Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Η Ρωσία δικαιολογείται να χρησιμοποιεί σκληρές τακτικές για να μάθει για πιθανές επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις



Οι υπηρεσίες ασφαλείας σε όλο τον κόσμο έχουν την υποχρέωση να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους εάν πιστεύουν ειλικρινά ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι να υποπτεύονται ότι όσοι βρίσκονται υπό κράτηση μπορεί να έχουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν μια δυνητικά επικείμενη τρομοκρατική επίθεση εναντίον αμάχων.

Andrew Korybko
26 Μαρτίου 2024

Οι τέσσερεις τρομοκράτες που συνελήφθησαν να διαφεύγουν στην Ουκρανία μετά την τρομοκρατική τρομοκράτης επίθεση της Παρασκευής το βράδυ στο Δημαρχείο Crocus της Μόσχας εμφανίστηκαν στο δικαστήριο κακοποιημένοι και μελανιασμένοι. 

Πλάνα που κυκλοφόρησαν νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν από αυτούς μπρούμυτα στο έδαφος με τα μαλλιά του τραβηγμένα, έναν άλλο με το μάτι του να βγαίνει από την κόγχη του, τον άλλο με το αυτί του να είναι στο στόμα του και τον τελευταίο να έχει υποστεί ηλεκτρικό σοκ στα γεννητικά του όργανα. Αυτό οδήγησε σε καταδίκη τόσο από την Mainstream όσο και από την Alternative Media Community (AMC).

Η πρώτη προσπάθησε να προκαλέσει τρόμο ότι η FSB δημοσίευσε αυτό το βίντεο για να εκφοβίσει τους συμπατριώτες της, ενώ ένα εξέχον μέλος της δεύτερης, που ήταν πρόσφατα στη Μόσχα για ένα σημαντικό γεγονός, κατήγγειλε αυτές τις σκληρές τακτικές ως «μεσαιωνικές» και «κατάρρευση της αλυσίδας διοίκησης». 

Άλλα μέλη των εναλλακτικών μέσων καταδίκασαν τα βασανιστήρια γενικά, με τη χρονική στιγμή των δημοσιεύσεών τους να υπονοεί ότι συνδέονται με αυτό το βίντεο, αλλά ότι αισθάνονται άβολα να το αντιμετωπίσουν άμεσα για οποιονδήποτε λόγο.

Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν προφανώς απώτερα κίνητρα στην προώθηση της αφήγησης που έκαναν, ενώ τα εναλλακτικά μέσα είναι καλοπροαίρετα, αλλά αναμφισβήτητα λανθασμένα για τους λόγους που θα εξηγηθούν τώρα. 

Είναι κατανοητό ότι εκείνοι οι ακτιβιστές, σχολιαστές, ειδήμονες κ.λπ. που είναι ενάντια σε αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ στο Αμπού Γκράιμπ του Ιράκ και συνεχίζουν να κάνουν στον κόλπο του Γκουαντάναμο θα αποκηρύξουν αυτό που πραγματικά πιστεύουν ότι είναι οι παρόμοιες τακτικές που χρησιμοποίησε η Ρωσσία εναντίον των τεσσάρων συλληφθέντων τρομοκρατών.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τις καταχρήσεις του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά τα μέλη των εναλλακτικών μέσων μπορεί είτε να είναι πραγματικά ενάντια στη χρήση οποιασδήποτε βίας εναντίον κρατουμένων για οποιονδήποτε λόγο, ανεξάρτητα από το πλαίσιο, είτε από αρχή είτε επειδή ανησυχούν ότι θα μπορούσε να δυσφημίσει ό, τι αποκαλύπτουν, είτε ανησυχούν ότι οι ίδιοι θα απαξιωθούν εάν το υποστηρίξουν στη ρωσική υπόθεση αφού το καταδικάσουν στις προαναφερθείσες τρεις περιπτώσεις.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι τους, εκείνοι που ανησυχούν για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν έχουν τίποτε να ανησυχούν, επειδή η ρωσική περίπτωση είναι ποιοτικά διαφορετική από το Αμπού Γκράιμπ, τον κόλπο του Γκουαντάναμο και τις ισραηλινές. 

Αυτές οι τρεις περιπτώσεις ήταν κυρίως εναντίον τυχαίων Ιρακινών, μουσουλμάνων από τον Παγκόσμιο Νότο και Παλαιστινίων, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν θα είχαν ρεαλιστικά πληροφορίες για πιθανές επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις σε αντίθεση με τους τέσσερεις τρομοκράτες που συνέλαβε η Ρωσσία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Με άλλα λόγια, οι ύποπτοι εναντίον των οποίων εφαρμόστηκαν αυτές οι σκληρές τακτικές σε αυτές τις τρεις περιπτώσεις ήταν κυρίως θύματα σαδιστών, οι οποίοι κυριολεκτικά τους βασάνισαν για προσωπικούς ή πολιτικούς λόγους. Η ρωσική υπόθεση, ωστόσο, αφορούσε την προσπάθεια απόκτησης πληροφοριών το συντομότερο δυνατό σχετικά με πιθανές επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, βλέποντας πώς αυτές θα μπορούσαν να είχαν προγραμματιστεί ως άμεση συνέχεια του Δημαρχείου Crocus ως μέρος μιας εθνικής εκστρατείας υβριδικού πολέμου κατά της Ρωσσίας.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας σε όλο τον κόσμο έχουν την υποχρέωση να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους εάν πιστεύουν ειλικρινά ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι να υποπτεύονται ότι όσοι βρίσκονται υπό κράτηση μπορεί να έχουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν μια δυνητικά επικείμενη τρομοκρατική επίθεση εναντίον αμάχων. 

Βεβαίως, υπάρχουν εκείνοι που μερικές φορές κάνουν κατάχρηση αυτής της υποχρέωσης για σαδιστικούς προσωπικούς ή πολιτικούς λόγους και άλλοι μερικές φορές έχουν υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου από τα φιλελεύθερα-παγκοσμιοποιημένα ιδανικά που αρνούνται οικειοθελώς να χρησιμοποιήσουν σκληρές τακτικές.

Και οι δύο δυσφημούν εκείνους από τους ομολόγους τους που χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα για το ευρύτερο καλό της προστασίας των ανθρώπων από δυνητικά επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις: οι καταχρήσεις του πρώτου κάνουν κάποιους να υποψιάζονται ότι αυτό γίνεται πάντα για σαδιστικούς λόγους, ενώ η απροθυμία του δεύτερου τους κάνει να πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται ποτέ. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό απαιτείται μερικές φορές, ανεξάρτητα από το πόσο κάποια καλοπροαίρετα μέλη των εναλλακτικών μέσων μπορεί να αντιτίθενται σε αυτό, και η χρήση αυτών των σκληρών τακτικών από τη Ρωσσία ήταν για τους σωστούς λόγους.



ΠΗΓΗ: Russia Is Justified In Using Tough Tactics To Learn About Potentially Imminent Terrorist Attacks (substack.com)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!