Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Α Ν Α Ι Σ Θ Η Σ Ι Α ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ! Στήνουν ανεμογεννήτριες στήν Βόρεια Εύβοια! - ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ αντίδραση των τοπικών φορέων: «Ο αγώνας θα είναι καθολικός!»


Δέν πέρασε ούτε μήνας καλά-καλά από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην βόρεια Εύβοια και η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) ξεκίνησε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών!

Μετά το ξεπούλημα της ΔΕΗ, από το οποίο το κράτος χάνει το πλειοψηφικό του πακέτο περιοριζόμενο στο 34% με στόχο την χρηματοδότηση του προγράμματος με τον βαρύγδουπο τίτλο «Επικαιροποιημένο Στρατηγικό Σχέδιο» ήτοι η  αγορά ανεμογεννητριών, 


η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών όπου και όπως μπορεί, για να διασώσει -υποτίθεται- το παγκόσμιο κλίμα, όπως έχει "δεσμευθεί" ο Κ.Μητσοτάκης!


Δεν πρόκειται για αστείο, ούτε νούμερο επιθεώρησης, αλλά μια δυστοπική πραγματικότητα που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Οι κυβερνώντες έχουν ένα στόχο και μόνο:

Να σπείρουν ανεμογεννήτριες σε όλη την Ελλάδα, καταστρέφοντας μέσω της αλλαγής  της εικόνας του, το  περιβάλλον όπως το ξέραμε έως σήμερα.

Δεν τους απασχολεί τίποτα: Ούτε οι επικρίσεις, ούτε η αντίθεση των κατοίκων, ούτε η απώλεια του λιγνίτη για την Ελλάδα: Θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών όπως μπορούν και με κάθε τρόπο και για όσο χρόνο θα είναι ακόμη στην εξουσία.

Αυτό καταγγέλλει ο  δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, ο οποίος αντέδρασε έντονα και άμεσα, μόλις πληροφορήθηκε πως η ΡΑΕ έδωσε άδεια για λειτουργία αιολικού «πάρκου» στο όρος Τελέθριο στη Βόρεια Εύβοια, το μοναδικό, δηλαδή, βουνό της περιοχής που δεν επλήγη από την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου, προφανώς για «ξεκάρφωμα» για να μην πουν ότι βάζουν στα καμένα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ, το συγκεκριμένο «Αιολικό Πάρκο» (sic)  θα αποτελείται από 13 ανεμογεννήτριες διαμέτρου πτερωτής 71 μ. και συνολικής ισχύος 29,9 MW. 

To Τελέθριο, με υψόμετρο 970 μέτρα και διεύθυνση από τα ανατολικά προς τα δυτικά, είναι γεμάτο πυκνόφυτα δάση με μεγάλη ποικιλία δέντρων, ρεματιές, φαράγγια και μικρούς καταρράκτες και εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000.

Η οργισμένη αντίδρασή του δημάρχου έρχεται μέσω σχετικής ανάρτησης – καταγγελίας, όπου παρουσιάζει τα σχετικά έγγραφα, αναφέροντας τα ακόλουθα:

«Η απόφαση της ΡΑΕ για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Τελέθριο είναι ακραία προκλητική. Η βιασύνη προδίδει… Ο αγώνας θα είναι καθολικός και θα γίνει χωρίς εκπτώσεις μέχρι τέλους. Δεν θα λείπει κανείς και από αυτό το μέτωπο. Συντονιζόμαστε και ξεκινάμε.

Υ.Γ. Η πρόσφατη καταστροφή ρήμαξε τον τόπο αλλά όχι τις αρχές μας. 

Είμαστε πλέον πιο δυνατοί. 

Όλοι ΜΑΖΙ θα νικήσουμε».

 

https://www.pronews.gr/oikonomia/energeia/1019873_stinoyn-anemogennitries-sti-voreia-eyvoia-orgismeni-antidrasi-ton-topikon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!