Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟ ΑΡΘΡΟ..


(Στο τέλος το άρθρο του ανώνυμου συγγραφέα αυτούσιο όπως μου κοινοποιήθηκε.)

"Οι Εταίροι ας γνωρίζουν ότι εμείς ποτέ δεν θα προδώσουμε τα ιερά και όσια του έθνους μας." 
Εύγε στον συγγραφέα του άρθρου, για το πατριωτικό πνεύμα και νόημα.
Προσθέτω και εγώ σύντομο σχόλιο αυτονόητου περιεχομένου……

Γράφει ο Αντώνιος Αντωνάς

Ο συμβολικός πίνακας, βεβαίως, που εμφανίζει την κόρη Κύπρο να απλώνει τα χέρια προς την μητέρα Ελλάδα, φαντάζομαι ότι έχει προστεθεί, για να υπενθυμίζει μια από τις μεγαλύτερες προδοσίες εις βάρος του Ελληνισμού, ανά τους αιώνες, από του δόλιους άσπονδους συμμάχους μας... αλλά και όχι μόνο, διότι όταν η προδοσία αυτή έγινε και η άοπλη Κύπρος γινόταν ολοκαύτωμα ...ταυτόχρονα διαδραματίστηκε .....και μια χειρότερη. Αυτή της εγκατάλειψης από τους ταγούς μας "Έλληνες" 

(Όχι βέβαια από τον αδελφό ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ), οι οποίοι δήλωναν αναίσχυντα και επαίσχυντα... ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΤΥΠΟΥΝ ...ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ .... ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟ όταν αυτό το ταλαίπωρο ακριτικό νησί, που αγωνιζόταν πάντα για να παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΟ και να ενωθεί με την μητέρα Ελλάδα ....απλώνοντας χείρα βοήθειας ...όπως ο πίνακας δραματικά και συγκινητικά απεικονίζει....., έλαβε την καταγραφόμενη στη μαύρη βίβλο της ιστορίας απάντηση .....Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ.... ΚΑΙ ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ, που η θυσία της έριξε την χούντα, έφερε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα.... και ανέβασε στα βάθρα της εξουσίας ανθρώπους ...., που την πρόδωσαν και εγκατέλειψαν..... 

Και μην έρχονται σήμερα αυτόκλητοι «νεοσυγγραφείς», να αιτιολογήσουν αυτή την εγκατάλειψη, διότι πολύ σκληρά και τεκμηριωμένα λόγια έχω χρησιμοποιήσει σε άλλα άρθρα μου και βιβλία... περί αυτού.... Και η αδέκαστος ιστορία κατάγραψε ανεξίτηλα ήδη αυτή την προδοσία…

Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης.
Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος

Tu quoque, fili!
Όποιος μας πρόδωσε, δεν θα μας συγχωρέσει ποτέ για την πράξη του αυτή.
Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

Ανέφερα τα πιο πάνω για να καταδείξω, ότι όπως λέει η κεφαλίδα του εξαιρετικού άρθρου ... «Οι εταίροι ας γνωρίζουν ότι εμείς δεν θα προδώσουμε ΠΟΤΕ τα ιερά και όσια του έθνους μας....», πως τότε το 1974 οι εταίροι μας ,αλλά και εκ των έσω ταγοί "Έλληνες", αμφότεροι ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ... 

Ας ευχηθούμε να μην επαναληφθεί... ειδικά σήμερα που ο Ελληνισμός και πάλι είναι υποψήφιος για νέες προδοσίες....

Τελειώνοντας προσθέτω και εγώ μια συμβολική φωτογραφία…

Αυτό ήταν το όνειρο των Ελλήνων Κυπρίων, αυτός ήταν ο προαιώνιος πόθος της ΕΝΩΣΗΣ, για τον οποίο χειμάρρους αίματος έχυσαν. Αντί αυτού ΠΡΟΔΩΘΗΚΑΝ από όλους …. Και δόλιους συμμάχους και από ταγούς «Έλληνες».. 

Στην Υστάτη Ικεσία, αγκάθινο στεφάνι της πρόσφεραν και επιθανάτια όξο και χολή, όταν διψούσε η εγκαταλελειμμένη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ...ΦΕΥ.

Γνωρίζοντας ο Ιησούς πως όλα είχαν φτάσει στο (προ)καθορισμένο τέλος, τους είπε: Διψώ. Εκεί δε κοντά, βρισκόταν ένα σκεύος γεμάτο ξύδι, (Μασ: και εκείνοι… με τους οποίους συνομιλούσε) βούτηξαν ένα σφουγγάρι στο (συγκεκριμένο) ξύδι, το τοποθέτησαν πάνω σε ένα ύσσωπο (ματσάκι ρίγανης) και το έφεραν στο στόμα του. Μόλις ο Ιησούς έλαβε το όξος είπε, τετέλεσται και γέρνοντας το κεφάλι παρέδωσε το πνεύμα.» (Β.Β. Ιωάν. 19:29-30)

Η Ελληνική Κύπρος ΕΑΛΩ.

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου, το παμπάλαιο χώμα πατώντας ... Και το χώμα δεν έδεσε ΠΟΤΕ με την φτέρνα τους... Ο φιλοκύπριος Ελύτης, αυτός ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, που είχε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κύπρο σαν δεύτερη πατρίδα και που ύμνησε και τίμησε είπε και ελάλησε...


Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια …….

Όσον αφορά δόλιους συμμάχους και τις προδοσίες τους ….
Ο ΚΟΜΠΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΕΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΤΕΝΑ.

Απόσπασμα.


ΕΣΕΙΣ «κύριοι», είστε όλοι συνυπεύθυνοι και συναυτουργοί, στα απεχθή εγκλήματα, ασυδοσία και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της εγκληματικής Τουρκίας! Είστε συναυτουργοί, για ότι συνέβη, συμβαίνει και θα συμβεί…


ΔΕΝ ΜΙΛΩ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ… ΔΕΝ ΞΕΡΩ…. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ…

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ. 
cyprushellenica.blogspot.com

Το σχετικό άρθρο. 


Τα οποία ταυτίζονται με τα ιερά και τα όσια της ανθρωπότητας.

Μετά τις τελευταίες ντροπιαστικές εξελίξεις στην Λιβύη, με το σπάσιμο του εμπάργκο από τους τούρκους με την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι εμφανές ότι συντελείται βρώμικο παιχνίδι μεταξύ του Ερντογάν και τον δήθεν συμμάχων μας.

Ο Ερντογάν μέσω προπαγανδιστικών τεχνασμάτων και διασποράς ψευδών ειδήσεων, χρησιμοποίησε τον μπαμπούλα της Ρωσίας, προκειμένου να προσεταιριστεί την Δύση και να αποσπάσει στήριξη για τον αχυράνθρωπο του, τον Σαράτζ. 

Αυτή η εξέλιξη όμως θα έχει ολέθρια αποτέλεσμα για την Ελλάδα, διότι απλούστατα θα ισχυροποιήσει το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης. Το οποίο θα ακυρωνόταν άμεσα σε περίπτωση που ο Σαράτζ έχανε την εξουσία.

Σε αυτή την μεθόδευση, η Ελλάδα και ειδικά ο πρωθυπουργός οφείλουν να αντιδράσουν άμεσα. Στην επόμενη κιόλας σύνοδο κορυφής, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να απαιτήσει πλέον την άρση αναγνώρισης του καθεστώτος Σαράτζ από την Ευρωπαΐκή Ένωση και να επικαιροποιήσει την δέσμευση των ευρωπαίων, όπως αυτή απορρέει από την σύνοδο του Δεκεμβρίου 2019. Τότε, με αρχιτέκτονα τον Προκόπη Παυλόπουλο, η Ελλάδα είχε επιβάλει το σκεπτικό της αναφορικά με την παράνομη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.

Εαν τούτο δεν καταστεί εφικτό, ο πρωθυπουργός πρέπει να προειδοποιήσει τους εταίρους, ότι η Ελλάδα θα υπερασπίσει την αιγιαλίτιδα ζώνη και την ΑΟΖ, δια των όπλων. Υπενθυμίζοντας τους πάντα, πως η αιγιαλίτιδα ζώνη της Ελλάδας είναι και ζώνη της Ευρώπης. Και πως η ελληνική ΑΟΖ είναι και ευρωπαΐκή.

Εκεί, άπαντες θα τεθούν προ των ευθυνών τους. Και η πολιτική ίσων αποστάσεων θα καταρρεύσει, καθώς η Ελλάδα θα αποδείξει για ακόμα μια φορά πως υπερασπίζεται όχι μόνο τα δίκαια της αλλά και τα ευρωπαϊκά δίκια, σε αντίθεση με κάποιους άλλους ευρωπαίους που κάνουν μπίζνες με τους βαρβάρους εισβολείς. 

Στρεφόμενοι με αυτόν τον τρόπο, κατά των αρχών, των αξιών και των συμφερόντων της ευρωπαϊκής ένωσης.

Ανώνυμου συγγραφέα.


"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!