Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ἰσραήλ καλεῖ Τράμπ νά ἀναγνωρίσει ἀνεξάρτητο Κουρδιστάν – Τρομοκρατημένοι οἱ Τοῦρκοι ἐκτελοῦν Κούρδους μέ drones – BINTEO/NTOKOYMENTO


Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Για να δούμε λοιπόν τι είχε πει ο Άγιος Παΐσιος για τη δημιουργία του Κουρδικού κράτους αλλά και ποια η σημασία του για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο ΕΔΩ


Άρθρο-φωτιά της Jerusalem Post, η οποία αντικατοπτρίζει την άποψη του Ισραήλ, καλεί τις ΗΠΑ να απελευθερώσουν τους Κούρδους και να τους δώσουν αυτονομία, ανοίγοντας τον δρόμο για ανεξάρτητο Κουρδιστάν, με έξοδο στην Μεσόγειο, μελλοντικό ισχυρό σύμμαχο των ισραηλινών συμφερόντων.
Άλλωστε εδώ και χρόνια το Ισραήλ διατηρεί διακριτικές σχέσεις με τους Κούρδους στον στρατιωτικό, τον επιχειρηματικό τομέα και όχι μόνο.
Στο άρθρο με τίτλο «Ήρθε η ώρα για τις ΗΠΑ να απελευθερώσουν τους Κούρδους».μεταξύ άλλων αναφέρεται, « πως οι Κούρδοι έχουν κάθε δικαίωμα στην εθνική κυριαρχία» και υπογραμμίζεται πως είναι «ηθική υποχρέωση να υποστηριχθεί η κουρδική ανεξαρτησία για περισσότερα από 36 εκατομμύρια Κούρδων»

Το άρθρο ψέγει, μάλιστα, διακριτικά το Ν.Τραμπ, επειδή δεν αναφέρθηκε, στον Ο.Η.Ε., στους  Peshmerga του Κουρδιστάν σε σχέση με την συνεργασία τους στην Συρία, προκειμένου να ηττηθεί ο ISIS.

Το άρθρο καλεί τον Τραμπ, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον επικεφαλής σύμβουλο της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον να αναγνωρίσουν ανεξάρτητο Κουρδιστάν, γεγονός που θα ήταν, όπως σχολιάζεται, σπάνια νίκη στην Μέση Ανατολή.
«Η Αμερική μπορεί να επωφεληθεί από έναν ισχυρό φιλο-αμερικανικό, φιλο-ισραηλινό και φιλοδημοκρατικό σύμμαχο σε ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν», υπογραμμίζεται και συμπληρώνεται:
«Έφτασε η ώρα οι Αμερικανοί να ανταποκριθούν βοηθώντας τους Κούρδους να επιτύχουν την υποσχόμενη από το 1920 ανεξαρτησία τους, μέσω της Συνθήκης των Σεβρών, προκειμένου το Κουρδιστάν να είναι εν τέλει σε θέσει διεκδικήσει την πρέπουσα θέση στο πάνθεον των εθνών σχεδόν 100 χρόνια αργότερα».

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα πράγματα προχωρούν στην γειτονιά μας και όσο και αν οι Τούρκοι «μουγκρίζουν», έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλο προβλήματα που ενδεχόμενα τους οδηγήσουν στην διάλυση.

Είναι τόσο τρομοκρατημένοι από την προοπτική κουρδικού κράτους που εκτελούν Κούρδους, χρησιμοποιώντας φονικά UAV’s.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ  η Άγκυρα προχώρησε “σε high tech εξόντωση τεσσάρων υψηλόβαθμων στελεχών του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστά), σε διάστημα μόλις λίγων ημερών.

Στο 20ήμερο «πρόγραμμα δολοφονιών», που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία του Χόλιγουντ, χρησιμοποιήθηκαν drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) αλλά και τουρκικά μαχητικά F-16.
Οι Τούρκοι προσπαθούν να εξολοθρεύσουν το τουρκικό στοιχεία, ωστόσο, η απόσχιση εδαφών από την Τουρκία έχει πλέον δρομολογηθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!