Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Α ν ε π ι θ ύ μ η τ ο ς ο Άθεος Τσίπρας στο Άγιον Όρος! (ΚΑΙΡΟΣ ήταν...)

ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΠΑΡΑ-ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ!
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ 'ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ'...

Ανεπιθύμητος ο Τσίπρας στο Άγιο Όρος – Γιατί είπαν «όχι» οι μοναχοί στην επίσκεψή του

(ΔΥΣΤΥΧΩΣ "ΙΣΧΥΕΙ" Η 'ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ' ΣΤΟ ΑΓ.ΟΡΟΣ...)
Το μέγαρο Μαξίμου επικαλέστηκε «βεβαρημένο πρόγραμμα» για να καλύψει την «π ό ρ τ α» των μοναχών στον πρωθυπουργό – Το παρασκήνιο της αναβολής της επίσκεψης. 
Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την ακύρωση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος....
Σχετική εικόνα
Κ Ο Ρ Ο Ϊ Δ Ε Υ Ε Ι  ΤΗΝ ...ΥΦΗΛΙΟ! Ξ Ε Κ Α Θ Α Ρ Α!
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά με την ιδιότητα του πρωθυπουργού και τρία χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψή του, επρόκειτο να παρευρεθεί αύριο (27/09) ανήμερα της εορτής του Τιμίου Σταυρού για τους Αγιορείτες (ιουλιανό ημερολόγιο) στο «περιβόλι της Παναγιάς». 

Μάλιστα η παρουσία του στο αγιώνυμο όρος θα συνέπεπται και με την προσκυνηματική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προσκεκλημένου της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος.  
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, ανέβαλε την επίσκεψή του, με πηγές του Μαξίμου να κάνουν λόγο για... βεβαρημένο πρόγραμμα! Τα πράγματα όμως έχουν κάπως διαφορετικά.... 

Σχετική εικόνα
Ο ΠΛΕΟΝ "ΣΙΩΠΗΛΟΣ" (...) ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ
ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ!
ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ  ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ 'ΑΜΙΛΗΤΟ ΝΕΡΟ'
ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΠΙΝΕΙ...

Καταρχάς, από την στιγμή που διέρρευσε η είδηση της προγραμματισμένης πρωθυπουργικής επίσκεψης, το Άγιο Όρος και η Ιερά Κοινότητα έχει γίνει αποδέκτης μαζικότατων διαμαρτυριών και σκληρής κριτικής. 

Σχετική εικόνα

Απλοί πιστοί, και όχι “ριζοσπάστες” όπως αρέσκονται να εμφανίζονται συχνά πυκνά από αγιορείτικους και άλλους εκκλησιαστικούς κύκλους, σήμαναν “ιερό συναγερμό” προκειμένου να αποτρέψουν την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού ενός ανθρώπου δηλωμένου άθεου και πολέμιου της πίστης μας. Υπό το βάρος λοιπόν όλων αυτών των αντιδράσεων η Ιερά Κοινότητα ανέκρουσε πρύμναν. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ
ΧΕΙΡΟΝΟΜΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ...ποτέ! (ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΙΕΡΩΜΕΝΟ" ΔΕΞΙΑ, ΑΣ
ΜΗΝ ΕΚΤΡΑΠΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΚΑΛΗΣ ΑΓΩΓΗΣ...)

Από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν πως ο κ. Τσίπρας έχει δεχτεί δύο προσκλήσεις από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, τόσο πριν από μερικούς μήνες, τον περασμένο χειμώνα, όσο και πριν από λίγες ημέρες. 
Από την άλλη πλευρά, πηγές του Αγίου Όρους αρνούνται την ύπαρξη της τουλάχιστον της δεύτερης πρόσκλησης. 
Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς με βάση δημοσιογραφικές πηγές υπήρξε και επίσημο γράμμα για το ταξίδι του πρωθυπουργού με λεπτομέρειες σχετικές με την μετάβαση και την ασφάλεια των μετακινήσεων. 

Σχετική εικόνα

Επί της ουσίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου 'ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ', και με δεδομένη την οργίλη αντίδραση πιστών από την ανακοίνωση της επίσκεψης και μετά, οι εκπρόσωποι των 20 Αγιορείτικων Μονών κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας αντέδρασαν έντονα στις πιέσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος είχε τον γενικό σχεδιασμό της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος, όπως και πριν από τρία χρόνια, εκμεταλλευόμενος τις καλές σχέσεις που διατηρεί ο ίδιος με τους Αγιορείτες. 

Σχετική εικόνα

Όπως μάλιστα ειπώθηκε στην συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας, δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός που αρνείται κατά συρροή να κάνει τον σταυρό του, να προσέλθει στο Άγιο Όρος ανήμερα της γιορτής του Τιμίου Σταυρού. Αυτή ήταν και η δεσπόζουσα άποψη που οδήγησε στην τελική άρνηση. 
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν και 5-6 Μονές που ζητούσαν να επιτραπεί κανονικά η επίσκεψη του πρωθυπουργού. Εν τέλει όλες ζήτησαν με γράμμα της Ιεράς Κοινότητας την ματαίωση της επίσκεψης. Βέβαια καθίσταται σαφές σε κάθε κοινό νου, πως η άρνηση αυτή είναι ξεκάθαρα συγκυριακή για να μην εγείρουν περαιτέρω αντιδράσεις. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ερώτημα αναπάντητο παραμένει τι θα γινόταν αν η επίσκεψη δεν συνέπιπτε με την εορτή του Τιμίου Σταυρού. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Άλλωστε οι φοροπαλλαγές που ψήφισε για το Άγιο Όρος η κυβέρνηση το καλοκαίρι αποτελούν ισχυρό εχέγγυο για τις αγαστές σχέσεις Μαξίμου-Καρυών... Με πληροφορίες από: 'pentapostagma.gr'.

"Π  Α  Π  Α  Φ  Λ  Ε  Σ  Σ  Α  Σ"

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!