Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Yπεράκτιο α ι ο λ ι κ ό πάρκο, θά ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ τις φ ά λ α ι ν ε ς του Βόρειου Ατλαντικού!

 

Offshore wind farm will make North Atlantic Right Whales extinct!




 
 
Στην 50ή επέτειο του νόμου για τα απειλούμενα είδη, οι πράσινες ομάδες τινάζουν στον αέρα την κάποτε ιερή «αρχή της προφυλάξεως». 

Ένα αιολικό πάρκο που σχεδιάζεται στα ανοικτά των ακτών της Ανατολικής Ακτής της Αμερικής, θα θέσει σε κίνδυνο τον εναπομείναντα πληθυσμό των φαλαινών του Βόρειου Ατλαντικού, ένα είδος που βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα της εξαφανίσεως.


Οι ζηλωτές του net-zero και όσοι κερδοσκοπούν από την ιδεολογία τους δεν επιτίθενται μόνο στη ζωή μας, στα δικαιώματά μας και στις ελευθερίες μας, αλλά και στον φυσικό μας κόσμο.

(βλ. βίντεο εντός του συνδέσμου)
 
 

Γιατί οι περιβαλλοντολόγοι μπορεί να εξαφανίσουν αυτό το είδος φάλαινας

των Leighton Woodhouse και Michael Shellenberger

Από την ψήφιση του νόμου περί απειλούμενων ειδών του 1973, οι περιβαλλοντολόγοι έχουν αγωνιστεί για αυστηρή προστασία των απειλούμενων ειδών. 

Απαίτησαν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτό που είναι γνωστό ως «αρχή της προφύλαξης», η οποία ορίζει ότι εάν υπάρχει κίνδυνος μια ανθρώπινη δραστηριότητα να εξαφανίσει ένα είδος, θα πρέπει να είναι παράνομο.

Και όμως εδώ είμαστε, στην 50ή επέτειο του νόμου περί απειλούμενων ειδών, βλέποντας ολόκληρο το περιβαλλοντικό κίνημα - από την Εταιρεία Audubon και την Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής έως επιστημονικές ομάδες όπως το Ινστιτούτο Woods Hole, το Ενυδρείο της Νέας Αγγλίας και το Mystic Aquarium - να προδίδουν την αρχή της προφύλαξης διακινδυνεύοντας την εξαφάνιση της Δεξιάς Φάλαινας του Βόρειου Ατλαντικού.

Η αιτία αυτής της περιβαλλοντικής προδοσίας είναι τα τεράστια βιομηχανικά έργα αιολικής ενέργειας στα ανοικτά της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ. Τα πτερύγια των ανεμογεννητριών έχουν το μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

 Καθισμένοι πάνω σε γιγάντιους στύλους θα φτάσουν τρεις φορές ψηλότερα από το Άγαλμα της Ελευθερίας. 

Οι πύργοι θα βρίσκονται ακριβώς μέσα σε κρίσιμο ωκεάνιο βιότοπο για τη Δεξιά Φάλαινα του Βόρειου Ατλαντικού.

Έχουν απομείνει μόνο 340 από τις φάλαινεςαπό 348 μόλις ένα χρόνο νωρίτερα

Τόσες πολλές φάλαινες του Βόρειου Ατλαντικού σκοτώνονται από ανθρωπογενείς παράγοντες που δεν έχουν υπάρξει τεκμηριωμένες περιπτώσεις θανάτου από φυσικά αίτια εδώ και δεκαετίες. 

Το μέσο προσδόκιμο ζωής τους έχει μειωθεί από έναν αιώνα σε 45 χρόνια. Ένας επιπλέον αφύσικος και περιττός θάνατος θα μπορούσε να διακινδυνεύσει την απώλεια ολόκληρου του είδους.

Η έρευνα, η κατασκευή και η λειτουργία βιομηχανικών αιολικών έργων θα μπορούσαν να βλάψουν ή να σκοτώσουν φάλαινες, σύμφωνα με τους επιστήμονες της ίδιας της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η Εθνική Ωκεανογραφική και Ατμοσφαιρική Υπηρεσία («NOAA») έχει δώσει στη βιομηχανία αιολικής ενέργειας 11 «άδειες τυχαίας παρενόχλησης» ή άδειες για την παρενόχληση εκατοντάδων φαλαινών, συμπεριλαμβανομένων 169 κρισίμως απειλούμενων δεξιών φαλαινών.

Η βιομηχανία θα φέρει περισσότερα πλοία στις περιοχές που θα μπορούσαν να χτυπήσουν και να σκοτώσουν φάλαινες. 

Η υποθαλάσσια ηχορύπανση από την κατασκευή και τη λειτουργία του αιολικού πάρκου, καθώς και οι εμπλοκές στον εξοπλισμό, αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο

Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με τις αναταράξεις του αέρα που προκαλούνται από τις τουρμπίνες να βλάψουν ή να καταστρέψουν τις περιοχές τροφοδοσίας του ζωοπλαγκτόν.

Και, τώρα, οι προγραμματιστές αιολικής ενέργειας απαιτούν υψηλότερα όρια ταχύτητας για τα σκάφη τους

Εάν δεν τα πάρουν, ισχυρίζεται η βιομηχανία, θα πρέπει να χτίσει ξενοδοχεία για τους εργαζόμενους στις τοποθεσίες, ακριβώς στη μέση του οικοτόπου της δεξιάς φάλαινας.

Οι υπερασπιστές των αιολικών έργων λένε ότι μπορούν να μειώσουν και να μετριάσουν τον θόρυβο και την κυκλοφορία των πλοίων από την κατασκευή αιολικού πάρκου, αλλά ένας ανώτερος επιστήμονας της Εθνικής Ωκεανογραφικής και Ατμοσφαιρικής Διοίκησης ("NOAA") διέψευσε αυτόν τον ισχυρισμό την περασμένη άνοιξη όταν έγραψε σε επιστολή του ότι "οι ωκεανογραφικές επιπτώσεις από εγκατεστημένες και λειτουργικές [ανεμογεννήτριες] δεν μπορούν να μετριαστούν για την 30ετή διάρκεια ζωής του έργου εκτός εάν παροπλιστούν".

Επιστήμονες που εκπροσωπούν πολλές από τις ίδιες περιβαλλοντικές ομάδες που υποστηρίζουν τα έργα βιομηχανικής αιολικής ενέργειας έγραψαν σε επιστολή του 2021 ότι «ο πληθυσμός της Δεξιάς Φάλαινας του Βόρειου Ατλαντικού δεν μπορεί να αντέξει πρόσθετους στρεσογόνους παράγοντες. οποιαδήποτε πιθανή διακοπή της συμπεριφοράς αναζήτησης τροφής μπορεί να οδηγήσει σε επιπτώσεις σε επίπεδο πληθυσμού και προκαλεί κρίσιμη ανησυχία».

Τα έργα βιομηχανικής αιολικής ενέργειας «θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις σε επίπεδο πληθυσμού σε ένα ήδη απειλούμενο και καταπονημένο είδος», κατέληξε ο επιστήμονας της NOAA, Sean Hayes. Ποιες είναι οι «επιπτώσεις σε επίπεδο πληθυσμού»; Με μια λέξη: εξαφάνιση.

Τι τρέχει; Πώς γίνεται σχεδόν κάθε μεγάλη οργάνωση διατηρήσεως και περιβάλλοντος να υποστηρίζει ενεργά βιομηχανικά ενεργειακά έργα, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξαφάνιση ενός είδους φάλαινας;

Η δυναμική μεγαλώνει για να σώσει τη δεξιά φάλαινα του Βόρειου Ατλαντικού

[Τον Νοέμβριο του 2021, μια τοπική ομάδα πολιτών ανακοίνωσε τη δημιουργία του Save Right Whales Coalition, ο οποίος είναι αποφασισμένος να σταματήσει τα υπεράκτια έργα ανεμογεννητριών που θα μπορούσαν να βλάψουν τις φάλαινες. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης zoom, ο πολιτικός και περιβαλλοντικός συγγραφέας και ακτιβιστής Michael Shellenberger δήλωσε ότι ο συνασπισμός αποτελείται από μέλη από οργανώσεις που περιλαμβάνουν τους κατοίκους του Nantucket ενάντια στις τουρμπίνες, τον εθνικό συνασπισμό Ενέργειας και Κοινότητας Άγριας Ζωής και την Περιβαλλοντική Πρόοδο με έδρα την Καλιφόρνια, για την οποία ο Shellenberger είναι ιδρυτής και πρόεδρος.]

Δώδεκα δήμαρχοι του Νιου Τζέρσεϊ ζήτησαν «άμεσο μορατόριουμ» για την κατασκευή υπεράκτιων βιομηχανικών ανεμογεννητριών έως ότου οι επιστήμονες μπορέσουν να μελετήσουν σωστά το ζήτημα. 

Οι δήμαρχοι έκαναν το κάλεσμά τους μετά από μια ακόμη νεκρή φάλαινα που ξεβράστηκε στην ξηρά.

Σχετικά με τους Συγγραφείς

Ο Michael Shellenberger είναι συγγραφέας μπεστ σέλερ και ιδρυτής και πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Προόδου, συνιδρυτής του Ινστιτούτου Breakthrough και συνιδρυτής της Συμμαχίας Apollo, τώρα του Μπλε-Πράσινου Συνασπισμού.

Ο Leighton Woodhouse είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος και σκηνοθέτης ντοκυμανταίρ. Έχει γράψει για πολλές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των The Intercept, The New Republic, The Nation, Vice News, The Free Press, UnHerd, Real Clear Investigations, Tablet, and The Spectator.

Οι δύο άνδρες είναι οι ιδρυτές του Public που στοχεύει στην παραγωγή ερευνητικής και επεξηγηματικής δημοσιογραφίας προς το δημόσιο συμφέρον. Μπορείτε να εγγραφείτε και να ακολουθήσετε το Public στο Substack ΕΔΩ (https://public.substack.com/about).

 

https://expose-news.com/2023/02/19/offshore-wind-farm-will-make-whales-extinct/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!