Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

" Π Ε Ρ Ι Φ Η Μ Α "... ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (!!!!!) ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ !!! ΚΡΑΤΟΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ..."ΑΥΤΟ";;;

ΤΟ ...ΞΕΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! (ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ "βραδυφλεγείς" ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ", ΕΙΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ, ΕΙΤΕ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΕΠΙΕΙΚΩΣ ...ΑΧΡΗΣΤΕΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΟΗΤΕΣ! Δεν τα ήξεραν;;;) 
Όπως μετεδόθη απο την Κατερίνη, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, προχωρά στην έκτακτη σύγκληση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Έ, και;;;) για να λάβουν θέση(;;;) στο σοβαρότατο ζήτημα της επικείμενης εγκαταστάσεως προσφύγων, στο κτίριο της Ιστορικής Μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου, που έχει προγραμματίσει το Υπουργείο(!) Μεταναστευτικής Πολιτικής. Στη συνέχεια, θα ακολουθηθεί και νομική διαδικασία...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

Στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως, τάσσονται (;) διάφοροι θεσμικοί φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής, που από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους (λόγια πιά του αέρα, ή όχι;) για τη χρήση του κεντρικού κτιρίου της Μονής, καθώς και η κοινή γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Η Ιερά Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου, χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και είναι συνδεδεμένη με την τοπική ιστορία και τις τύχες του Ελληνισμού στη Μακεδονία. Έδρα της άλλοτε Επισκοπής Πέτρας, αποτέλεσε ορμητήριο των αγωνιστών για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την κήρυξη της επαναστάσεως του Ολύμπου κατά των Τούρκων! (ΕΙΧΕ ΜΙΑ ...ΣΚΑΣΙΛΑ, Ο ΚΑΘΕ ΑΘΕΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ!  Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! )

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, από την αρχή της δημιουργίας του συγκεκριμένου κέντρου φιλοξενίας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου (ΤΩΡΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ, ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΟΥΩΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΣ;;; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΑΧΑ;;;) για την ασφάλεια των προσφύγων και ιδιαίτερα των παιδιών, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του ψύχους που παρατηρούνται το χειμώνα, στην ορεινή περιοχή όπου βρίσκεται ο καταυλισμός.

Τότε υπήρξαν γραπτές και προφορικές διαβεβαιώσεις (ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ, ΠΟΙΟΣ ΑΦΕΛΗΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ;) των ...αρμοδίων, ότι η διαμονή στην ανοικτή αυτή δομή φιλοξενίας είναι ...προσωρινή για τους θερινούς μήνες, οι πρόσφυγες δεν θα εγκατασταθούν στους χώρους της Ιεράς Μονής και ότι σύντομα (;;;) θα μεταφερθούν σε άλλο ειδικά διαμορφωμένο χώρο. (ΚΑΛΑ, ΚΑΛΑ, ΜΗΝ ..."ΟΡΚΙΖΕΣΘΕ" ΚΙΟΛΑΣ...)

Το τελευταίο διάστημα όμως, η Πολιτεία αναιρώντας (ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΤΑ, ΕΙΤΕ ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, Ή ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Ή ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ...) όλες τις παραπάνω δεσμεύσεις, σχεδιάζει την διαμονή των προσφύγων, στο κεντρικό κτίριο(!!!) της μονής, που έχει ιδιαίτερη ιστορική και θρησκευτική σημασία. ΤΥΧΑΙΟ;

Σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή πληροφορηθήκαμε ότι θα καταλάβουν το κεντρικό κτίριο της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου, για να στεγάσουν εκεί πρόσφυγες κάτω από άθλιες συνθήκες διαβιώσεως, καθώς τα κτίρια όπως είναι σήμερα, δεν προσφέρονται για φιλοξενία».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι και δεν αξίζουν αυτή την αντιμετώπιση. Ούτε όμως η ιστορική αυτή μονή, αξίζει την υποβάθμιση και αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση. 
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι από τη στιγμή που το κρύο άρχισε να γίνεται αισθητά εντονότερο, καταγράφονται εικόνες ντροπής, με πολλούς πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών, να προσπαθούν όπως όπως να προστατευτούν από το ψύχος. 
Η φιλοξενία των προσφύγων θα πρέπει να γίνεται με όρους ανθρωπισμού, ευθύνη, οργάνωση και μέθοδο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολη καλεί όλους τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. (ΤΩΡΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ, "ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑΝ" ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ...) Ο Μητροπολίτης και η τοπική μας Εκκλησία, που από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες, όπως ταιριάζει στην ανθρωπιστική διάσταση του προβλήματος και χωρίς κανένα φοβικό σύνδρομο απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που ζητούν προστασία, δεν πρόκειται να ανεχθούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Μονή Πέτρας Ολύμπου, ένα σπουδαίο θρησκευτικό μνημείο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας...

[ΛΥΠΟΥΜΕΘΑ ΒΑΘΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ - "καταϊδρωμένες"; - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, "ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ" & ΦΩΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ. ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ, όσο ήταν καιρός, ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΑΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ! 

ΤΩΡΑ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΛΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗΣ & ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ...'ΚΑΝΑΠΕΔΙΤΙΔΟΣ', ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΩΣ ΛΑΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ!

ΜΟΝΟΝ Ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ... "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ".]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!