Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΟ ΔΟΓΜΑ...

Αποτέλεσμα εικόνας για COINS

ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ; ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΠΙΣΤΕΥΜΑ; ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΟ ΔΟΓΜΑ, είναι η κρατούσα θεώρηση, ότι ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος, "ΠΡΕΠΕΙ" να είναι και πλούσιος!... 

Για αυτό τον λόγο και η όποια καλλιέργεια των επιθυμιών, η όποια προπαγάνδα υπέρ ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής, σε αυτό κατατείνουν, δηλαδή στο ΚΥΝΗΓΙ του πλούτου, σε μία ακατάπαυστη και ακόρεστη προσπάθεια αποκτήσεως υλικών αγαθών, στην ΥΠΟΤΑΓΗ της ζωής στο στενό και άκαρδο της ΥΛΗΣ!

Αποτέλεσμα εικόνας για COINS

Τελικώς διαπιστώνεται με θλίψη πόσο, παρά τις περί του αντιθέτου μεγαλόστομες διακηρύξεις, ο άνθρωπος εξακολουθεί ΔΕΣΜΙΟΣ των υλοφρόνων διαθέσεών του, να απεμπολεί την ίδια του την ελευθερία και να προσδίδει αρχές, αξίες, ιδανικά, όπως η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, η αλληλεγγύη, η Δημοκρατία, στο όνομα οικονομικών προταγμάτων, οικονομικών "αναγκαιοτήτων", όπως και "προτεραιοτήτων", υπηρετώντας ένα  σ ύ σ τ η μ α  που, ενώ του ΤΑΖΕΙ, καταλήγει μόνον να τον ΔΙΑΤΑΖΕΙ!

(Aπόσπασμα απο το Κυριακάτικο εκκλησιαστικό φυλλάδιο 'Φωνή του Κυρίου', αρ.φ.44/30-10-2016 /"Παπαφλέσσας").


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!