Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΡΗΤΗ: Σ ο κ α ρ ι σ τ ι κ ά 'βίντεο', την στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος ! – Τρέχουν οι άνθρωποι στούς δρόμους! ( 3 Β Ι Ν Τ Ε Ο )

 


 

Τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ που έπληξε την Κρήτη το πρωΐ της Δευτέρας με απολογισμό έναν νεκρό και 15 τραυματίες, αποτυπώνουν 'βίντεο', που δείχνουν τη σφοδρότητα της δόνησης, αλλά και τις ζημιές που προκλήθηκαν.




Ένας κάτοικος δημοσιεύει 'βίντεο' από κάμερα ασφαλείας που δείχνει την πρόσοψη του καταστήματός του να ταρακουνιέται από τον σεισμό, ενώ σε άλλο βίντεο φαίνονται τα ράφια 'σούπερ μάρκετ' να πηγαίνουν 'πέρα - δώθε', με τα προϊόντα να γκρεμίζονται στο πάτωμα και μια υπάλληλο να τρέχει να σωθεί.



Οι ζημιές είναι μεγάλες στο Αρκολοχώρι με πολλά σπίτια να χαρακτηρίζονται επικίνδυνα για κατοίκηση είτε εξαιτίας ρωγμών που προκλήθηκαν είτε καθώς τοίχοι κατέρρευσαν.

Μεγάλες οι καταστροφές από τον σεισμό

Σύμφωνα με το flashnews οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ισχυρό σεισμό είναι εκτός από το Αρκαλοχώρι, το Θράψανο, το Ζωφόρι, τα Παρουσοχώρια όπου έπεσε η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής και το Καστέλι όπου σημειώθηκαν ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου.

Η σεισμική δραστηριότητα δεν έχει σταματήσει από το πρωί, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές καθώς έχουν καταρρεύσει τοίχοι από πολλά πέτρινα σπίτια.

Άλλο βίντεο δείχνει τη στιγμή της δόνησης μέσα σε ένα δωμάτιο σπιτιού:

Εικόνα από τη στιγμή της σεισμικής δόνησης από το Καστέλλι Πεδιάδος:

Εικόνες και από το Αρκαλοχώρι με σταματημένα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ να «χοροπηδούν» κυριολεκτικά τη στιγμή που χτυπάει ο Εγκέλαδος:

newsbeast.gr

Ε Π Ι Σ Η Σ  ΚΑΙ ΕΔΩ:

https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/seismos-stin-kriti-enas-nekros-stin-ekklisia-toy-profiti-ilia-apo-ta-5-8-richter-ennea-oi-traymaties/

ΚΑΙ ΕΔΩ:

https://www.vimaorthodoxias.gr/diethni-2/kypros-etoimi-gia-voitheia-pros-toys-seismopliktoys-tis-kritis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!