Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ θα ξεκινήσει «ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ» ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ, λέει ο Scholz, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει αριθμό ρεκόρ παράνομων.



Από τον Kurt Zindulka
26 Οκτωβρίου 2023

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz παραδέχθηκε ότι «πάρα πολλοί άνθρωποι έρχονται» παράνομα στη χώρα και δεσμεύτηκε να ξεκινήσει τις απελάσεις σε «μεγάλη κλίμακα», καθώς η Γερμανία ετοιμάζεται να δει περισσότερους παράνομους μετανάστες να εισέρχονται στη χώρα από ό, τι κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης του 2016.

Εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων σε όλη την Ευρώπη για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης στον απόηχο των ισλαμιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων και των αυξανόμενων περιστατικών αντισημιτικών εγκλημάτων, ο αριστερός Γερμανός ηγέτης Olaf Scholz εντάχθηκε στη χορωδία των ηγετών που τελικά αναγνωρίζουν ότι τα αχαλίνωτα κύματα λαθρομεταναστών που εισβάλλουν στην Ευρώπη πρέπει να σταματήσουν.

«Πάρα πολλοί άνθρωποι έρχονται», δήλωσε ο καγκελάριος στο περιοδικό Der Spiegel (https://www.spiegel.de/international/germany/interview-with-german-chancellor-olaf-scholz-we-have-to-deport-people-more-often-and-faster-a-790a033c-a658-4be5-8611-285086d39d38). «Πρέπει επιτέλους να απελάσουμε σε μεγάλη κλίμακα όσους δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στη Γερμανία».

Τα σχόλιά του έρχονται καθώς τα στοιχεία που αποκάλυψε η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία το Σάββατο έδειξαν ότι η χώρα βρίσκεται σε ρυθμό υπέρβασης των επιπέδων ρεκόρ παράνομης μετανάστευσης που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης του 2016, η οποία ήρθε αφού η προκάτοχος του Scholz, Angela Merkel, «άνοιξε τις πύλες» της Ευρώπης σε εκατομμύρια μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας που ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Deutsche Welle (https://www.dw.com/en/germany-illegal-immigration-set-to-exceed-record-high/a-67175099), 21.366 παράνομοι εισέβαλαν στη Γερμανία μόνο τον Σεπτέμβριο, ο υψηλότερος μηνιαίος αριθμός από τον Φεβρουάριο του 2016. Συνολικά, 92.119 εισήλθαν παράνομα στη χώρα από τις αρχές του έτους έως τον Σεπτέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι φέτος αναμένεται να ξεπεράσει το ρεκόρ των 112.000 παράνομων που ήρθαν το 2016.

Ο καγκελάριος Scholz, του οποίου το αριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και ο εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, οι Πράσινοι, αντιτίθενται εδώ και καιρό στα μέτρα για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του θα σταθεί ενωμένη στην αύξηση των απελάσεων.

«Όσοι δεν είναι πιθανό να λάβουν άδεια παραμονής στη Γερμανία επειδή δεν μπορούν να διεκδικήσουν την ανάγκη προστασίας πρέπει να επιστρέψουν. Για να καταστεί αυτό δυνατό, οι δημόσιες αρχές μας πρέπει να είναι προσβάσιμες όλο το εικοσιτετράωρο, έτσι ώστε κάποιος να μπορεί πραγματικά να απελαθεί όταν η ομοσπονδιακή αστυνομία τον συλλάβει», είπε.

Ο Scholz συνέχισε λέγοντας ότι η Γερμανία πρέπει να πραγματοποιήσει σχέδια για την ψηφιοποίηση αρχείων στην ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης, λέγοντας: «Οι διαδικασίες πρέπει να επιταχυνθούν, με τις αιτήσεις ασύλου και τις αρχικές συνεντεύξεις να πραγματοποιούνται στην αρχική εγκατάσταση υποδοχής. Οι δικαστικές διαδικασίες πρέπει επίσης να επιταχυνθούν. Σε ορισμένες πολιτείες, οι αρχικές αποφάσεις σε υποθέσεις απέλασης έρχονται μετά από τέσσερεις μήνες, ενώ σε άλλες, χρειάζονται 39 μήνες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρέπει να απελαύνουμε ανθρώπους πιο συχνά και πιο γρήγορα».

O καγκελάριος δήλωσε ότι η Γερμανία έχει επίσης αρχίσει να λαμβάνει μέτρα για την αύξηση των αυστηρότερων συνοριακών ελέγχων με τους γείτονές της και θα κάνει κινήσεις για τη μείωση των κινήτρων για τους ανθρώπους που παραμένουν παράνομα στη χώρα.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Scholz σημείωσε ότι η ταξινόμηση της Γεωργίας και της Μολδαβίας - και οι δύο υποψήφια μέλη της ΕΕ - ως «ασφαλείς χώρες προέλευσης» θα διευκολύνει την απέλαση των μεταναστών πίσω στα έθνη της Ανατολικής Ευρώπης. Είπε επίσης ότι το εκκρεμές ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση θα απαιτήσει οι πρόσφυγες να καταγράφονται στην πρώτη χώρα «αντί απλώς να μεταφέρονται στη Γερμανία».

Το σύμφωνο μετανάστευσης - στο οποίο αντιτίθενται η Ουγγαρία και η Πολωνία - θα επιβάλει με βαριές οικονομικές κυρώσεις ότι όλα τα μέλη της ΕΕ θα συμφωνήσουν σε ένα σύστημα διανομής παράνομων μεταναστών, πράγμα που σημαίνει ότι οι χώρες hotspot όπως η Γερμανία θα μπορούν να στέλνουν τους παράνομους σε άλλες χώρες εντός του μπλοκ και να τιμωρούν τα κράτη που αρνούνται.

Ο Scholz δεν είναι ο μόνος μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών που ζητούν επιτέλους αυξημένες προσπάθειες απέλασης. Την περασμένη εβδομάδα, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron κάλεσε την κυβέρνησή του να διεξαγάγει μια «αδίστακτη» επανεξέταση των επικίνδυνων μεταναστών για απέλαση, αφού ένας καθηγητής γυμνασίου μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν ύποπτο ισλαμιστή αιτούντα άσυλο (https://www.breitbart.com/europe/2023/10/16/macron-calls-for-ruthless-deportation-of-all-migrants-with-ties-to-islamic-extremism-from-france/).

Οι ηγέτες του Βελγίου και της Σουηδίας κάλεσαν επίσης την ΕΕ να ενισχύσει τις εξουσίες απέλασής της μετά τον πυροβολισμό και τον θάνατο δύο Σουηδών υπηκόων στους δρόμους των Βρυξελλών την περασμένη Δευτέρα από έναν Τυνήσιο μετανάστη που φέρεται να υποσχέθηκε πίστη στο ISIS (https://www.breitbart.com/europe/2023/10/18/belgium-and-sweden-call-for-stronger-deportation-powers-following-suspected-islamist-terror-attack/).



ΠΗΓΗ: https://www.breitbart.com/europe/2023/10/26/germany-to-begin-large-scale-deportations-says-scholz-as-country-faces-record-number-of-illegals/


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!