Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ - «Η Pfizer αναζητά ΠΑΙΔΙΑ ως εργαστηριακούς αρουραίους για μελέτη με νέα ένεση Covid»


Από τον Thomas Buckley
20 Μαρτίου 2024
Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά


Μαμά, μπορώ να γίνω αρουραίος εργαστηρίου Covid;»

Αυτό είναι ένα αίτημα που οι περισσότεροι γονείς δεν θα ακούσουν ποτέ και είναι ένα αίτημα που πολύ λίγοι γονείς θα ήθελαν ποτέ να ακούσουν.

Όμως, σε αντίθεση με το πιο τυπικό αίτημα "Μπορώ να έχω πόνυ;", το να αφήσετε το παιδί σας να είναι το υποκείμενο δοκιμής Covid είναι ένα αίτημα που μπορεί πραγματικά να χορηγηθεί σε όλο το έθνος.

Αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, η Pfizer / BioNTech διεξάγει μια συνεχιζόμενη κλινική δοκιμή για να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της (το εμβόλιο δεν είναι εμβόλιο, καθώς δεν εμποδίζει τη σύλληψη του ιού ή τη μετάδοση του ιού όπως κάνουν τα τυπικά εμβόλια) σε παιδιά.

Η Pfizer προβάλλει ραδιοφωνικές και άλλες διαφημίσεις αναζητώντας παιδιά πειραματόζωα. Έτσι περιγράφουν τη μελέτη στον ιστότοπό τους "Εγγραφή παιδιών ηλικίας 6 έως 23 μηνών για μελέτη εμβολίου COVID-19":


Quelle: pfizerclinicaltrials.com

Αυτή η μελέτη θα μας βοηθήσει να μάθουμε πόσο καλά λειτουργεί το επικαιροποιημένο εμβόλιό μας κατά του COVID-19 σε βρέφη και νήπια που δεν έχουν εμβολιαστεί προηγουμένως και να δούμε εάν ο αριθμός των συνιστώμενων δόσεων μπορεί ενδεχομένως να μειωθεί για παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών. 

Το εμβόλιο της μελέτης έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών για παιδιά ηλικίας τουλάχιστον 6 μηνών. Έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει από τη νεώτερη παραλλαγή COVID-19 που ονομάζεται XBB.1.5.

Η εταιρεία διεξάγει επίσης παρόμοιες δοκιμές για μεγαλύτερα παιδιά και, φυσικά, ενήλικες.

Οι κλινικές δοκιμές για φάρμακα και διαδικασίες που αφορούν παιδιά δεν είναι εγγενώς λανθασμένες και διεξάγονται με ασφάλεια σε όλο τον κόσμο σχεδόν καθημερινά.

Αλλά αυτή η δοκιμή Covid ξεχωρίζει για διάφορους λόγους.

Πρώτον, η δοκιμή περιλαμβάνει μόνο παιδιά που δεν έχουν κάνει ποτέ εμβόλιο Covid πριν. Η πιθανότητα ότι ένας γονέας που έχει αρνηθεί να κάνει το εμβόλιο για τα παιδιά του στην πρώτη θέση θα πει «Επιλέξαμε να μην κάνουμε τα εμβόλια για τα παιδιά μας, αλλά μη διστάσετε να πειραματιστείτε σε αυτά με τα πράγματα που προηγουμένως αρνούμασταν» είναι ελάχιστη.

Με άλλα λόγια, εάν ένας γονέας δεν τάϊζε το παιδί του παγωτό με γεύση αλουμινόχαρτου πριν είναι εξαιρετικά απίθανο να ταΐσει το παιδί του μια πειραματική έκδοση παγωτού με γεύση αλουμινόχαρτο, ακόμα κι αν τον πληρώσετε (η δοκιμή έρχεται με το δέλεαρ της αποζημίωσης - η Pfizer δεν απάντησε σε αίτημα για το τι ακριβώς είναι σε αυτή τη δοκιμή, αν και οι μέσοι όροι της βιομηχανίας θα έδειχναν ότι η αμοιβή θα ήταν μεταξύ μερικών εκατοντάδων και μερικών χιλιάδων δολλαρίων).

Δεύτερον, υπάρχει το θέμα της «συναίνεσης κατόπιν ενημέρωσης». Ένα υποκείμενο της δοκιμής πρέπει να δώσει άδεια ελεύθερα, να ενημερωθεί για τυχόν κινδύνους και να κατανοήσει ολόκληρη την κατάσταση. Σαφώς, τα βρέφη εννέα μηνών δεν μπορούν να το κάνουν αυτό.

Είναι απολύτως νόμιμο για τους γονείς να δώσουν την «ενημερωμένη συγκατάθεσή τους», αλλά εδώ μπαίνουμε στο τρίτο πρόβλημα: το ζήτημα κινδύνου/οφέλους.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας (αρχές 2020 έως Μάιο 2023) υπήρξαν 41 θάνατοι Covid στην Καλιφόρνια παιδιών κάτω των πέντε ετών. Αυτός ο αριθμός δεν κάνει διάκριση μεταξύ «πέθανε με Covid» ή «πέθανε από Covid», αυτή είναι μια συζήτηση που συνεχίζει να μαίνεται σε ολόκληρη τη χώρα και πρέπει να τεθεί στην άκρη προς το παρόν.

Κάθε θάνατος ενός παιδιού είναι μια τραγωδία και αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να μειώσει αυτό το γεγονός. Ωστόσο, τα παιδιά γενικά δεν ήταν καθόλου πιθανό να κολλήσουν, πόσο μάλλον να πεθάνουν, από Covid κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρχαν περίπου (κυλιόμενος μέσος όρος) 2,4 εκατομμύρια (περίπου το 6% του συνολικού πληθυσμού) κάτω των πέντε ετών στην Καλιφόρνια και αναφέρθηκαν περίπου 385,000 περιπτώσεις Covid σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Επί του παρόντος, περίπου το 3,2% των παιδιών κάτω των πέντε ετών της Καλιφόρνια είχαν το τελευταίο εμβόλιο. Αυτό είναι στο ίδιο επίπεδο με τον εθνικό μέσο όρο. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι από τα 70.817 παιδιά που έχουν λάβει το εμβόλιο στην πολιτεία, 41.224 ζουν στην Bay Area. Με άλλα λόγια, η Bay Area έχει το 20% του πληθυσμού της πολιτείας, αλλά το 57% των «εμβολιασμένων» νηπίων και μωρών της πολιτείας. Αλλά μην νομίζετε ποτέ ότι η πολιτική δεν είχε καμμία σχέση με τα πρωτόκολλα Covid.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η συνολική πιθανότητα θανάτου ενός παιδιού από/με Covid ήταν περίπου 1 στις 60.000. για άτομα άνω των 75 ετών - περίπου το 6,5% του πληθυσμού ή 2,7 εκατομμύρια - υπήρχαν περίπου 51,000 με/από θανάτους Covid, ή περίπου 1 στους 50.

Ο κίνδυνος, σαφώς, είναι εξαιρετικά διαφορετικός ανάλογα με την ηλικία και τη γενική κατάσταση της υγείας.

Με σχετικό κίνδυνο βλάβης από τον Covid, οι κίνδυνοι του ίδιου του εμβολίου Covid πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά - σημείωση: κανένα παιδί στη μελέτη δεν θα πάρει εικονικό φάρμακο για σκοπούς σύγκρισης.

Τα εμβόλια Covid, στον γενικό πληθυσμό, είχαν σημαντικές παρενέργειες και προκάλεσαν αρκετούς θανάτους. Αν και αυτοί οι αριθμοί δεν αναλύονται ανά ηλικία, την ίδια χρονική περίοδο υπήρξαν 640 θάνατοι και 89.000 «δυσμενείς επιπτώσεις» που βίωσαν (πολύ περισσότερο από ένα πονεμένο χέρι) οι Καλιφορνέζοι.

Επίσης, κατά την ίδια χρονική περίοδο, όλα τα άλλα εμβόλια σε συνδυασμό προκάλεσαν 66 ανθρώπους να πεθάνουν και 14.000 να έχουν μια αναφερόμενη «ανεπιθύμητη ενέργεια». (Σημείωση - οι αριθμοί λαμβάνονται από το «σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίου» του CDC, ένα εργαλείο που παρέμεινε ως συσκευή έγκαιρης προειδοποίησης για δεκαετίες ... δηλαδή, μέχρι που οι αριθμοί προβλημάτων Covid έγιναν πολύ υψηλοί.)

Αυτό θέτει τις γενικές πιθανότητες να συμβεί κάτι κακό σε ένα άτομο αφού κάνει ένα εμβόλιο Covid σε περίπου 1 στα 1,000 και μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι είναι 1 στα 800. Με άλλα λόγια, ο κίνδυνος από το εμβόλιο φαίνεται να υπερτερεί του κινδύνου του ίδιου του Covid κατά 60 φορές.

Επικαλούμενη την αβεβαιότητα του οφέλους, θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καθαρίσει καθόλου το πλάνο (με μικρές εξαιρέσεις) για τους κάτω των πέντε ετών και δίσταζε να τους επιτρέψει για τους κάτω των 18 ετών.

Σαφώς, ο κίνδυνος υπερτερεί της ανταμοιβής, ούτως ειπείν, και δεν είναι σαφές – επειδή η Pfizer δεν απάντησε σε κανένα αίτημα για πληροφορίες/σχόλια (βλ. ερωτήσεις παρακάτω) – εάν οι γονείς λαμβάνουν αυτά τα στοιχεία όταν λαμβάνουν την απόφαση να εγγράψουν το παιδί τους σε ένα πειραματικό πρόγραμμα φαρμάκων.

Οι ενήλικες υπολογίζουν συνεχώς τον κίνδυνο και την ανταμοιβή – από το «Μπορώ να περάσω πριν γίνει κόκκινο;» έως το «Πρέπει να πειράξω αυτό το λιοντάρι;». Αλλά ένα βρέφος επτά μηνών απλά δεν είναι ικανό να το κάνει και ενώ ορισμένες κλινικές δοκιμές έχουν σοβαρές ελπίδες και είναι σημαντικές για την κοινωνία γενικότερα, μια δοκιμή όπως αυτή για μια τόσο περιορισμένη ανταμοιβή - τα παιδιά πολύ πολύ σπάνια παίρνουν, πόσο μάλλον υποφέρουν σοβαρά, από τον Covid - φαίνεται αμφίβολη.

Με άλλα λόγια, αν θέλατε να δοκιμάσετε ένα νέο φάρμακο για την ελονοσία, δεν θα το κάνατε στα ξωτικά του Άγιου Βασίλη στο Βόρειο Πόλο, επειδή δεν υπάρχουν κουνούπια εκεί για να μολύνουν κανέναν.

Σύμφωνα με την έκθεση Belmont, η οποία έθεσε βασικά πρότυπα για κλινικές δοκιμές που εμπλέκονται σε ανθρώπους στα τέλη της δεκαετίας του 1970 (ήταν μια κυβερνητική αντίδραση στη φρίκη της «μελέτης σύφιλης Tuskegee» του CDC), ένα από τα τρία βασικά πρότυπα για την αιτιολόγηση των δοκιμών κλινικών δοκιμών είναι η «ευεργεσία».

Με άλλα λόγια, υπάρχει υποχρέωση προστασίας των ατόμων από βλάβες μεγιστοποιώντας τα αναμενόμενα οφέλη και ελαχιστοποιώντας τον πιθανό κίνδυνο και βλάβη.

Αυτός ο υπολογισμός κινδύνου / οφέλους προφανώς αλλάζει σε σχέση με άλλες πολύ πιο κοινές παιδικές ασθένειες, καθιστώντας τη συμμετοχή σε αυτές τις μελέτες δυνητικά πολύ πιο «ευεργετική».

Αλλά στην περίπτωση του Covid, το ερώτημα είναι πώς είναι τα μέγιστα, όπως ήταν, τα αναμενόμενα οφέλη;

Πολύ πολύ ελάχιστο και αυτό είναι το πρόβλημα, δήλωσε ο Δρ Clayton Baker, πρώην Κλινικός Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικών Ανθρωπιστικών Επιστημών και Βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ.

«Δεδομένων των πραγματικών και καλά εδραιωμένων κινδύνων βλάβης (συμπεριλαμβανομένης της μυοκαρδίτιδας και του θανάτου) και δεδομένης της λειτουργικά μηδενικής δυνατότητας οφέλους (δεδομένου ότι [ο Covid] είναι καθολικά ήπιος στα παιδιά), η αναλογία κινδύνου προς όφελος για τις ενέσεις mRNA [Covid] στα παιδιά είναι απείρως κακή», δήλωσε ο Μπέικερ. «Δεν υπάρχει κανένας ηθικός λόγος να συνεχιστούν οι κλινικές δοκιμές αυτών των προϊόντων σε παιδιά και όλες αυτές οι δοκιμές πρέπει να σταματήσουν».

Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως απλά να αγοράσετε στο παιδί το πόνι αντ' αυτού.

Ακολουθεί ένας σύνδεσμος για μια συνεχιζόμενη μελέτη Covid για παιδιά με έναν εύχρηστο χάρτη, ώστε να μπορείτε να βρείτε μια τοποθεσία κοντά σας (κυρίως Bay Area): Μια μελέτη για να μάθετε σχετικά με τους υποψήφιους εμβολιασμούς COVID-19 RNA προσαρμοσμένους σε παραλλαγές σε υγιή παιδιά

Για κλινικές δοκιμές γενικά, μπορείτε να αναζητήσετε εδώ μία στην οποία μπορεί να σας ενδιαφέρει να λάβετε μέρος:

Για κλινικές δοκιμές μόνο για τον Covid, μπορείτε να δείτε εδώ:

Όπως προαναφέρθηκε, ακολουθούν οι ερωτήσεις στις οποίες δεν απάντησε η Pfizer:

- Πώς ακριβώς αντιμετωπίζεται η συναίνεση κατόπιν ενημέρωσης; Υποθέτω ότι ένας γονέας/κηδεμόνας μπορεί να παράσχει την εν λόγω συγκατάθεση;

-Διεξάγετε (ή έχετε) δοκιμές με παιδιά που έχουν εμβολιαστεί προηγουμένως;

-Ποιές δοκιμές παιδιών/νέων έχουν διεξαχθεί στο παρελθόν και ποια ήταν τα αποτελέσματά τους;

-Ποιό είναι το ποσό της αποζημίωσης;

-Έχουν κάποιες προηγούμενες δοκιμές δείξουν οριστικά ότι το εμβόλιο βελτιώνει τη σοβαρότητα του Covid στα παιδιά;

-Πότε και με ποιο τρόπο ενέκρινε ο FDA αυτή τη δοκιμή;

-Πότε αναμένετε να ολοκληρωθεί η δοκιμή;

-Αυτή η δοκιμή στοχεύει στη δοκιμή ενός «αναμνηστικού» εμβολίου ή στην κάλυψη μιας νέας παραλλαγής;

-Έχει κάποιο παιδί σε κάποια δοκιμή που διεξήχθη είχε σημαντική και σοβαρή αντίδραση που απαιτούσε νοσηλεία και/ή οδήγησε σε θάνατο;

-Φαίνεται ότι ένα από τα σημεία της μελέτης είναι να καταλάβουμε πώς να μειώσουμε τον αριθμό των δόσεων καθώς και να ελέγξουμε την αποτελεσματικότητα. Είναι σωστό αυτό;

-Πόσα παιδιά – σε εθνικό επίπεδο και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια – έχουν εγγραφεί/έχουν περάσει από τη δίκη μέχρι στιγμής;

-Ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ των δοκιμών που αφορούν παιδιά και εκείνων που αφορούν ενήλικες;

-Θα διεξάγει η Pfizer δοκιμές κάθε φορά που βγαίνει με νέο εμβόλιο παραλλαγής;

Αναδημοσίευση από το Substack του συγγραφέα



ΠΗΓΗ: Kid Lab Rats ⋆ Brownstone Institute


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ένα απρόοπτο σημειώθηκε στην εκκίνηση της παρέλαση στην παραλία του Βόλου με ένα νεαρό στρατιώτη, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε στο έδαφος, με τη ΛΕΔ Μαγνησίας αλλά και τους επισήμους να σπεύδουν στο σημείο να τον βοηθήσουν.

«Πάσχει Από Μια Σπάνια Καρδιακή Πάθηση» Ο Ιατρικός Επόπτης Επιβεβαιώνει Την Κατάσταση Του Ποδοσφαιριστή Ahmed Refaat




Συγκλονιστική στιγμή ποδοσφαιριστής παθαίνει επιληπτική κρίση στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια αγώνα στην Αργεντινή πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο... με τους συμπαίκτες του δακρυσμένους και την έγκυο σύζυγό του στις κερκίδες
Ο Javier Altamirano, 24 ετών, βίωσε σπασμούς κατά τη διάρκεια ισοπαλίας κυπέλλου Αργεντινής
Οι συμπαίκτες του έσπευσαν να τον βοηθήσουν πριν νοσηλευτεί και μεταφερθεί στο νοσοκομείο
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ




«Δραστήριος» μαθητής του Eton College πεθαίνει αφού κατέρρευσε σε γήπεδα
Οι γονείς του Raphaël Pryor μένουν «συντετριμμένοι από τον τραγικό θάνατο του όμορφου και μοναδικού παιδιού τους»


FDA ζητά από τα νοσοκομεία να σταματήσουν να χρησιμοποιούν κινεζικές σύριγγες
Μια προειδοποίηση του FDA λέει σε όλα τα αμερικανικά νοσοκομεία να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν πλαστικές σύριγγες που κατασκευάζονται στην Κίνα, μετά από αναφορές για ζητήματα ποιότητας που θα μπορούσαν να έχουν θανατηφόρες συνέπειες.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ραγδαία αύξηση καρδιακών προβλημάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων
Η έρευνα Γερμανών ευρωβουλευτών αποκαλύπτει σημαντική αύξηση των υποθέσεων


Η ελαφριά χρήση μαριχουάνας συνδέεται με τον κίνδυνο καρδιακής νόσου: Μελέτη
Νέα έρευνα μεγάλης κλίμακας παρουσιάζει μερικά από τα πιο καταδικαστικά στοιχεία σχετικά με τον αντίκτυπο της μαριχουάνας στην καρδιαγγειακή υγεία.


Τα εμβολιασμένα άτομα είναι ανοσοτυπωμένα, έχουν ασυνήθιστη απόκριση στους ενισχυτές mRNA COVID-19
Η ανοσολογική αποτύπωση συμβαίνει όταν προηγούμενες εκθέσεις αφήνουν μια τόσο ισχυρή ανοσολογική μνήμη που το σώμα συνεχίζει να παράγει αντισώματα που στοχεύουν την προηγούμενη εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!