Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ..." Μ Ε Γ Α Λ Ο Υ Ρ Γ Ο Υ Μ Ε " ! ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΑΡΜΑ!ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΝΟΗΣΗ! ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ... Κατασκευή πυροσβεστικού «άρματος» από το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (304 ΠΕΒ) «αποκαλύφτηκε» επισήμως από την σελίδα στο 'facebook' του ΓΕΣ. (ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ, ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ; ΜΑ, ΓΙΑΤΙ; ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΟΥΜΕ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΜΗΠΩΣ;)

Ανεπισήμως βεβαίως, 
πρώτη του δημόσια εμφάνιση είχε πραγματοποιηθεί, στην τελική φάση της ασκήσεως «Σάρισα 2016», όπου μάλιστα είχε χρειαστεί να επέμβει,  μετά το πέρας της, καθώς από τις βολές, είχαν πάρει φωτιά μερικά χόρτα και σκοίνα του πεδίου βολής «Ασκού Προφήτη». 


Το πυροσβεστικό άρμα μελετήθηκε και κατασκευάστηκε στο 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο, από μηχανικούς και προσωπικό, στρατιωτικό και πολιτικό, του Εργοστασίου.


Το πυροσβεστικό άρμα έχει χωρητικότητα δεξαμενής 12,5 τόνων νερού και εμβέλεια ρίψεως με το «πυροβόλο» του, περί τα 35 μέτρα. 
Έχει τη δυνατότητα κατασβέσεως πυρκαγιών, σε ιδιαίτερα δύσβατες περιοχές, αφού η δεξαμενή και το πυροσβεστικό «πυροβόλο» εκτοξεύσεως πυροσβεστικού υγρού, εδράζονται πάνω σε σκάφος του γνωστού άρματος μάχης 'Leopard-1A5', με αποτέλεσμα να μπορεί να κινείται σε εδάφη με μεγάλη κλίση, όπου δεν δύναται να προσεγγίσει άλλο τροχοφόρο όχημα! 

Είναι το πρώτο πυροσβεστικό άρμα στον Ελληνικό Στρατό και ήδη έχει κατασκευαστεί (στην ουσία μετασκευαστεί) και το τρίτο παρόμοιο πυροσβεστικό άρμα, από τα 10 που προβλέπονται αρχικώς και έχει δοκιμαστεί στο πεδίο βολής αρμάτων του Λιτοχώρου.


Συμφώνως με τις πληροφορίες μας, τα άρματα αυτά θα πάνε σε όλα τα πεδία βολής αρμάτων, βαρέων όπλων, πεδία ασκήσεων του Ελληνικού Στρατού, προκειμένου να επεμβαίνουν αμέσως και με το προσωπικό τους απολύτως προστατευμένο και προτού τυχόν επεκταθεί, μία τυχαίως τεθείσα πυρκαγιά από κάποια βολή ή φωτοβολίδα. (στοιχεία απο το ιστολόγιο 'μπλόκο').

(ΕΙΔΑΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ, Ή ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ...)

ΕΥΓΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΚΑΙ ΤΡΙΣ ΕΥΓΕ!
ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ & ΜΗ, ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΒΑΡΥ "ΚΟΣΜΗΜΑ" ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ, ΑΞΙΖΟΥΝ ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ!

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"/'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV'

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!