Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Τανζανία: Μέ α γ ά π η καί ΜΕΡΑΚΙ έφτιαξαν τήν δική τους Εκκλησία, καμωμένη από ....άχυρα και ξύλα! Ε Υ Γ Ε τους!

 


 

Το χωριό Μκόμπε βρίσκεται σε μια ήσυχη άκρη της περιφέρειας Ιρίγκα. 

Το τοπίο μαγευτικό. 

Ένα χωριό φυτεμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες ενός βουνού, που οι γρανιτένιοι βράχοι του υψώνονται μετά τα τελευταία σπίτια.


Οι κάτοικοι του χωριού ασπάστηκαν την Ορθοδοξία και έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα τις προηγούμενες εβδομάδες στο Ιεραποστολικό Κέντρο. 

Στο γραφικό χωριό τους δεν υπάρχει ιερός ναός και ο δρόμος που οδηγεί εκεί είναι δύσβατος. Περνάει μέσα από ποτάμια και απότομους βράχους.

Η κατάσταση αυτή, όμως, δεν πτόησε τους νεοφώτιστους κατοίκους. 

Με αγάπη και μεράκι έφτιαξαν τη δική τους Εκκλησία, καμωμένη από άχυρα και ξύλα. 

Εκει μεταβαίνει ιερέας της Επισκοπής για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία.

Σε αυτήν την ταπεινη αχυροκαλύβα, σ’ αυτήν την άγνωστη γωνιά του κόσμου κατέβηκε σήμερα το Πανάγιο Πνεύμα και αγίασε τα Τίμια δώρα και φώλιασε στις ταπεινές ψυχές των νεοφώτιστων.

Μοναδικές στιγμές που μόνο στην Αφρική μπορεί να ζήσει κανείς.

Στην απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος μίλησε στους πιστούς για τον Τίμιο Σταυρό, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ευγενική πρόσκλησή τους και τους υποσχέθηκε πως στο εγγύς μέλλον το χωριό Μκόμπε θα αποκτήσει τον δικό του ιερό ναό.

Η χαρά των κατοίκων ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους! Αμέσως, άρχισαν και οι συζητήσεις για τον τόπο όπου θα ανεγερθεί ο ναός τους.

Στο τέλος, παρατέθηκε γεύμα όπου όλοι μαζί έφαγαν και οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν προσωπικά με τον Επίσκοπό τους.

         

orthodoxianewsagency.gr

1 σχόλιο:

  1. τί όμορφες εικόνες!!!!!! μια μικρή αχυροκαλύβα και ένας τέτοιος θησαυρός!... αν έχεις μια εκκλησία, έχεις τα πάντα. να μπορούσε κανείς να τα παρατήσει όλα και να πάει εκεί, όπου η ζωή μοιάζει να ξεκινά από την αρχή στην πιο απλή της μορφή, πολύ δύσκολη αλλά και πολύ όμορφη... και να ξυπνάς κάθε μέρα για να δίνεις με τον κόπο σου χαρά στους άλλους, και να εργάζεσαι έμπρακτα για τον Θεό. και να μη σου ανήκει τίποτα!!! πολύ τυχεροί όσοι είναι σε ιεραποστολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!