Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Μελέτη: Το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών αλλάζει μακροπρόθεσμα μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση των εμβολιασμών COVID-19 με βάση το mRNA στο ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών. Φωτογραφία: istock


Το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών αντιδρά εξασθενημένο σε άλλα παθογόνα μετά τον εμβολιασμό COVID-19 με Pfizer. Η απελευθέρωση κυτοκινών – σημαντικών αγγελιοφόρων ουσιών του ανοσοποιητικού συστήματος – μειώθηκε, ειδικά έναντι άλλων ιογενών ασθενειών.

Από την Christina Spirk 12 Σεπτεμβρίου 2023


Αυστραλοί ερευνητές εξέτασαν για πρώτη φορά τις επιπτώσεις των εμβολιασμών COVID-19 της Pfizer στο ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στα τέλη Αυγούστου. Αποδείχθηκε ότι ενώ το ανοσοποιητικό σύστημα αντέδρασε πιο έντονα έναντι του SARS-CoV-2 - όπως αναμενόταν - η απόκριση έναντι άλλων παθογόνων ήταν εξασθενημένη.

Η χαμηλότερη ανοσολογική απόκριση βρέθηκε ένα μήνα μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, αλλά η εξασθένηση εξακολουθούσε να είναι μετρήσιμη μετά από έξι μήνες, την ώρα λήξης της μελέτης. Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα πέρα από αυτό είναι επομένως ακόμα άγνωστο.

Η μειωμένη ανοσολογική απόκριση από τις κυτοκίνες ήταν πιο έντονη σε ιογενείς ασθένειες όπως η ηπατίτιδα Β παρά σε βακτηριακά παθογόνα και μυκητιακές ασθένειες όπως το E. coli ή το Candida albicans.

Η ανοσολογική απόκριση σε διάφορα παθογόνα και φάρμακα μειώθηκε

Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Frontiers, οι ερευνητές αξιολόγησαν δείγματα αίματος από 29 παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και 28 ετών. Δείγματα αίματος ελήφθησαν από τα παιδιά αμέσως πριν από την πρώτη δόση και 19 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του φαρμάκου COVID-162 της Pfizer (BNT2b<>). Οκτώ παιδιά έλαβαν ξανά δείγματα αίματος έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

«Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι ο εμβολιασμός με mRNA SARS-CoV-2 θα μπορούσε να μεταβάλει την ανοσολογική απόκριση σε άλλα παθογόνα που προκαλούν τόσο ασθένειες κατά των οποίων μπορεί να εμβολιαστεί όσο και ασθένειες κατά των οποίων δεν μπορεί να εμβολιαστεί», κατέληξε η ερευνητική ομάδα.

Αυτό το εύρημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ερευνών Παίδων Murdoch, το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και το Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, επειδή τα παιδιά «εκτίθενται σε μεγάλο βαθμό σε μικρόβια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και συχνά έρχονται σε επαφή με αυτά τα μικρόβια για πρώτη φορά και λαμβάνουν πολλαπλά εμβόλια ως μέρος των συνηθισμένων παιδικών εμβολιασμών».

Ανοσοποιητικό σύστημα προσηλωμένο στον κορωνοϊό

Για τις έρευνές τους, οι ερευνητές συνέκριναν την ανοσολογική απόκριση "in vitro", δηλαδή σε δοκιμαστικό σωλήνα, όπου τα δείγματα αίματος ήρθαν σε επαφή με διάφορα παθογόνα και αντιγόνα.

Διαπιστώθηκε ότι η ανοσολογική απόκριση στα ακόλουθα παθογόνα μειώθηκε σημαντικά σε σύγκριση με πριν από τον εμβολιασμό: Staphylococcus aureus, E. coli, Listeria και Haemophilus influenzae. Επιπλέον, παρατηρήθηκε εξασθενημένη ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο BCG (φυματίωση) και στο Poly(I:C), ένα λεγόμενο ανοσοενισχυτικό που προστίθεται σε διάφορα εμβόλια και θεραπείες για τον καρκίνο.

Επιπλέον, το μη εγκεκριμένο φάρμακο resiquimod (R848), το οποίο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, βρέθηκε να έχει μειωμένη ανοσολογική απόκριση. Αυτό το φάρμακο προορίζεται για χρήση κατά διαφόρων τύπων καρκίνου του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του λευκού δέρματος ή του δερματικού λεμφώματος Τ-κυττάρων. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον επειδή εγείρει το ερώτημα εάν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά επίσης διαφορετικά σε άλλα φάρμακα που δεν έχουν μελετηθεί.

Οι ανοσολογικές αποκρίσεις έναντι του SARS-CoV-2, από την άλλη πλευρά, αυξήθηκαν για τις περισσότερες κυτοκίνες και ήταν ακόμη πιο έντονες έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό κατά του BNT162b2 από ό, τι πριν από τον εμβολιασμό.

Κυτοκίνες και οι λειτουργίες τους

Η μελέτη έδειξε ότι η ανοσολογική απόκριση που προκαλείται από κυτοκίνες ειδικότερα μεταβλήθηκε. Οι κυτοκίνες είναι πρωτεΐνες που παράγει το ανοσοποιητικό σύστημα ως πρώτη απόκριση – ως πρώτος ανταποκριτής, τρόπος του λέγειν – κατά των παθογόνων παραγόντων.

Οι κυτοκίνες δρουν επίσης ως αγγελιοφόροι και προκαλούν μια σειρά σημαντικών ανοσολογικών αντιδράσεων. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση φλεγμονωδών μεσολαβητών όπως ιντερφερόνες ή ιντερλευκίνες, καθώς και την υποστήριξη της επισκευής των κατεστραμμένων ιστών. Επιπλέον, οι κυτοκίνες εμπλέκονται σημαντικά στη ρύθμιση της προσαρμοστικής ανοσίας. Αυτό, με τη σειρά του, περιλαμβάνει ανοσολογική μνήμη, η οποία επιτρέπει στο σώμα να αντιδρά πιο αποτελεσματικά στην επαναλαμβανόμενη επαφή με ένα παθογόνο.

Ενώ οι κυτοκίνες παίζουν σημαντικό ρόλο σε ένα άθικτο ανοσοποιητικό σύστημα και εκτελούν πολλές λειτουργίες, μια ανισορροπία των κυτοκινών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Για παράδειγμα, μια ανεξέλεγκτη υπερβολική αντίδραση των κυτοκινών – μια λεγόμενη καταιγίδα κυτοκινών – μπορεί να προκαλέσει απειλητικό για τη ζωή αναφυλακτικό σοκ. Οι δυσλειτουργίες των κυτοκινών, οι οποίες κατευθύνονται κατά των ουσιών του ίδιου του σώματος αντί των παθογόνων, είναι επίσης μία από τις αιτίες των ανοσολογικών ανεπαρκειών, συμπεριλαμβανομένου του AIDS.

Θετικές και αρνητικές ετερολογικές επιδράσεις του εμβολιασμού

Αν και αυτή ήταν η πρώτη μελέτη των λεγόμενων ετερολογικών επιδράσεων σε παιδιά σε σχέση με έναν παράγοντα COVID-19, αυτές οι μη ειδικές επιδράσεις είναι ήδη γνωστές για άλλους εμβολιασμούς. Αυτό αναφέρεται ως λεγόμενο ετερολογικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει, εκτός από το αναμενόμενο αποτέλεσμα, ότι υπάρχουν και άλλες απροσδόκητες ή μη ειδικές επιπτώσεις.

Στο παράδειγμα των εμβολιασμών COVID-19, το αναμενόμενο αποτέλεσμα ήταν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά στον SARS-CoV-2. Οι περιγραφείσες επιδράσεις σε άλλα παθογόνα, εμβόλια ή στο φάρμακο resiquimod ήταν ετερολογικές, δηλαδή μη αναμενόμενες επιδράσεις.

Υπάρχουν παραδείγματα ετερολογικών επιδράσεων τόσο με θετική όσο και με αρνητική έννοια με άλλα εμβόλια. Ένα θετικό παράδειγμα ετερολογικής επίδρασης είναι η επίδραση του εμβολιασμού κατά της ιλαράς σε αφρικανικές περιοχές όπως το Κονγκό ή η Σενεγάλη. Η βρεφική θνησιμότητα από μολυσματικές ασθένειες μειώθηκε έως και 50%, η οποία ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό, τι αναμενόταν μόνο από τον εμβολιασμό.

Οι ερευνητές τεκμηρίωσαν αρνητικές ετερολογικές επιδράσεις, για παράδειγμα, μετά από εμβολιασμό DTP (διφθερίτιδα, τέτανος και κοκκύτης), όταν παρατηρήθηκε αυξημένη υπερβάλλουσα θνησιμότητα στα κορίτσια μετά τον εμβολιασμό.

Επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα «εκτεταμένης σημασίας»

Η αυστραλιανή μελέτη δεν είναι η πρώτη έρευνα που προτείνει αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα μετά από εμβολιασμούς COVID-19 με εμβόλια με βάση το mRNA. Ολλανδοί ερευνητές δημοσίευσαν μια μελέτη το 2021 που έδειξε ότι οι εμβολιασμοί COVID-19 της Pfizer μεταβάλλουν τόσο το έμφυτο όσο και το προσαρμοστικό ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι επιστήμονες στο MIT τεκμηρίωσαν επίσης αρνητικές επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα μετά τον εμβολιασμό με εμβόλια COVID-19 με βάση το mRNA μετά από μια ολοκληρωμένη ανάλυση δεδομένων της αναφερόμενης παρενέργειας.

Όπως ανέφεραν οι Epoch Times, Γερμανοί ερευνητές περιέγραψαν το 2023 ότι η ανοσολογική απόκριση αλλάζει μετά τον αναμνηστικό εμβολιασμό και παράγονται ασθενέστερα αντισώματα.

Η αυστραλιανή ερευνητική ομάδα της πιο πρόσφατης μελέτης, η οποία εξέτασε την επίδραση του εμβολιασμού COVID-19 της Pfizer στο ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, καταλήγει στη μελέτη της ότι:

Το γεγονός ότι ο εμβολιασμός με mRNA SARS-CoV-2 στα παιδιά μπορεί να επηρεάσει την ανοσολογική απόκριση έναντι άλλων παθογόνων υπογραμμίζει την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα και εξέταση των ετερόλογων επιδράσεων στην πολιτική εμβολιασμού, δεδομένης της εκτεταμένης σημασίας τους για τη δημόσια υγεία».

Μια έρευνα από τους Epoch Times προς την Pfizer παρέμεινε αναπάντητη μέχρι την ώρα του Τύπου.


ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/wissen/forschung/immunsystem-von-kindern-nach-corona-impfung-langfristig-veraendert-a4403340.html?utm_source=nl-top5-subs&src_src=nl-top5-subs&utm_campaign=health-2023-10-31&src_cmp=health-2023-10-31&utm_medium=email


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο FDA δίνει άδεια έκτακτης ανάγκης για το επικαιροποιημένο εμβόλιο Novavax COVID, αλλά οι ανησυχίες παραμένουν
Το μολυσμένο από αμβλώσεις εμβόλιο Novavax, το οποίο βασίζεται σε ένα νέο ανοσοενισχυτικό νανοσωματιδίων που ονομάζεται Matrix-M, παρουσιάζει ανησυχίες για την ασφάλεια και είναι σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικό.
https://www.lifesitenews.com/news/fda-emergency-authorization-novavax/?utm_source=digest-freedom-2023-10-30&utm_medium=email



Η βιταμίνη Β12 μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, σύμφωνα με μελέτη
Η αύξηση των επιπέδων βιταμίνης Β12 συνδέεται με μειωμένη φλεγμονή, αναδεικνύοντας τον ουσιαστικό ρόλο της στην καταπολέμηση χρόνιων ασθενειών.
https://www.theepochtimes.com/health/vitamin-b12-may-lower-inflammation-study-suggests-5514648?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-10-30&src_cmp=gv-2023-10-30&utm_medium=email&est=fmEWqO%2Bd3%2FuzTVueRt7d159235Ibj6pjiKcB0MouZFYXlJX6TsQMC0dWf84%3D



Στατίνες: Το πιο συνταγογραφούμενο φάρμακο με υπερβολικά οφέλη και υποβαθμισμένες παρενέργειες
Οι στατίνες, ένα από τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα και μπεστ σέλερ φάρμακα στην ιστορία, έχουν διαμορφώσει την προσέγγιση της δυτικής κοινωνίας για τη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων.
https://www.theepochtimes.com/health/statins-most-used-drug-with-hyped-benefits-and-downplayed-side-effects-5497798?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-10-30&src_cmp=gv-2023-10-30&utm_medium=email&est=5ifLAjAgE2pDxdio6UTFGsA9dphd%2BFNiZvJbiGCIRxFiP3abUc1vMu3ctgs%3D



Σύμβαση της ΕΕ με την Pfizer: «Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι επί του παρόντος άγνωστες»
Αυτό που οι επικριτές είχαν υποψιαστεί επιβεβαιώνεται από την μη επεξεργασμένη έκδοση της σύμβασης εμβολίου μεταξύ της Pfizer και της ΕΕ. Ο κατασκευαστής απαλλάχθηκε σε μεγάλο βαθμό από την ευθύνη. Τα ερωτηματικά σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αναγνωρίστηκαν ρητά.
https://www.epochtimes.de/politik/ausland/eu-vertrag-mit-pfizer-langfristige-wirkungen-und-wirksamkeit-des-impfstoffs-derzeit-nicht-bekannt-a4461342.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-10-30&src_cmp=nl-morning_2023-10-30&utm_medium=email&est=aq5hxiHKEXHiO4ldn3iD60EyTTwKM6x6XRQvRqjCq7auBmL%2F6Jr3XlFT8tc%3D&utm_term=newstop&utm_content=1




Πρόσφατη μελέτη: Το μαύρο και πράσινο τσάι μπορεί να αδρανοποιήσει τις υποπαραλλαγές Omicron του COVID-19
Ιάπωνες ερευνητές ξεκίνησαν να διερευνήσουν διάφορα τρόφιμα και συστατικά που μπορεί να αδρανοποιήσουν το στέλεχος του SARS-CoV-2 που ευθύνεται για το COVID-19.
https://www.theepochtimes.com/health/recent-study-black-and-green-tea-can-inactivate-the-covid-19-omicron-subvariants-5510803?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-10-29&src_cmp=gv-2023-10-29&utm_medium=email&est=VXh42D%2F2FUD6gCtM%2Fnw8u839jGt8pyoVylYwBSjJ6%2Bt9v9KJwU2Q1khicAE%3D



Τα εμβόλια mRNA COVID σχηματίζουν πρωτεΐνη ακίδας στα καρδιακά κύτταρα, αλλά προκαλούν διαφορετικές ανωμαλίες: Ερευνητικό άρθρο
Νέα έρευνα που παρατηρεί καρδιακά κύτταρα αρουραίων και ανθρώπων δείχνει ότι εντός 48 ωρών από τον εμβολιασμό, τα εμβόλια mRNA COVID-19 σχηματίζουν πρωτεΐνες ακίδας.
https://www.theepochtimes.com/health/mrna-covid-vaccines-form-spike-protein-in-heart-cells-but-cause-different-anomalies-research-article-5513598?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-10-29&src_cmp=gv-2023-10-29&utm_medium=email&est=IFfWfrKqFYX24ofpLOdvBOzp0lhB025gpzYZhZxdg%2B%2FgDmviI%2FvHiaMch5w%3D



Μυκητιασική λοίμωξη στον εγκέφαλο παράγει αποτελέσματα παρόμοια με το Αλτσχάιμερ
Μερικοί ερευνητές έχουν προτείνει ότι οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτσχάϊμερ, το Πάρκινσον και η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να έχουν μικροβιακή προέλευση.

Μια ομάδα ερευνητών στο Baylor College of Medicine ανακάλυψε ότι όταν ο εγκέφαλος μολύνεται με έναν κοινό μύκητα, αλλάζει με τρόπους παρόμοιους με εκείνους που παρατηρούνται στη νόσο του Alzheimer. Η νέα έρευνα εμβαθύνει σε μερικούς από τους μοριακούς μηχανισμούς πίσω από αυτή τη διαδικασία.

Τα ευρήματα της μελέτης
Χρησιμοποιώντας ζωικά μοντέλλα, η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε πώς ο μύκητας, που ονομάζεται Candida albicans (C. albicans), εισέρχεται στον εγκέφαλο, ενεργοποιεί μηχανισμούς για την κάθαρση του και παράγει πεπτίδια παρόμοια με το βήτα αμυλοειδές (Aβ) - τοξικά θραύσματα πρωτεΐνης που πιστεύεται ότι είναι κεντρικά για την ανάπτυξη της νόσου του Alzheimer.
Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο περιοδικό Cell Reports.

https://www.theepochtimes.com/health/fungal-infection-in-the-brain-produces-effects-similar-to-alzheimers-5514032?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-10-29&src_cmp=gv-2023-10-29&utm_medium=email&est=EOAimQbGcsNp%2FnkV7P1r4xB%2F%2FDzsXoLgYv4YTKgMr92AaLjLFD7XmgLiWqY%3D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!