Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΠΑ: Εάν ένας αστυνομικός ΣΚΟΤΩΣΕΙ πολίτη, γιά νά γίνει είδηση καί νά ξεκινήσουν διαμαρτυρίες περί αστυνομικής βίας, πρέπει πρώτα νά μάθουμε τό ΧΡΩΜΑ του αστυνομικού καί τό ΧΡΩΜΑ του θύματος.....

 

Jim Goad (Counter Currents)  / ΚΟ

Στην σημερινή Αμερική, κάθε φορά που ένας μαύρος πεθαίνει σε απόσταση 100 μέτρων από έναν λευκό αστυνομικό, τόσο ο νεκρός μαύρος όσο και ο λευκός αστυνομικός γίνονται διασημότητες εν ριπή οφθαλμού. 

Ο λευκός αστυνομικός αναγνωρίζεται με το όνομά του, η φωτογραφία του κυκλοφορεί από ακτή σε ακτή και είναι πιθανό και η διεύθυνση του σπιτιού του να διαρρεύσει στο διαδίκτυο σε ελάχιστο χρόνο.


Το 2015, μετά την επανεξέταση των πυροβολισμών των αστυνομικών στη Φιλαδέλφεια, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συνέστησε ότι εάν δεν ανακοινωθούν σημαντικές πληροφορίες για περιστατικά υψηλού κύρους μέσα σε 72 ώρες από το συμβάν, η εμπιστοσύνη του κοινού στις αρχές επιβολής του νόμου θα κλονισθεί.

 

Το απόγευμα της Πέμπτης (20 Αυγούστου) -περίπου 5.472 ώρες αφ΄ότου πυροβόλησε και σκότωσε την Ashli Babbitt (Άσλι Μπάμπιτ) με μία σφαίρα-ο αδιαμφισβήτητα μαύρος αστυνομικός Michael Leroy Byrd (Μάικλ Λέροϊ Μπερντ), της αστυνομίας του Καπιτωλίου, εμφανίστηκε στο NBC News στην εκπομπή του Lester Holt (Λέστερ Χολτ), ως ο άνδρας που σκότωσε τήν γυναίκα οπαδό του Ντ.Τραμπ την ώρα που προσπαθούσε να στριμώξει το σώμα της μέσα από ένα σπασμένο παράθυρο μέσα στο Καπιτώλιο. 

Ο Μπερντ είναι ίσως απελπισμένος για τα φώτα της δημοσιότητας και τον επευφημία που παίρνει κάποιος αυτές τις μέρες όταν δολοφονεί λευκούς ανθρώπους, γιατί ακόμη και επτά μήνες μετά τη δολοφονία - και αφού αρνήθηκε να του απαγγελθεί κατηγορία ακόμη και για τα πιο μικρά εγκλήματα, παρά τα βίντεο που δείχνουν ότι η Μπάμπιτ δεν αποτελούσε άμεση θανατηφόρα απειλή σε αυτόν - οι αρχές είχαν πεισματικά αρνηθεί να αποκαλύψουν την ταυτότητά του.


«Μόλις φράξαμε τις πόρτες, ουσιαστικά παγιδευτήκαμε εκεί που ήμασταν», είπε ο Μπερντ στον Τζαμαϊκανής καταγωγής Χολτ. 

«Δεν υπήρχε διέξοδος υποχώρησης. 

Δεν υπήρχε άλλη διέξοδος για να βγεις. Αν περνούσαν από αυτήν την πόρτα, θα έμπαιναν στην αίθουσα της Βουλής και στα μέλη του Κογκρέσου».

Ο Μπερντ ισχυρίστηκε ότι έχει δεχτεί απειλές θανάτου και, φυσικά, ρατσιστικούς χλευασμούς. 

Δεν διευκρίνισε τι ρατσιστικούς χλευασμούς άκουσε, αλλά έχω υπολογίσει τις πιθανότητες, και σε μια χώρα 328 εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι τουλάχιστον ένα άτομο τον αποκάλεσε “junglebunny.”

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του Byrd, ο χήρος της Babbitt, Aaron έδωσε μια συνέντευξη στον Tucker Carlson:

Δεν μπορώ καν να τον ακούω να μιλάει για το πώς δέχεται απειλές θανάτου και φοβάται. 

Εγώ δέχομαι απειλές θανάτου από τις 7 Ιανουαρίου - δύο, τρεις, πέντε, δέκα την ημέρα - και το μόνο μου «έγκλημα» που έκανα στις 6 Ιανουαρίου, ήταν ότι έγινα χήρος. 

Οπότε θα πρέπει να το καταπιείς.


Περιπτώσεις όπως εκείνη του τεραστίων διαστάσεων Mike Brown στο Φέργκιουσον του Μιζούρι καταδεικνύουν, ότι σε αυτή την χώρα που ονομάζεται Αφρικανο-Αμερική, ακόμη και όταν ένας μαύρος ληστεύει ένα κατάστημα ψιλικών και μετά επιτίθεται σε έναν λευκό αστυνομικό, δεν είναι «εγκληματίας» - είναι ένας μαύρος άντρας. 

Η περίπτωση της Άσλι Μπάμπιτ αποκαλύπτει ότι όταν μια λευκή γυναίκα σκοτώνεται από έναν μαύρο αστυνομικό, δεν είναι λευκή γυναίκα - είναι .....«τρομοκράτης»!

ΚΟ / πηγή

http://redskywarning.blogspot.com/2021/09/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!