Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ πολλά εδώ! Η Ford σταματά τήν ΠΑΡΑΓΩΓΗ καί τήν αποστολή του μοντέλλου 'F-150 Lightning EV', λόγω απροσδιόριστου προβλήματος μπαταρίας.....

 


( Natural News ) 
Η Ford Motor Company ανακοίνωσε, ότι αναστέλλει την παραγωγή και τις αποστολές του νέου ηλεκτρικού pickup φορτηγού μπαταρίας, του 'F-150 Lightning', αφού ανακάλυψε πιθανά προβλήματα με την μπαταρία του αυτοκινήτου κατά τους ελέγχους πριν από την παράδοση....

Η εκπρόσωπος της Ford Emma Bergg αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιο συγκεκριμένο πρόβλημα μπαταρίας είναι το πρόβλημα. 

Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν έχει παρατηρηθεί σε κανένα F-150 Lightnings που έχει ήδη αποσταλεί. 

Αυτό σημαίνει ότι τα Lightnings που βρίσκονται ήδη σε αντιπροσωπείες θα παραδοθούν στους πελάτες όπως έχει προγραμματιστεί και δεν θα επηρεαστούν από την παραγγελία. 
(Σχετικό: EV NIGHTMARE: Ο άνθρωπος ξοδεύει 15 ώρες για να ταξειδέψει 178 μίλλια, αποδεικνύοντας ότι τα EV δεν είναι κατάλληλα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων .)

H Bergg σημείωσε, ότι η εντολή διακοπής αποστολής και η προσωρινή διακοπή της παραγωγής εκδόθηκαν στις αρχές της δεύτερης εβδομάδας του Φεβρουαρίου.

Οι μετοχές της Ford υποχώρησαν κατά περίπου ένα τοις εκατό κάτω από τα 13 δολλάρια ανά μετοχή την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, μετά την ανακοίνωση. Η Ford δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξαναρχίσουν η παραγωγή και οι αποστολές του F-150 .


«Η ομάδα εργάζεται επιμελώς στην ανάλυση της βασικής αιτίας», είπε η Bergg, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «κάνει το σωστό από τους πελάτες μας» για να επιλύσει τυχόν πιθανά ζητήματα πριν συνεχίσει την παραγωγή και τις αποστολές.

Η SK Innovation Co., μια νοτιοκορεατική εταιρεία που προμηθεύει μπαταρίες στη Ford, δήλωσε ότι ερευνά επίσης το θέμα. 

Η SK Innovation κατασκευάζει μπαταρίες στη Νότια Κορέα, την Κίνα, την Ουγγαρία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη Ford καθώς και άλλες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων όπως η Volkswagen και η Hyundai.

Το F-150 το πιο πρόσφατο EV που αντιμετωπίζει προβλήματα κατασκευής.
Ο Neal Boudette, γράφοντας για τους  New York Times , σημείωσε ότι τα οχήματα με ελαττωματικές μπαταρίες υψηλής τάσης  μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση, ή ακόμη και ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, που μπορεί να χρειαστούν ώρες (!) στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να σβήσουν.

Μια αξιοσημείωτη περίπτωση αυτού ήταν το 2021 και το 2022, όταν η General Motors έπρεπε να ανακαλέσει κάθε Chevrolet Bolt EV που κατασκευάστηκε από το 2017 έως το 2021, για να αντιμετωπίσει προβλήματα πυρκαγιάς που προκλήθηκαν από «σπάνια κατασκευαστικά ελαττώματα». 

Η εταιρεία αφιέρωσε πολλούς από τους πόρους της για την αντικατάσταση των μπαταριών αυτών των οχημάτων προτού ξαναρχίσει την παραγωγή.

https://images.drive.com.au/driveau/image/upload/c_fill,f_auto,g_auto,h_674,q_auto:eco,w_1200
/cms/uploads/bmkllddeng1j0fr9eyw9



Τα αυτοκίνητα Tesla, έχουν επίσης εμπλακεί σε μια σειρά από ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, που προκαλούνται από κατεστραμμένες, ή ελαττωματικές μπαταρίες....
Η Ford παρουσίασε το F-150 Lightning πέρυσι ως ένα από τα πιο σημαντικά οχήματα που έχει προσθέσει η εταιρεία στη γκάμα της εδώ και δεκαετίες. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία ελπίζει να αυξήσει την παραγωγή και να αποκτήσει σταθερό προβάδισμα στην αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών φορτηγών. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης στενά το F-150 καθώς έχει τη δυνατότητα να είναι το πρώτο mainstream ηλεκτρικό pickup truck στην αγορά.

Το F-150 Lightning κατασκευάζεται στο κέντρο ηλεκτρικών οχημάτων της Ford Rouge στο Dearborn του Μίσιγκαν. 

Η παραγωγή του pickup EV ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022 και η Ford έχει επί του παρόντος περισσότερες από 200.000 κρατήσεις για Lightnings. 

Αυτή η αύξηση των κρατήσεων βοήθησε την εταιρεία να υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της EV πέρυσι , καθιστώντας την τον δεύτερο μεγαλύτερο πωλητή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την Tesla, η οποία εξακολουθεί να ελέγχει σχεδόν τα δύο τρίτα της αμερικανικής αγοράς.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι λειτουργεί το Rouge Electric Vehicle Center με τρία συνεργεία, επτά ημέρες την εβδομάδα με στόχο την αύξηση της παραγωγής σε 150.000 ετησίως έως το φθινόπωρο του 2023, η Ford δεν κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή πέρα ​​από περίπου 2.000 έως 2.400 μονάδες το μήνα. 

Μέχρι το τέλος του 2022, η εταιρεία ήταν σε θέση να πουλήσει μόνο λίγο περισσότερα από 15.000 pickup EV.

Το ζήτημα της μπαταρίας είναι βέβαιο ότι θα κάνει την οικονομική κατάσταση της εταιρείας ακόμη χειρότερη, καθώς προσπαθεί να μειώσει το κόστος και να επιστρέψει στην κερδοφορία μετά την απώλεια 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Μάθετε περισσότερα για τα ηλεκτρικά οχήματα στο RoboCars.news .

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο από τον γκουρού του αυτοκινήτου και τον σχολιαστή Tyler Hoover καθώς επιδεικνύει τις «αβυσσαλέες» δυνατότητες ρυμούλκησης του F-150 Lightning .

https://www.brighteon.com/7f65acfc-da95-45c4-b19a-17e0575c8ab8?t=2

Αυτό το βίντεο προέρχεται από το κανάλι Daily Videos στο  Brighteon.com

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

- Ο παράγοντας επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτει προβλήματα που προκύπτουν από την κατοχή ενός Tesla Model 3 .

- Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι αναξιόπιστα και μη οικονομικά - ειδικά σε κρύο καιρό

- Η προώθηση ηλεκτρικών οχημάτων ευθύνεται για 1.350 απολύσεις στο εργοστάσιο της Jeep του Ιλλινόϊς, καθώς η παραγωγή μεταφέρεται στο Μεξικό!

- Η Volkswagen επανεξετάζει τα σχέδια για την κατασκευή νέων εργοστασίων μπαταριών EV στην Ευρώπη, λόγω του αυξανόμενου κόστους ενέργειας


- Η δοκιμή διαπιστώνει ότι το EV Ford F-150 Lightning έχει «αβυσσαλέα κακή» ικανότητα ρυμούλκησης .

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

CNBC.com

Reuters.com

CarAndDriver.com

NYTimes.com

Bloomberg.com

Brighteon.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!