Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ!!! 6 ΝΑΟΥΣ Δ Ι Α Λ Υ Ο Υ Ν ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! (ΥΠΕΞ; Έχουμε υπ.Εξωτερικών; Λάθος θα κάνετε!)ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ 'ΟΛΚΗΣ' ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! ΛΕΝΕ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ, ΠΩΣ ΤΑΧΑ ..."ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΟΥΝ" ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ!!! Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να περιφρονεί  α ν ε ν ό χ λ η τ η   το Διεθνές Δίκαιο, καταπατώντας βάναυσα τα θρησκευτικά δικαιώματα όλων των ορθοδόξων, οι οποίοι διαβιούν επί αιώνες στα εδάφη της, ενώ, από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών - ή καλύτερα εξωφρενικών! -  στην Αθήνα αρκείται στην «χλιαρή» και... διπλωματική, εκ τους ασφαλούς αντίδραση!

Με αφορμή την κατάθεση ερωτήσεως προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, από τον βουλευτή της Ν.Δ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, σχετικά με την κατάσταση των χριστιανικών εκκλησιών στην Τουρκία, ο υπουργός επιλέγει την οδό των συνήθων ...διαπιστώσεων επί του θέματος! (απο την εφημερίδα 'Ορθόδοξη Αλήθεια').

Δηλαδή, από τη μια, δηλώνει ότι «η Τουρκία οφείλει (sic) να σέβεται τη θρησκευτική αξία όλων των πολιτιστικών μνημείων» και, από την άλλη, πως συγχρόνως η Ελλάδα έχει φροντίσει να ενημερώσει τόσο την Ε.Ε. όσο και τους διεθνείς οργανισμούς. (Ε, ΚΑΙ;)

Θέλοντας δε, να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις ενέργειες (ΔΗΘΕΝ!) της ελληνικής πλευράς, σημειώνει ότι το εν λόγω θέμα έχει τεθεί κατ' επανάληψη στις διμερείς επαφές με την Τουρκία, με αποκορύφωμα την εξής φράση: «Αναμένουμε να προβεί (σ.σ.: η Τουρκία) στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις (!)».

[ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ! ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ...Κ Ο Υ Τ Ο Χ Ο Ρ Τ Ο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΛΙΟΣ 'ΚΟΛΛΗΤΟΣ' ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΣΤΟ ΚΚΕ, Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ! 
ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ καλά ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ, (οποία "σύμπτωσις", έ;) ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ... ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ....]

Βέβαια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των κινήσεων Κοτζιά, οι ορθόδοξοι χριστιανοί καθόλου δεν εκπλήσσονται από τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας. Είναι ακόμη ζωντανές οι μνήμες, από όσα έχουμε υποστεί από πλευράς Τουρκίας στο μακρινό και πρόσφατο παρελθόν, με τη μορφή είτε διώξεων, είτε καταπατήσεων περιουσιών.

Το πιο πρόσφατο κρούσμα, αφορά την απαλλοτρίωση χριστιανικών εκκλησιών από την κυβέρνηση της Αγκυρας, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών διεθνών οργανισμών. 
Σύμφωνα με την έκθεση της μη κυβερνητικής οργανώσεως 'World Watch Monitor', η οποία δημοσιεύτηκε σε διεθνή και εγχώρια μέσα, η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε στην αυθαίρετη απαλλοτρίωση έξι χριστιανικών εκκλησιών στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, στην ανατολική Τουρκία!
 
Στην πράξη αυτό σημαίνει, ότι οι συγκεκριμένοι λατρευτικοί χώροι πέρασαν στη δικαιοδοσία του τουρκικού κράτους.

ΔΗΘΕΝ  ..."
ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ"

Η απαλλοτρίωση, όπως αναγράφεται στην αναφορά της οργανώσεως, έγινε υπό το πρόσχημα της ανοικοδομήσεως και αποκαταστάσεως του ιστορικού κέντρου της πόλεως, στην οποία, όπως είναι γνωστό, τους τελευταίους μήνες διεξάγονται σφοδρές και αιματηρές συγκρούσεις. 
Οπως αναφέρεται στην συγκεκριμένη έκθεση, οι εναπομείναντες χριστιανοί της περιοχής (Αρμένιοι, Ασσύριοι, Χαλδαίοι και Τούρκοι) δεν έχουν πρόσβαση στους λατρευτικούς χώρους τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λατρευτικά οικοδομήματα ανήκουν στη Συρορθόδοξη Εκκλησία, στην Καθολική Εκκλησία καθώς και σε προτεσταντική ομολογία, ενώ μερικά από αυτά έχουν ιστορία πολλών αιώνων. Μάλιστα, η Συρορθόδοξη Εκκλησία της Παρθένου Μαρίας είναι ηλικίας 1.700 ετών! 

«Ολα τα παραπάνω ενισχύουν την πεποίθηση, ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια Γ Ε Ν Ο Κ Τ Ο Ν Ι Α Σ   της ιστορικής μνήμης» αναφέρει ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και προσθέτει: «Η προσπάθεια αυτή έρχεται να ολοκληρώσει τη γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολής κατά τις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνος».


ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΤΕΜΕΝΗ

Ολες αυτές οι ενδείξεις, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι επιδιώκεται η εξαφάνιση και των ιστορικών τεκμηρίων της παρουσίας των χριστιανών στη Μικρά Ασία, είτε αυτά είναι εκκλησίες, είτε μνημεία, ή ακόμη και νεκροταφεία! 

Αλλωστε, όπως ήδη είναι γνωστό, εδώ και πολύ καιρό τρεις παλαιότατες βυζαντινές εκκλησίες, της Αγίας του Θεού Σοφίας στη Νίκαια της Βιθυνίας, στην Τραπεζούντα του Πόντου και την Αδριανούπολη της ανατολικής Θράκης, έχουν μετατραπεί σε ισλαμικά τεμένη, στο πλαίσιο της ίδιας βαναύσου διαστρεβλώσεως της ιστορικής αληθείας. 

Με τέτοιου είδους πολιτικές ενέργειες δεν μπορεί, ασφαλώς, να ισχυρίζεται η Τουρκία ότι εφαρμόζει με ...συνέπεια, τις αρχές ενός σύγχρονου κράτους δικαίου, όπου, μεταξύ άλλων, γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και η θρησκευτική ελευθερία. Αντιθέτως, αυξάνονται οι φόβοι ότι στο μέλλον θα συμβούν και χειρότερα.

[Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΩΡΑ, Ή ΟΖΑΛ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, Ή ΕΤΣΕΒΙΤ, Ή ΤΣΙΛΕΡ, Ή ΓΙΛΜΑΖ, ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΟΥΝ, ΟΥΤΕ ...ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ, ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ! 
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ, ΒΑΣΕΙ ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ.
ΕΙΤΕ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ Ο ΚΕΜΑΛ, ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ, ΤΟ "ΚΑΝΑΚΕΥΑΝ" ΚΑΙ ΤΟ "ΧΑΪΔΕΥΑΝ", ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!

ΕΙΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΓΓΛΟΙ, ΓΑΛΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ,  Χ Α Ρ Ι Ζ Α Ν  ΜΥΘΩΔΗ ΠΟΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΙΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΟΤΑΤΑ...

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ "ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΣΤΟ ΖΩΝΑΡΙ", ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ... ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ! "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ".]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!