Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Οι αρχαίοι Έ λ λ η ν ε ς ταξίδεψαν στην Αμερική ! (Θά ΕΠΡΕΠΕ νά ήταν ΓΝΩΣΤΟ αυτό, αλλά....)



Οι αρχαίοι Έλληνες ταξίδεψαν στην Αμερική

Ένα από τα πιο σημαντικά πειράματα που πραγματοποιήθηκε στην ιστορία της ανθρωπότητας ήταν η μέτρηση της περιφέρειας της Γης από τον Ερατοσθένη τον 3 π.Χ. αιώνος. Ο Ερατοσθένης πληροφορήθηκε ότι στη Συήνη (σημερινό Ασουάν) ο ήλιος κατά το μεσημέρι του θερινού ηλιοστασίου ρίχνει τις ακτίνες του κάθετα στον ορίζοντα και φωτίζει τον πυθμένα ενός πηγαδιού. 

Την ίδια στιγμή στην Αλεξάνδρεια οι ακτίνες του ηλίου σχηματίζουν μια γωνία 7,2ο με την κατακόρυφο του τόπου. 

Στήν συνέχεια μέτρησε την απόσταση Αλεξάνδρειας - Οι προϊστορικοί Έλληνες, σύμφωνα με ερευνητή των αιγαιακών γραφών, είχαν επισκεφτεί τη Βόρεια Αμερική χιλιάδες χρόνια προτού την ανακαλύψει ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε από τη μελέτη ενός κειμένου του Πλουτάρχου, το "Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης", όπου στις παραγράφους 941Α-942 περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο, η οποία βρίσκονταν "δυτικά των τριών νησιών και βορειοδυτικά της Βρετανίας".
Σύμφωνα με τον Μηνά Τσικριτσή,

Δείτε το σχετικό βίντεο από Lab of Datum



Δείτε επίσης:

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ…

Όταν οι αρχαίοι Έλληνες ταξίδευαν στην Αμερική

ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ!!! (+4link)


https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/06/blog-post_963.html

"Ιωάννης Καποδίστριας"

4 σχόλια:

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ, ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ.Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ``Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΜΟΥ, ΕΒΛΕΠΕ ΤΗ ΝΥΚΤΑ..ΤΗΝ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΩΤΗ ΠΟΥ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΚΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΑΜΑΞΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΩΡΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΛΟΥΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ. Η ΘΕΑ ΚΑΛΥΨΩ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ Ν`ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΤ`ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ``.Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΤΙ Η ΑΡΚΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ``ΔΕΝ ΛΟΥΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ`` ΑΥΤΟ ΔΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΩΓΥΓΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ.ΚΑΙ ``ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΚΤΟ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ``ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΡΕΙΑ, ΑΠΟ ΔΥΣΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΤΑΞΙΔΙ 17 ΗΜΕΡΩΝ, ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ (ΠΙΘΑΝΩΣ Η ΚΕΡΚΥΡΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως γιά τίς πολύτιμες πληροφορίες που μας μεταφέρατε.
      Πράγματα και περιγραφές που θά ΕΠΡΕΠΕ νά τά μαθαίναμε από τό Δημοτικό σχολείο κιόλας, αλλά οι "οδηγίες" μετά τό 1974 ήσαν τελείως "διαφορετικές"....
      Πάντα νά είσθε καλά μέ υγεία.

      Διαγραφή
  2. Ἐχει ἀνιχνευτεῖ νικοτίνη σὲ νεκροὺς στὴν Αἴγυπτο καὶ Ἑλλάδα καὶ ὑπάρχει ἀπεικόνηση ἀνανά (φροῦτο Ν. Ἀμερικῆς) σὲ ἑλληνικὸ τύμβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την Ελλάδα ακόμα.
    https://davidkleff.typepad.com/home/2010/11/the-joy-of-ruins.html
    Χίλια χρόνια πριν τον Κολόμβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!