Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

΄Έ γ κ λ η μ α καί ΤΙΜΩΡΙΑ ! - Κλείσαμε Εργοστάσια Ζ Α Χ Α Ρ Ε Ω Σ καί τώρα “α π ο γ ε ι ώ θ η κ ε” η τιμή ! - Τό ίδιο έγινε καί μέ εργοστάσια ΛΙΓΝΙΤΟΥ καί ΕΝΕΡΓΕΙΑ!....

 


Οι Γερμανοί ξαναγυρίζουν στα εργοστάσια λιγνίτη και εμείς ακούμε για ...“πράσινη ενέργεια και πράσινα άλογα (!) που βόσκουν σε πράσινα λιβάδια”!!!Σε άνοδο βρίσκονται οι τιμές της ζάχαρης καθώς εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης έχει έρθει και η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, φθάνοντας την τιμή του προϊόντος σε ιστορικό υψηλό 13 ετών παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο εξ αιτίας των ανησυχιών για τις επιπτώσεις του φαινομένου Ελ Νίνιο στις σοδειές στην Ταϊλάνδη και την Ινδία, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Οι ειδικοί της αγοράς εκτιμούν ότι η Ζάχαρη θα συνεχίσει την ανιούσα και μαζί με την φέτα και το Ελαιόλαδο, θα φτάσουν να πουλιούνται αρκετά ακριβά για το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή.

Η άνοδος της τιμής της Ζάχαρης έχει σχέση με την πορεία του καιρού, αλλά κυρίως έχει να κάνει με την αισχροκέρδεια, η οποία έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε ολόκληρη την Ευρώπη, αφού οι Έμποροι βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν πολλά από την χασούρα της εποχής της πανδημίας, και ας μην το αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ.

Το κύριο πρόβλημα για την Ελλάδα, είναι ότι η ανοδική τάση της τιμής της Ζάχαρης, προστίθεται στα υπόλοιπα υπερτιμημένα βασικά προϊόντα του καλαθιού του Έλληνας φορολογούμενου, ανεβάζοντας έτσι τον πληθωρισμό σε μια χώρα που δεν έχει ακόμα ανακάμψει από τις φωτιές και τις πλημμύρες που κτύπησαν βάναυσα χιλιάδες ανθρώπους από  τον Ιούλιο μέχρι πριν λίγες ημέρες.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι η Ελλάδα είχε τόσα εργοστάσια Ζάχαρης, ειδικά σε Έβρο και Θράκη, τα οποία κλείσαμε με προτροπή της ("καλής μας"!) Ε.Ε.

Δηλαδή ενώ παράγαμε τόννους ζάχαρης και την στέλναμε ως εξαγωγή στο εξωτερικό, μας ζήτησαν οι “ ιθύνοντες” της ΕΕ, να διαλύσουμε την ελληνική παραγωγή προς όφελος άλλης χώρας, και τώρα μείναμε να κοιτάμε την τιμή της Ζάχαρης στην χώρα μας.

Το ίδιο ακριβώς έγκλημα έχει γίνει  και στον τομέα της παραγωγής ρεύματος

Κλείσαμε παραγωγικές μονάδων πολλών ετών που δούλευαν με λιγνίτη της ΔΕΗ, χωρίς να διασφαλίσουμε το από που θα λαμβάνουμε την αντίστοιχη ποσότητα ρεύματος.

Το αποτέλεσμα ήταν με την πρώτη “καταιγίδα”, (λόγω του πολέμου στην Ουκρανία), στις τιμές φυσικού αερίου, να πληρώνουμε διπλάσιο ποσό και εξαιρετικά πολλά δις ευρώ για ενέργεια στην χώρα μας.

Μάλιστα μετά από κάποια περίοδο ανάκαμψης στην Ευρώπη, τις προηγούμενες ημέρες είχαμε ξανά άνοδο της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω και της διεθνούς καταστάσεως.

Στην χώρα μας το ίδιο διάστημα, ακούσαμε πολλά για την περιβόητες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ( ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά κά), χωρίς όμως να υπάρχει το αντίστοιχο αποτέλεσμα σε ποσότητα που παρήγαγαν τα εργοστάσια λιγνίτη στην χώρα μας.

Πρόκειται για τραγικές επιλογές που έγιναν με γνώμονα την ευθυγράμμιση με ξένες εντολές από ξένα κέντρα, χωρίς να ληφθεί υπ΄όψιν η πραγματικότητα στην χώρα μας.

Αυτός ο τρόπος δράσης είναι επικίνδυνος και κυρίως αναποτελεσματικός, κάτι που έδειξε και η επιστροφή για παράδειγμα ολόκληρης Γερμανίας σε εργοστάσια λιγνίτη.

Η Γερμανία επαναφέρει σε λειτουργία εργοστάσια λιγνίτη που είχαν κλείσει για να διασφαλίσει ότι η χώρα θα έχει ενεργειακή επάρκεια τον χειμώνα του 2023-24.

Πρώτα είναι το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της να πληρώνουν φθηνά τα βασικά προϊόντα σίτισης και την ενέργεια, και στην συνέχεια τα οποία σχέδια θέλουν να εφαρμόσουν οι τεχνοκράτες της Ευρώπης, οι οποίοι τώρα στην κρίση του Ισραήλ και μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς, δεν διέκοψαν ούτε  την χρηματοδότηση στους Παλαιστινίους λόγω αντικρουόμενων συμφερόντων των χωρών μελών της Ένωσης.

Η ίδια εντελώς απαράδεκτη κατάσταση λαμβάνει χώρα και στο μεταναστευτικό, με τις βόρειες χώρες να πετάνε το μπαλάκι στο Νότο, μη συμμετέχοντας πουθενά, αφήνοντας το πρόβλημα σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία,ενώ στο θέμα της παράνομης φυλακίσεως του Φρέντυ Μπελέρη δεν έκανε απολύτως τίποτα και καλύπτει τον ναρκέμπορα Έντι Ράμα. 

Πολλοί έχουν εκτιμήσει στο παρελθόν, ότι είτε λόγω πολέμου, είτε λόγω επερχόμενης παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσεως, αυτό το μόρφωμα με το όνομα Ε.Ε. θα διαλυθεί στην κυριολεξία, αφού χρησιμοποιεί πρακτικές κομουνισμού σε περιβάλλον καπιταλισμού, ενώ παραβλέπει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών  της Ευρώπης .

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!