Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Καί Α Ι Σ Χ Ο Σ καί Α Η Δ Ι Α ! Σχολή Λιμενοφυλάκων: Σπουδαστές τραγούδησαν τό… «Μακεδονία ξακουστή» καί τούς ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ!!! ( Άρα : Είτε τΣύριζα, είτε νουδούλα, ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ! Απάτριδες & ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ!!! )

 


 

Τις επώδυνες για τη χώρα ημέρες που υπογραφόταν η Συμφωνία των Πρεσπών, θυμίζει η απόφαση της διοίκησης της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων να τιμωρήσει μια ολόκληρη τάξη σπουδαστών της, επειδή είχε το… θράσος να τραγουδήσει το «Μακεδονία ξακουστή», το οποίο χαρακτηρίστηκε… εθνικιστικό εμβατήριο!!!


Η απόφαση να τιμωρηθούν αυτοί που θα κληθούν να φυλάξουν τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, επειδή απέδειξαν ότι διαθέτουν εθνικό φρόνημα, είναι πανομοιότυπη με τις πρακτικές της εποχής ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηριστική την περίπτωση του νεαρού αλεξιπτωτιστή Εμμανουήλ Μπούχλη, που είχε τιμωρηθεί επειδή είχε τολμήσει να το τραγουδήσει κατά τη διάρκεια πτώσης με αλεξίπτωτο.

Όπως και τότε είχαν χρησιμοποιηθεί αλλότριες δικαιολογίες για να δικαιολογηθεί η ποινή του -περί ασφάλειας-, έτσι και τώρα οι υπεύθυνοι κρύβονται πίσω από αναμενόμενες δικαιολογίες περί «κανονισμών της σχολής» για να δικαιολογήσουν τη συγκεκριμένη απόφαση. 

«Η σχολή έχει τους δικούς της κανονισμούς και λειτουργεί σύμφωνα με αυτούς», ήταν η απάντηση που δόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στήν εφημερίδα «δημοκρατία», η οποία είναι σαφές ότι καλύπτει απόλυτα τήν συγκεκριμένη απόφαση.

Αναρωτιέται φυσικά κανείς εάν νυν υπουργοί, λαλίστατοι επί ΣΥΡΙΖΑ για το δικαίωμα των Ελλήνων να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή», σαν τον κ. Κικίλια, που τότε δήλωνε πως «στη στρατιωτική παρέλαση θα τραγουδάμε όλοι οι πολίτες το “Μακεδονία ξακουστή”», θα βρουν να πουν κάτι αυτή τη φορά και να υπερασπιστούν το δικαίωμα των μελλοντικών φρουρών του Αιγαίου να τραγουδάνε το συγκεκριμένο εμβατήριο.

Σκόπιμη, ενδεχομένως, η απαγόρευση του εμβατηρίου

Ίσως βέβαια στην κυβέρνηση να έχουν λόγο που έχουν «απαγορεύσει» ειδικά στο Λιμενικό το «Μακεδονία ξακουστή». 

Διότι το 2019 ήταν - παρά την απαγόρευση - τα «βατράχια» του Λιμενικού Σώματος που παρέλασαν στο κέντρο της Αθήνας τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», γεμίζοντας συγκίνηση τους παρισταμένους και στέλνοντας σαφές μήνυμα για το πού κατατάσσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών οι Έλληνες.

Ίσως θέλουν να αποφύγουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον και φροντίζουν από τώρα το επίπεδο της… σχολής.

https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/scholi-limenofylakon-spoydastes-tragoydisan-to-makedonia-xakoysti-kai-toys-timorisan/

2 σχόλια:

 1. Άρα: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΙΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ!
  Νά τό ξαναγράψουμε ή δέν χρειάζεται;
  Τί Alexis, τί Koulis!
  Είναι τό ΙΔΙΟ απλώς ο ένας φορά γραββάτα, ο άλλος όχι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μιάσματα τις προδοσίας κάποιοι από τους διοικούντες σε μερικές υπηρεσίες...
  Τί θα τους πείραζε τάχα αν δεν έριχναν ποινή;;;;θα τους εκοβαν τάχα τον μισθουλάκο τους;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!