Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΟΥ Σ Τ Α Υ Ρ Ο Υ! Νά τον ΦΟΡΑΤΕ πάντοτε!

Αποτέλεσμα εικόνας για ο σταυρός του κυρίου

Σχετική εικόνα



Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπ 2018


Συνομιλία με τον πρώην ροκ σταρ του αυστραλιανού συγκροτήματος the flies (themis adams) Θεμιστοκλή Αδαμόπουλο και νυν π. Θεμιστοκλή, ιεραπόστολο στην Σιέρα Λεόνε. 
Mιλά στη σύναξη των νέων της ενορίας Παναγίας Χολαργού για την δύναμη του Σταυρού. 

Υ.Γ. Για τη ζωή και το έργο του π. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλο μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες μέσα από τo Διαδίκτυο. https://www.youtube.com/watch?v=BNM1Y...

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

1 σχόλιο:

  1. Περί 'ιερής' αγυρτείας και θρησκευτικού ψεύδους - διάλογος για την ...
    classlessdemocracy.blogspot.com/2018/04/blog-post_7.html

    7 Απρ 2018 - Περί 'ιερής' αγυρτείας και θρησκευτικού ψεύδους ... και την μεταφυσική ανησυχία στους θρησκευτικούς μύθους και στην θεοκρατική αγυρτεία.

    Περί ‘ιερής’ αγυρτείας και θρησκευτικού ψεύδους

    Περί ‘ιερής’ αγυρτείας και θρησκευτικού ψεύδους[1]

    Γράφει ο Κώστας Λάμπος
    claslessdemocracy@gmail.com,
    http://www.classlessdemocracy.blogspot.com,

    «Όλη η θρησκευτική κατάσταση του σύγχρονου κόσμου οφείλεται
    στη έλλειψη ενός τρελοκομείου στην Ιερουσαλήμ».
    Thomas Paine[2]

    Πίστη σημαίνει να αποδέχεσαι άνευ αποδείξεων τα λεγόμενα κάποιου,
    που μιλά άνευ γνώσεων, για πράγματα άνευ προηγουμένου.
    Ambrose Gwinnett Bierce 3


    «Πότε θα ανθίσουνε τούτοι οι τόποι;
    Πότε θα έρθουν καινούργιοι ανθρώποι,
    να συνοδεύσουνε τη βλακεία
    στην τελευταία της κατοικία;»
    Γεώργιος Σεφέρης


    Από την άγνοια και την μεταφυσική ανησυχία στους θρησκευτικούς μύθους και στην θεοκρατική αγυρτεία

    Όλες ανεξαίρετα οι θρησκείες αποτελούν δημιούργημα, αναγκαίο ιδεολογικό συμπλήρωμα και χρήσιμο εργαλείο των εκάστοτε εξουσιών με κεντρική ιδέα την μεταφυσική περί θεού αντίληψη. Ο χωροχρονικά προσδιοριζόμενος εκάστοτε ‘θεός’ στην πραγματικότητα αποτελεί το φετίχ, τον ύψιστο συμβολισμό της εκάστοτε εξουσίας, που λειτουργεί ως προστάτης των εξουσιών που τον δημιούργησαν και ως τιμωρός των ‘πιστών’ των ανταγωνιστών ‘θεών’, των ‘απίστων’ και των εκάστοτε ‘βλάσφημων’ εξουσιαζόμενων.

    *
    Για τον πρωτόγονο άνθρωπο, που αγνοεί ακόμα τις αιτίες των φυσικών φαινομένων, όπως λ.χ. την εναλλαγή της ημέρας με τη νύχτα ή τη διαδοχική σειρά των εποχών, αλλά και των καιρικών φαινομένων, ζέστη, κρύο, αστραπές, βροντές, βροχή, χαλάζι, χιόνι, πλημμύρες και πυρκαγιές, φαίνεται λογικό αυτά τα φαινόμενα να τα αποδίδει σε άγνωστες δυνάμεις που του προκαλούν δέος, του εξάπτουν τη φαντασία και, επειδή από αυτά τα φαινόμενα καθορίζεται ο ρυθμός της ζωής του, τον αναγκάζουν να δρα ανάλογα ώστε να αποφύγει ή να εκμεταλλευτεί τις συνέπειές τους. Η παράλληλη ανάπτυξη συλλογικών δραστηριοτήτων, γιορτών και συμβολικών τελετουργιών στον κύκλο του χρόνου, που διαφέρουν από τόπο σε τόπο, αποτελούν έκφραση των ζωτικών σχέσεων της κοινότητας-κοινωνίας με την τροφό Φύση, φαινόμενα κοινωνικότητας και πολιτισμού και συνεπώς δεν αφήνουν περιθώρια να χαρακτηριστούν απότοκα θρησκευτικότητας, πίστης και λατρείας μεταφυσικών δυνάμεων με συγκεκριμένες ιδιότητες και συγκεκριμένη χρησιμότητα.
    Όλες οι ιδέες, και ιδιαίτερα οι αφηρημένες, όπως αυτές περί ‘θεού’, ‘αθάνατης ψυχής’ ‘μεταθανάτιας ζωής’, μετενσάρκωσης και νεκρανάστασης, εμφανίστηκαν πολύ αργότερα στην εξελικτική πορεία του ανθρώπινου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!