Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

50.000 άνθρωποι, ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ τούς δρόμους στήν Δανία, γιά νά δ ι α μ α ρ τ υ ρ η θ ο ύ ν γιά τήν πιθανή ΕΞΑΛΕΙΨΗ χριστιανικής εορτής 300 ετών!!!....

 ....Ε Ξ Υ Π Α Κ Ο Υ Ε Τ Α Ι  ΠΩΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΚΑΝΑΛΑ "ΜΑΣ",

ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΚΑΙ 

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ....



«[Η] κυβέρνηση θέλει να μας αφαιρέσει μία ιερή ημέρα, την οποία έχουμε για πάνω από 300 χρόνια».

( LifeSiteNews ) — ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΔΕΣ ΔΑΝΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ τους ΔΡΟΜΟΥΣ της Κοπεγχάγης νωρίτερα αυτό το μήνα για να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ για την ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ της Δανίας, η οποία εορτάζεται την τέταρτη Παρασκευή μετά το Πάσχα από το 1686, και χρονολογείται πάνω από 300 έτη.


Οι ηγέτες του έθνους εξετάζουν το ενδεχόμενο να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ την ΕΟΡΤΗ σε μια προσπάθεια να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ περισσότερα οικονομικά για τη ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του ΠΟΛΕΜΟΥ στην Ουκρανία, ανέφερε το Reuters.

Οι πολίτες εξέφρασαν την έντονη αποδοκιμασία της ιδέας, συγκεντρώνοντας στους δρόμους την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, ίσως στη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙ Η ΑΡΑΙΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ ΧΩΡΑ εδώ και μια δεκαετία.

Τα ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ που ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ τη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ εκτιμούν ότι η εκδήλωση προσήλκυσε 50.000 παρευρισκόμενους.

Η δημόσια διαμαρτυρία ήρθε αφ΄ότου η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, ξεκίνησε τον περασμένο μήνα αίτηση για να διατηρήσει τις αργίες. 

Η αναφορά ολοκληρώθηκε συγκεντρώνοντας πάνω από 400.000 υπογραφές.

Σύμφωνα με το Reuters, η πρόταση για την απόρριψη μιας Χριστιανικής εορτής τριών αιώνων  εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, καθώς η «νεοσύστατη κυβέρνηση» με επικεφαλής την 44χρονη πρωθυπουργό Mette Frederiksen αναζήτησε τρόπους για να «αυξήσει τα φορολογικά έσοδα ΓΙΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία».

«Η κυβέρνησή μας, θέλει να μας αφαιρέσει την εθνική εορτή, την οποία ονομάζουμε Ημέρα Μεγάλης Προσευχής, και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ», δήλωσε η Δανή κοινωνική λειτουργός Susanne Both σε μια βιντεοσκοπημένη αναφορά της συγκέντρωσης της 5ης Φεβρουαρίου.

Ένας άλλος συμμετέχων στη διαμαρτυρία, ο θυρωρός Cora Andrew Arthe, είπε στο Reuters ότι «η κυβέρνηση θέλει να μας πάρει μια ιερή μέρα, την οποία έχουμε για πάνω από 300 χρόνια».

Η Μεγάλη Ημέρα Προσευχής, ή Store Bededag στα δανικά, εισήχθη το 1686 από τον επίσκοπο Hans Bagger από το Roskilde.

Αρχικά καθιερώθηκε ως ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, «ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ», σύμφωνα με τη Λουθηρανική Εκκλησία της Δανίας , η οποία σημείωσε επίσης ότι οι Δανοί «αναμενόταν να ΝΗΣΤΕΥΟΥΝ μέχρι να τελειώσουν οι εκκλησιαστικές λειτουργίες και να ΑΠΕΧΟΥΝ από ταξείδια, παιχνίδια και τζόγο καθώς και από άλλα ΕΙΔΗ «ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ».

Σήμερα, ωστόσο, «πολλοί Δανοί τείνουν να αντιμετωπίζουν τις θρησκευτικές αργίες ως άλλη μια μέρα άδειας», παρατήρησαν οι New York Times .

Αν και η Δανία δεν είναι μια έντονα θρησκευτική χώρα σήμερα ( λιγότερο από το 20% των 4,3 εκατομμυρίων Ευαγγελικών Λουθηρανών της χώρας λένε ότι είναι «πολύ θρησκευόμενοι»), η κίνηση για την κατάργηση της αργίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο από την Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία αλλά και από εννέα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, συνδικάτα και περίπου ένας στους 19 Δανούς πολίτες, επεσήμανε το Euronews .

«Μπορεί να μην είμαστε τόσο θρησκευόμενοι, αλλά ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ», είπε στο Euronews η Lizette Risgaard, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδικάτων της Δανίας FH.

«Ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα συνέλθει και θα συνειδητοποιήσει ότι η παρέμβαση στην εργασία και η τιμωρία των εργαζομένων δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο χτίζουμε μια καλύτερη Δανία», είπε.


1 σχόλιο:

  1. Με κάτι τύπους σαν τον Χαράρι συζητούν και σχεδιάζουν το μέλλον
    οι «αψέκαστοι» πολιτικοί αρχηγοί και
    όλοι οι θιασώτες του #TheGreatReset! #NewWorldOrder

    https://twitter.com/dstefanos/status/1626532862986973186?cxt=HHwWhMCzna3BzZItAAAA

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!