Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ανοιχτή επιστολή στον “open borders” Πάπα: «Οι εκκλησίες έχουν ΔΟΓΜΑΤΑ, τα κ ρ ά τ η έχουν ΣΥΝΟΡΑ» !


ΤΟ ΥΨΟΥΣ 15 ΜΕΤΡΩΝ (!!!) ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ...
(ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ πρ.ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΙΚΑΣ:
"ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;"- ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!)
["ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Του Tom Tancredo, πρώην κυβερνήτη του Κολοράντο (Breitbart) 

Ο Tancredo, ιταλικής καταγωγής και πρώην καθολικός, θεωρεί ότι η προκλητική ενθάρρυνση της μαζικής μετανάστευσης στις ΗΠΑ, από την ηγεσία της καθολικής εκκλησίας, οφείλεται στην επιθυμία της να βρει νέα μέλη για το διαρκώς συρρικνούμενο ποίμνιό της. 

Σχετική εικόνα
Αποτέλεσμα εικόνας για tom tancredo

Ας μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ δέχονται ισχυρά μεταναστευτικά ρεύματα κυρίως από το Μεξικό και τις χώρες της λατινικής Αμερικής, όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι καθολικού δόγματος. 

Γι’ αυτό ο Tancredo, το 2008, είχε στραφεί κατά της φιλο-μεταναστευτικής στάσης του τότε Πάπα Βενέδικτου. Δυστυχώς, η ίδια και φανατικότερη στάση του Φραγκίσκου στην εν εξελίξει μαζική μετανάστευση μουσουλμάνων σε όλες τις δυτικές,κατά παράδοση, χριστιανικές χώρες, αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε αυτό το κίνητρο.


Αγιότατε, πρόσφατα, επικρίθηκα γιατί είπα ότι η υπεράσπιση εκ μέρους σας της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων και η επιθετική υποστήριξη της Καθολικής Εκκλησίας των Η.Π.Α. στην αμνηστία, μοιάζουν ως απάντηση στην πτώση της συμμετοχής των εκκλησιαζομένων και έκφραση ειλικρινών ανθρωπιστικών αξιών.

Πάπα Φραγκίσκε, γράφω για να εξηγήσω ότι αυτή η κριτική της συνεχιζόμενης ανάμειξης της Καθολικής Εκκλησίας στις πολιτικές υποθέσεις των ΗΠΑ δεν απευθύνεται σε εσάς προσωπικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για the pope and refugees

Τον Απρίλιο του 2008, απαντώντας στην κριτική του Πάπα Βενέδικτου XVI για την αμερικανική μεταναστευτική πολιτική, είπα: «Αυτό δεν είναι κήρυγμα. Αυτό είναι ένα μάρκετινγκ που βασίζεται στην πίστη». Οι δηλώσεις μου εκείνη την εποχή μου έφεραν εκτεταμένες επιθέσεις όχι μόνο από τους New York Times, αλλά και από το Κογκρέσσο των Ισπανόφωνων, το Μεξικανοαμερικανικό Νομικό Ταμείο Αμύνης και άλλες φράξιες που υποστηρίζουν τα ανοιχτά σύνορα.

Αποτέλεσμα εικόνας για the pope and refugees

Όπως και ο προκάτοχός σας, ο Πάπας Βενέδικτος XVI, η Αγιότητά σας φαίνεται να αρέσκεται να δίνει συμβουλές σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική στους προέδρους και τα κοινοβούλια.

Ακολουθεί μια πρόταση από έναν αδελφό σας χριστιανό που, όπως και εσείς, προσπαθεί να είναι ταπεινός υπηρέτης του Κυρίου και Σωτήρα μας, Ιησού Χριστού. 
Εφ΄όσον αισθάνεστε υποχρεωμένος να εισέλθετε στην πολιτική σκηνή και να ασχοληθείτε με το θέμα των μεταναστευτικών πολιτικών, γιατί δεν εστιάζετε στις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν σε αυτές τις πολιτικές σε όλο τον κόσμο;

Αποτέλεσμα εικόνας για the pope and refugees

Σίγουρα γνωρίζετε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δέχονται περισσότερους νόμιμους μετανάστες από ό, τι όλα μαζί τα άλλα 196 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών. Οι ΗΠΑ δέχτηκαν επίσης περισσότερους πρόσφυγες για μόνιμη επανεγκατάσταση από οποιοδήποτε άλλο κράτος του κόσμου. Για να πάρουμε ένα παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχτηκαν δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνους και ινδουιστές πρόσφυγες από τη Βιρμανία (Μυανμάρ), ενώ οι γειτονικές χώρες της Βιρμανίας, όπως είναι η Ινδία, το Μπαγκλαντές και η Ταϊλάνδη, το απέφυγαν σε μεγάλο βαθμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για the pope and refugees

Μήπως χάσαμε κάποιο δελτίο τύπου από την πόλη του Βατικανού που θα επαινούσε την γενναιοδωρία μας προς τους διωγμένους θρησκευτικούς πρόσφυγες; Ομοίως, μήπως χάσαμε κανένα δελτίο που θα ανακοίνωνε την πολιτική της ανοιχτής πόρτας του Βατικανού σε αυτό το θέμα;

Επίσης με σεβασμό σας προτείνω εσείς και οι Καρδινάλιοι και οι Επίσκοποι σας να είστε πιο προσεκτικοί ως προς τη σημαντική διάκριση μεταξύ του να μιλάτε ex cathedra σε θέματα πίστης και ηθικής – στα οποία μεταξύ των συντρόφων σας, κατά πάσα πιθανότητα, έχετε μοναδική εμπειρία και εξουσία - και του να εκφράζετε τις προσωπικές σας απόψεις για καθαρά πολιτικά θέματα, όπου, για να πω, δεν έχετε περισσότερη εμπειρία ή εξουσία από τους καλλιτέχνες, τους δημοσιογράφους, τους παίκτες του γκόλφ, ή το μέσο μέλος του Αμερικάνικου Κογκρέσσου.

Αποτέλεσμα εικόνας για the pope and refugees

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί κατανοούν και εκτιμούν τι ήταν αυτό που έκανε αναγκαία την ανέγερση του 50 ποδιών τείχους γύρω από το Βατικανό. Κατασκευάστηκε για προστασία και άμυνα. Υπήρχε ανάγκη να περιοριστεί η είσοδος όσων ήθελαν να κάνουν ζημιά και επίσης να εξασφαλίσουν την ακεραιότητα της πόλης-κράτους σας. 

Αποτέλεσμα εικόνας για the pope and refugees

Λαμβάνοντας υπ΄όψη το γεγονός ότι διατηρείτε τόσο τους τοίχους όσο και τον προσεκτικό έλεγχο εκείνων που θέλουν να γίνουν δεκτοί μέσα ​​από αυτά, μπορείτε να διαπιστώσετε γιατί ακόμα και στον 21ο αιώνα η ασφάλεια των συνόρων εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό και αναγκαίο κομμάτι της διατήρησης ενός εθνικού κράτους. 

Το γεγονός ότι οι Η.Π.Α. επιχειρούν να επιτελέσουν αυτό το καθήκον, ενώ εξακολουθούν να είναι το πιο φιλόξενο έθνος μεταναστών σε όλο τον κόσμο μου φαίνεται, ότι θα έπρεπε, αν η Αγιότητά σας αισθανόταν υποχρεωμένη να πει κάτι για το θέμα αυτό, να γνώριζε τον έπαινο αντί της κριτικής. Αυτή η διπλή αντιμετώπιση δημιουργεί σκεπτικισμό όσον αφορά το κίνητρο μιας τέτοιας κριτικής.

Εμείς οι Αμερικανοί χριστιανοί αναγνωρίσαμε πάντοτε ότι οι εκκλησίες έχουν δικαίωμα να διαδώσουν την πίστη και να προσλάβουν νέα μέλη, που είναι μέρος του συνταγματικού δικαιώματος της ελευθερίας της θρησκείας και της ελευθερίας του λόγου. 

Ωστόσο, η απόρροια της θρησκευτικής ελευθερίας είναι ο διαχωρισμός της εκκλησίας και του κράτους, οπότε και οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν ότι αυτές οι απαραίτητες και δίκαιες προσπάθειες στρατολόγησης νέων μελών πρέπει να σέβονται και να δέχονται το φυσικό δικαίωμα ενός έθνους να προστατευθεί και να αμυνθεί.

[Πηγή:http://redskywarning.blogspot.gr/2017/09/open-borders.html]

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!