Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ηθοποιός, δ ι α τ ά χ θ η κ ε νά ΠΛΗΡΩΣΕΙ 350.000 δολλάρια μετά τήν ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ γιά ανάρτηση στίχου της ΒΙΒΛΟΥ (!!!!) στά μέσα κοινωνικής δικτυώσεως!



Η Seyi Omooba, μια χριστιανή ηθοποιός που απολύθηκε από μια θεατρική προσαρμογή του "The Colour Purple" (Το Πορφυρό Χρώμα) για τα υποτιθέμενα ομοφοβικά σχόλιά της, έχασε μια παρατεταμένη νομική μάχη, με αποκορύφωμα μια οδηγία για την κάλυψη των νομικών εξόδων που υπερβαίνουν τα 350.000 δολλάρια.

Η διαμάχη ξεκίνησε με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που οδήγησε στην απομάκρυνσή της από την παραγωγή, πυροδοτώντας μια πενταετή νομική διαμάχη σχετικά με ισχυρισμούς για θρησκευτικές διακρίσεις.

Η Omooba, 29 ετών, είναι κόρη πάστορα, αντιμετώπισε την απόλυσή της από τον ρόλο της ως Celie, ένας λεσβιακός χαρακτήρας, στην παραγωγή του 2019 μετά τα σχόλιά της για την ομοφυλοφιλία που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο.


Η Omooba, η οποία δεν είχε διαβάσει το σενάριο του έργου πριν δεχθεί τον ρόλο, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τον σεξουαλικό προσανατολισμό του χαρακτήρα. 

Σύμφωνα με την Telegraph, η νομική της προσφυγή εναντίον του θεάτρου και των πρώην πρακτόρων της απορρίφθηκε, με το δικαστήριο να τονίζει την έλλειψη προετοιμασίας και κατανόησης του ρόλου.

Το Εφετείο εξέτασε το ιστορικό της Omooba, σημειώνοντας την ανατροφή της σε μια ευσεβή χριστιανική οικογένεια και τις προηγούμενες αρνήσεις της να δεχτεί ρόλους που έρχονται σε σύγκρουση με τις πεποιθήσεις της.

Ο δικαστής είπε ότι η Omooba «ήξερε ότι δεν θα έπαιζε λεσβιακό χαρακτήρα, αλλά δεν το είχε θέσει στο θέατρο ούτε προσπάθησε να ενημερωθεί για τις απαιτήσεις του ρόλου της ως Celie», ανέφεραν οι Sunday Times.

Ήταν εξοικειωμένη με την κινηματογραφική μεταφορά του "The Colour Purple" (Το Πορφυρό Χρώμα), βασισμένη στο βραβευμένο μυθιστόρημα της Alice Walker που επρόκειτο να ανέβει στο Μπέρμιγχαμ και το Λέστερ της Αγγλίας και το οποίο υποβάθμισε τη λεσβιακή σχέση που ήταν κεντρική στην ιστορία, αλλά απέτυχε να κατανοήσει την εστίαση της σκηνικής εκδοχής σε αυτή την πτυχή.

Η στάση της να μην παίζει ορισμένους χαρακτήρες λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της απόρριψης ενός ρόλου στο «Βιβλίο του Μόρμον», τονίστηκε κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου. Η προσφυγή της, συμπεριλαμβανομένης της ένστασης για τα σημαντικά νομικά έξοδα, ήταν ανεπιτυχής.

Ο Aaron Lee Lambert, που συνδέεται με το μιούζικαλ "Hamilton", είχε επισημάνει την προηγούμενη ανάρτηση της Omooba στο Facebook, η οποία αμφισβήτησε τη νομιμότητα του να γεννηθείς ομοφυλόφιλος και χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ως λανθασμένη.

Στην ανάρτηση του 2014, η Omooba παρότρυνε τους Χριστιανούς να «πουν την αλήθεια» για την ομοφυλοφιλία, γράφοντας: «Είναι σαφώς προφανές στην Α ́ Κορινθίους 6:9-11 τι λέει η Αγία Γραφή σχετικά με αυτό το ζήτημα. Δεν πιστεύω ότι μπορείς να γεννηθείς ομοφυλόφιλος και δεν πιστεύω ότι η ομοφυλοφιλία είναι σωστή...

«Πιστεύω ότι όλοι αμαρτάνουν και πέφτουν σε πειρασμό, αλλά είναι με το αίτημα της συγχώρεσης, της μετάνοιας και της χάρης του Θεού που ξεπερνάμε και ζούμε όπως μας όρισε ο Θεός. Δηλαδή, "ἕνεκεν τούτου καταλείψει ἄνθρωπος τὸν πατέρα αὐτοῦ καὶ τὴν μητέρα, καὶ προσκολληθήσεται πρὸς τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, καὶ ἔσο­νται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν". Γένεση 2:24.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!