Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

ΤΙ ΘΡΑΣΟΣ! Η Γερμανία ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ τα σχέδια της Ουγγαρίας, γιά πυρηνικό αντιδραστήρα, θέτοντας υπό απειλή τήν ενεργειακή κυριαρχία της ( "απείθαρχης"! ) Βουδαπέστης!

 


Η Γερμανία φέρεται να εμποδίζει την Ουγγαρία να πραγματοποιήσει αναβαθμίσεις (https://rmx.news/hungary/germany-is-threatening-hungarys-long-term-energy-supply-by-blocking-nuclear-reactor-project/) στο έργο του πυρηνικού αντιδραστήρα της, απειλώντας την ενεργειακή κυριαρχία της Βουδαπέστης.



Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto το αποκάλυψε στις 14 Φεβρουαρίου, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός, ότι το Βερολίνο εμποδίζει τη γερμανική εταιρεία Siemens Energy να παραδώσει ένα απαραίτητο σύστημα για την αναβάθμιση του πυρηνικού σταθμού Paks στην κεντρική Ουγγαρία. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν λυπηρό το γεγονός ότι ορισμένοι υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης, εμπόδιζαν τη συμμετοχή της εταιρείας στον πυρηνικό σταθμό.

Ο Szijjarto σημείωσε, ότι κάθε χώρα μπορεί να συνθέσει το ενεργειακό της μείγμα όπως υπαγορεύουν τα εθνικά της συμφέροντα και οι ενέργειες του Βερολίνου θέτουν σε κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

«Οι Γερμανοί αμφισβητούν τώρα το δικαίωμά μας να το κάνουμε. 

Με αυτή την απόφαση – αυτό το μπλοκάρισμα – θέτουν σε κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη ενέργειά μας, κάτι που είναι απαράδεκτο», δήλωσε μετά από συνάντηση στο Παρίσι με τη Γαλλίδα υπουργό Ενέργειας Agnes Pannier-Runacher 

και την υπουργό Εξωτερικών Catherine Colonna.



«Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επίθεση στην κυριαρχία, καθώς η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού είναι ζήτημα κυριαρχίας».

Σύμφωνα με τον Ούγγρο αξιωματούχο, μια γερμανογαλλική κοινοπραξία είχε υπογράψει σύμβαση για την προμήθεια του συστήματος ελέγχου των νέων μονάδων πυρηνικού αντιδραστήρα που θα εγκατασταθούν στο εργοστάσιο Paks. 

Το Παρίσι έχει ήδη χορηγήσει τις απαραίτητες άδειες, αλλά το Βερολίνο δεν το έχει κάνει ακόμη.

Αναφερόμενος στον Szijjarto, ο Ούγγρος ειδησεογραφικός πράκτορας Magyar Nemzet ανέφερε, ότι τόσο η Βουδαπέστη όσο και το Παρίσι είναι ενωμένα στην προώθηση της χρήσης πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη. 

Ο κορυφαίος διπλωμάτης σημείωσε ότι η Ουγγαρία και η Γαλλία αγωνίστηκαν με επιτυχία δίπλα-δίπλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναγνωρίσουν την πυρηνική ενέργεια ως βιώσιμη.

Η Γερμανία θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη κατανόηση

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η Γερμανία, η οποία εμποδίζει τώρα τα σχέδια της Ουγγαρίας για την αντιμετώπιση των ενεργειακών της ζητημάτων, βρισκόταν σε παρόμοια θέση με τη Βουδαπέστη μόλις πριν από λίγους μήνες.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ο Steve Quayle των Strange Sounds εξήγησε αυτή τη δύσκολη θέση

Έγραψε ότι η Siemens Energy – η ίδια εταιρεία που έχει συμβληθεί με την Ουγγαρία – συντηρούσε μια τουρμπίνα για συμπιεστή φυσικού αερίου από τη Γερμανία στις εγκαταστάσεις της στην επαρχία Κεμπέκ του Καναδά. 

Ο εν λόγω στρόβιλος ήταν μέρος των αγωγών Nord Stream που προμηθεύουν την Ευρώπη με φυσικό αέριο από τη Ρωσσία.

Οι κυρώσεις της Οττάβα στη Μόσχα εμπόδισαν την επιστροφή της τουρμπίνας στο Βερολίνο. 

Ωστόσο, ο Quayle ανέφερε ότι ο Καναδάς μπορεί να θέλει κάτι περισσότερο πριν σταλεί πίσω η τουρμπίνα - μια σύμβαση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μεταξύ της Γερμανίας και της χώρας. 

(Σχετικά: ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: Ο Καναδάς μπορεί να παρακρατήσει τον αεριοστρόβιλο Nord Stream έως ότου η Γερμανία υπογράψει σύμβαση LNG https://naturalnews.com/2022-07-06-canada-withholds-turbine-unless-germany-signs-contract.html).)

Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom μείωσε τις ροές στον αγωγό Nord Stream 1 από τη Ρωσία στην Ευρώπη σε μόλις 40% τον Ιούνιο, επικαλούμενη την καθυστερημένη τουρμπίνα. 

Η Μόσχα παρατήρησε ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου στην ήπειρο θα αυξηθούν εάν η τουρμπίνα επιστραφεί το συντομότερο.

Ο Guardian ανέφερε αργότερα ότι ο Καναδάς συμφώνησε να εξαιρέσει την τουρμπίνα (https://www.theguardian.com/world/2022/jul/10/canada-exempts-russian-gas-turbine-from-sanctions-amid-europe-energy-crisis) από τις κυρώσεις. 

Σε δήλωσή του, ο Καναδός υπουργός Φυσικών Πόρων Τζόναθαν Γουίλκινσον δήλωσε ότι η Οττάβα είχε εκδώσει μια «χρονικά περιορισμένη και ανακλητή άδεια» για τα εξαρτήματα, παρά τις διαμαρτυρίες της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άδεια εξαγωγής για να υποστηριχθεί η ικανότητα της Ευρώπης να έχει πρόσβαση σε αξιόπιστη και προσιτή ενέργεια καθώς συνεχίζουν να απομακρύνονται από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο» εκδόθηκε μετά από συζητήσεις με «Ευρωπαίους φίλους και συμμάχους» και τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

Ωστόσο, η τουρμπίνα χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα καθώς οι αγωγοί Nord Stream 1 και 2 σαμποταρίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022.

Μεταβείτε στη διεύθυνση EnergySupply.news (https://energysupply.news/) για περισσότερες ιστορίες σχετικά με τον ενεργειακό εφοδιασμό στην Ευρώπη

Ακούστε τον Health Ranger Mike Adams (https://www.brighteon.com/0bad748e-4b62-4078-9c4b-eaea89128730)καθώς εξηγεί γιατί η καταστροφή των αγωγών Nord Stream καταδεικνύει την τρομοκρατία της Αμερικής κατά της Δυτικής Ευρώπης.

Αυτό το βίντεο προέρχεται από το κανάλι Health Ranger Report στο Brighteon.com.

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

Τα σχέδια εξοικονόμησης ενέργειας της Γερμανίας αποτυγχάνουν. Καραγοκεί πολύ σκοτεινός χειμώνας.

Ουγγαρία και Σερβία κατασκευάζουν αγωγό για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο για να αποφύγουν τις κυρώσεις της ΕΕ.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Η Γερμανία εφαρμόζει πρόγραμμα διανομής ενέργειας εν μέσω φόβων για ελλείψεις φυσικού αερίου και ταραχές.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών προειδοποιεί: Η απόρριψη ενέργειας από τη Ρωσία θα μπορούσε να οδηγήσει στη συστημική κατάρρευση της ΕΕ καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

RMX.νέα

StrangeSounds.org

TheGuardian.com

Brighteon.com


https://www.naturalnews.com/2023-02-20-germany-blocks-hungary-nuclear-reactor-project.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!