Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Οι μετοχές της Siemens Energy καταρρέουν κατά 37% καθώς η κατάρρευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκαλεί «πράσινο πανικό».



Από τον Tyler Durden
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023


Οι μετοχές της Siemens Energy στη Γερμανία κατέρρευσαν την Πέμπτη, αφού η εταιρεία προειδοποίησε ότι η επιχείρηση ανεμογεννητριών αντιμετωπίζει προβλήματα ποιότητας και προκλήσεις υπεράκτιας ανάπτυξης (https://www.siemens-energy.com/global/en/home/press-releases/ad-hoc--siemens-energy-comments-on-media-reports.html). Η εταιρεία δήλωσε ότι αξιολογεί διάφορα μέτρα για την ενίσχυση του ισολογισμού της και συζητά κρατικές εγγυήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση. Αυτό έρχεται καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια οικονομική κρίση στην υπεράκτια αιολική ενέργεια (https://www.zerohedge.com/energy/there-financial-crisis-brewing-offshore-wind-energy).

Η Siemens Energy δήλωσε ότι η επιχείρηση αιολικής ενέργειας Siemens Gamesa «εργάζεται μέσω των ζητημάτων ποιότητας και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της υπεράκτιας κλιμάκωσης, όπως ανακοινώθηκε στην ανακοίνωση τρίτου τριμήνου για το οικονομικό έτος 2023».

«Καθώς η Siemens Gamesa προς το παρόν δεν συνάπτει νέες συμβάσεις για ορισμένες χερσαίες πλατφόρμες και εφαρμόζει αυστηρή επιλεκτικότητα στις υπεράκτιες επιχειρήσεις, η πρόσληψη παραγγελιών και τα έσοδα αναμένεται να είναι χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς για το οικονομικό έτος 2024 και οι καθαρές ζημίες και οι ταμειακές εκροές αναμένεται να είναι υψηλότερες από τις προβλέψεις της αγοράς», συνεχίζει η δήλωση.

Η γερμανική εταιρεία δήλωσε: «Το Εκτελεστικό Συμβούλιο αξιολογεί διάφορα μέτρα για την ενίσχυση του ισολογισμού της Siemens Energy και βρίσκεται σε προκαταρκτικές συνομιλίες με διάφορους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών εταίρων και της γερμανικής κυβέρνησης, για να διασφαλίσει την πρόσβαση σε έναν αυξανόμενο όγκο εγγυήσεων που είναι απαραίτητες για τη διευκόλυνση της αναμενόμενης ισχυρής ανάπτυξης».

Οι μετοχές της Siemens Energy κατέρρευσαν κατά 37% στη Γερμανία.


Έχουμε περιγράψει εδώ και μήνες μια «οικονομική κρίση που εκτυλίσσεται στην υπεράκτια βιομηχανία αιολικής ενέργειας» λόγω του «αυξανόμενου πληθωρισμού, το κόστος έχει υπονομεύσει την ανάπτυξη του τομέα και άφησε μεγάλα έργα νεκρά στο νερό ακριβώς τη στιγμή που η παραγωγή τους είναι περισσότερο απαραίτητη» (https://www.zerohedge.com/energy/there-financial-crisis-brewing-offshore-wind-energy).

Πριν από δύο μήνες, η Orsted A / S, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον κόσμο, είδε τις μετοχές να καταρρέουν στις συναλλαγές της Κοπεγχάγης (https://www.zerohedge.com/markets/worlds-largest-offshore-wind-farm-maker-crashes-most-record-after-catastrophic-results), αφού προειδοποίησε: «Η κατάσταση στην υπεράκτια αιολική ενέργεια των ΗΠΑ είναι σοβαρή». Το άγχος περιστρέφεται γύρω από τον πληθωρισμό, τα υψηλά επιτόκια και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, τα οποία οδήγησαν την εταιρεία να σκεφτεί να εγκαταλείψει τα υπεράκτια έργα των ΗΠΑ (https://www.zerohedge.com/markets/turbulent-times-bidens-offshore-wind-farms-orsted-ceo-warns-abandoning-us-projects-real):

«Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε μια πραγματική επιλογή να αποχωρήσουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Orsted, Mads Nipper, στο Bloomberg σε συνέντευξή του στο Λονδίνο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι μόνο ο άνεμος που έχει πρόβλημα. Την περασμένη εβδομάδα, ο κατασκευαστής ηλιακού εξοπλισμού SolarEdge Technologies είδε τις μετοχές του να καταρρέουν έως και 30% λόγω της διολίσθησης της ευρωπαϊκής ζήτησης (https://www.zerohedge.com/commodities/lights-out-solar-power-stocks-crash-after-demand-warning-across-europe).

Επινοήσαμε τον όρο "πράσινος πανικός" πριν από λίγους μήνες. Η ανανεώσιμη φούσκα του Μπάιντεν καταρρέει στο σημερινό επιδεινούμενο μακροοικονομικό περιβάλλον.




ΠΗΓΗ: https://www.zerohedge.com/commodities/siemens-energy-shares-crash-37-renewable-bust-sparks-green-panic


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!