντυπωσιακή ανάρτηση για τον Μήνα Μαύρης Ιστορίας, ο Ρόμπερτ Φ. Κέννεντυ Τζούνιορ υπογράμμισε μια σειρά ενεργειών και θέσεων που αποδίδονται στον Τζο Μπάιντεν που έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις σχετικά με το παρελθόν του προέδρου σε θέματα που σχετίζονται με τη φυλή.

Το viral tweet έφερε στο προσκήνιο τον ρόλο του Μπάιντεν στο νομοσχέδιο για την εγκληματικότητα του 1994, αμφιλεγόμενα σχόλια σχετικά με τις επιλογές ψήφου, τη στάση του σχετικά με τις ποινές για αδικήματα ναρκωτικών και προηγούμενες θέσεις σχετικά με τη σχολική κακοποίηση και τον διαχωρισμό.

Η ανάρτηση αναφέρει:

Ο Τζο Μπάιντεν κάνει εκστρατεία στη Νότια Καρολίνα αυτή τη στιγμή. Αύριο είναι η πρώτη μέρα του Μήνα Μαύρης Ιστορίας. Ας θυμηθούμε όλα όσα έχει κάνει για τους μαύρους Αμερικανούς:

– Συνέταξε το νομοσχέδιο για την εγκληματικότητα του 1994 που οδήγησε στη μαζική φυλάκιση των μαύρων

– Είπε ότι αν δεν τον ψηφίσεις, «τότε δεν είσαι μαύρος»

– Διευρυμένες ποινές για άτομα κάτω των 21 ετών που κατηγορούνται για πώληση μαριχουάνας

– Εγκεκριμένοι γερουσιαστές υπέρ του διαχωρισμού

– Αντιτάχθηκε στο busing (*) επειδή δεν ήθελε τα παιδιά του να μεγαλώσουν σε μια «φυλετική ζούγκλα»

(*) busing ή bussing: η μεταφορά (παιδιών) με λεωφορείο από μια περιοχή σε ένα σχολείο σε μια άλλη, ειδικά στις ΗΠΑ, για τη δημιουργία φυλετικά ενσωματωμένων τάξεων

Το tweet πυροδότησε μια συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εφιστώντας την προσοχή στις ιστορικές πολιτικές θέσεις και τον αντίκτυπό τους στις σημερινές αντιλήψεις. Ας εμβαθύνουμε σε μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο οι ενέργειες του Μπάιντεν έχουν επηρεάσει τους μαύρους Αμερικανούς, όπως περιγράφεται στην ανάρτηση του Κέννεντυ στο X.


Το νομοσχέδιο του 1994 για την εγκληματικότητα:

Το νομοσχέδιο του 1994 για την εγκληματικότητα, επίσημα γνωστό ως νόμος για τον έλεγχο του βίαιου εγκλήματος και την επιβολή του νόμου, αποτέλεσε σημείο διαμάχης στις συζητήσεις σχετικά με τον συστημικό ρατσισμό και τον αντίκτυπό του στη μαύρη κοινότητα. Το tweet του RFK Jr. υποδηλώνει ότι αυτή η νομοθεσία, στην οποία ο Τζο Μπάιντεν έπαιξε βασικό ρόλο στη συγγραφή της, συνέβαλε σημαντικά στη μαζική φυλάκιση των μαύρων Αμερικανών. Το νομοσχέδιο περιελάμβανε τον κανόνα των «τριών απεργιών» και άλλα αυστηρά μέτρα που οδήγησαν σε αυξημένες ποινές φυλάκισης για πολλούς παραβάτες. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι αυτές οι πολιτικές επηρέασαν δυσανάλογα τα μαύρα άτομα, επιδεινώνοντας τις φυλετικές ανισότητες στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης. Η συζήτηση γύρω από αυτό το νομοσχέδιο παραμένει ένα κρίσιμο μέρος του ευρύτερου διαλόγου για τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της στις μειονοτικές κοινότητες.


Δεν είσαι μαύρος:

Το σχόλιο του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στην οποία δήλωσε: «Αν έχετε πρόβλημα να καταλάβετε αν είστε με εμένα ή τον Τραμπ, τότε δεν είστε μαύροι», προκάλεσε ευρεία κριτική. Η αναφορά του RFK Jr. σε αυτό το σχόλιο στο tweet του υπογραμμίζει τη διαμάχη που προκάλεσε. Αυτή η δήλωση θεωρήθηκε από πολλούς ως μια υποτιθέμενη και απορριπτική εκτίμηση της πολιτικής δράσης των μαύρων Αμερικανών, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τη έλλειψη φυλετικής ευαισθησίας και την πολυπλοκότητα της πίστης των ψηφοφόρων εντός της μαύρης κοινότητας. Ο Μπάιντεν ζήτησε αργότερα συγγνώμη για αυτό το σχόλιο, αναγνωρίζοντας ότι ήταν λάθος να θεωρηθεί δεδομένη η ψήφος των μαύρων.


Φωτογραφία Chase Fade on Unsplash

"Χόρτο", σοβαρά Joe;

Ο Τζο Μπάιντεν έχει αντιμετωπίσει κριτική για προηγούμενες νομοθετικές ενέργειες, όπως η επέκταση των ποινών για όσους είναι κάτω των 21 ετών και κατηγορούνται για πώληση μαριχουάνας. Ο RFK Jr. επισημαίνει αυτό ως μια πολιτική που έχει εξεταστεί εξονυχιστικά για το ρόλο της στο ευρύτερο ζήτημα της μεταρρύθμισης της ποινικής δικαιοσύνης, ειδικά όσον αφορά τον αντίκτυπό της στα νεώτερα άτομα εντός της μαύρης κοινότητας. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι τέτοια μέτρα έχουν συμβάλει σε μακροπρόθεσμες νομικές και κοινωνικές συνέπειες για μια γενιά, επηρεάζοντας τις ευκαιρίες τους και επιδεινώνοντας τον κύκλο ποινικοποίησης μεταξύ των νέων, ιδιαίτερα στους μειονοτικούς πληθυσμούς.


Γερουσιαστές διαχωρισμού:

Οι ιστορικές πολιτικές σχέσεις του Τζο Μπάιντεν, ιδιαίτερα η προηγούμενη υποστήριξή του σε γερουσιαστές υπέρ του διαχωρισμού, όπως οι γερουσιαστές Τζέημς Ήστλαντ και Χέρμαν Ταλμάτζ, έχουν έρθει στο φως από τον RFK Jr. Αυτές οι εγκρίσεις έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη δέσμευση του Μπάιντεν για φυλετική δικαιοσύνη και ισότητα. Ο έλεγχος τέτοιων εγκρίσεων αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συζήτησης σχετικά με τις εξελισσόμενες πολιτικές απόψεις και συμμαχίες εντός της αμερικανικής πολιτικής και πώς αυτές οι ιστορικές συσχετίσεις αντιμετωπίζονται μέσα από το πρίσμα των σημερινών κοινωνικών αξιών.


Ο "όχι στο 'bussing'" Μπάιντεν:

((*) bussing ή busing: η μεταφορά (παιδιών) με λεωφορείο από μια περιοχή σε ένα σχολείο σε μια άλλη, ειδικά στις ΗΠΑ, για τη δημιουργία φυλετικά ενσωματωμένων τάξεων)

Η προηγούμενη αντίθεση του Τζο Μπάιντεν σε πρωτοβουλίες που είναι ζωτικής σημασίας για την εξάλειψη του σχολικού διαχωρισμού, έχει δεχθεί σοβαρή κριτική. Το tweet του RFK Jr. υπογραμμίζει αυτή τη στάση με ένα απόσπασμα όπου ο Μπάιντεν εξέφρασε την ανησυχία του για τα παιδιά του που μεγαλώνουν σε μια «φυλετική ζούγκλα», ένας όρος που τώρα καταδικάζεται ευρέως για τις επιπτώσεις του. Αυτό το σχόλιο αντικατοπτρίζει μια ιστορική αντίσταση στις προσπάθειες ενσωμάτωσης που σχεδιάστηκαν για να διαλύσουν τον διάχυτο διαχωρισμό της εποχής. Η θέση του Μπάιντεν σχετικά με το 'busing' θεωρείται από πολλούς επικριτές ως ένα έντονο παράδειγμα αντίστασης στην πρόοδο των πολιτικών δικαιωμάτων και της φυλετικής ισότητας, απεικονίζοντας ένα αμφιλεγόμενο μοτίβο φυλετικής προκατάληψης κατά τη διάρκεια της καρριέρας του.

Συμπέρασμα

Οι αποκαλύψεις του Ρόμπερτ Φ. Κέννεντυ Τζούνιορ σχετικά με το παρελθόν του Τζο Μπάιντεν πυροδότησαν μια επανεξέταση των θέσεων του προέδρου σε κρίσιμα φυλετικά ζητήματα. Καθώς το έθνος αντανακλά τους ρόλους των ηγετών του στη διαμόρφωση της πολιτικής και των κοινωνικών κανόνων, αυτός ο έλεγχος υπογραμμίζει τη σημασία της λογοδοσίας και της εξελισσόμενης κατανόησης της φυλετικής δικαιοσύνης. Οι ισχυρισμοί του RFK Jr. μας προκαλούν να αντιμετωπίσουμε το σαφές μοτίβο προκατάληψης στην πολιτική καρριέρα του Τζο Μπάιντεν και να απαιτήσουμε συνεχή πρόοδο προς την ισότητα, αντανακλώντας την επιτακτική ανάγκη για τους ηγέτες όχι μόνο να εξελιχθούν αλλά και να διορθώσουν ενεργά τις επιπτώσεις των προηγούμενων ενεργειών.



ΠΗΓΗ: https://vigilantnews.com/post/rfk-jr-exposes-joe-bidens-racist-past-in-viral-black-history-month-post/




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!