Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΟΙΑ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ: Η μυκητιασική λοίμωξη στον εγκέφαλο παράγει αποτελέσματα παρόμοια με το Άλτσχαϊμερ.


Μερικοί ερευνητές έχουν προτείνει ότι οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Άλτσχαϊμερ, το Πάρκινσον και η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να έχουν μικροβιακή προέλευση. Έτσι, φθηνά επαναχρησιμοποιημένα φάρμακα μπορεί να είναι η θεραπεία.

Ένα πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας The Epoch Times υποστήριξε ότι οι μυκητιασικές λοιμώξεις μπορεί να είναι η αιτία των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Μια ομάδα ερευνητών στο Baylor College of Medicine ανακάλυψε ότι όταν ο εγκέφαλος μολύνεται με έναν κοινό μύκητα, αλλάζει με τρόπους παρόμοιους με εκείνους που παρατηρούνται στη νόσο του Alzheimer. Η νέα έρευνα εμβαθύνει σε μερικούς από τους μοριακούς μηχανισμούς πίσω από αυτή τη διαδικασία.

Τα ευρήματα της μελέτης

Χρησιμοποιώντας ζωικά μοντέλλα, η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε πώς ο μύκητας, που ονομάζεται Candida albicans (C. albicans), εισέρχεται στον εγκέφαλο, ενεργοποιεί μηχανισμούς για την κάθαρση του και παράγει πεπτίδια παρόμοια με το βήτα αμυλοειδές (Aβ) - τοξικά θραύσματα πρωτεΐνης που πιστεύεται ότι είναι κεντρικά για την ανάπτυξη της νόσου του Alzheimer.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο περιοδικό Cell Reports.

Προηγούμενες έρευνες έχουν εμπλέξει τους μύκητες στην ανάπτυξη χρόνιων νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως η νόσος του Alzheimer, αλλά οι μηχανισμοί τους δεν είναι πλήρως κατανοητοί.

Γνωρίζουμε ότι η Candida ευδοκιμεί στα σάκχαρα, οπότε οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα και πρόχειρα φαγητά μπορεί κάλλιστα να τροφοδοτούν τους μύκητες που με τη σειρά τους καταστρέφουν τον εγκέφαλο.

Γνωρίζουμε επίσης ότι το φθηνό και επαναχρησιμοποιημένο φάρμακο Fenbendazole (Mebendazole είναι το ανάλογο φάρμακο με την προσθήκη ενός μόνο μορίου που δεν προσθέτει τίποτα εκτός από ψευδή κέρδη που βασίζονται σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας) εξαλείφει αυτούς τους μύκητες. Για παράδειγμα, μια ερευνητική μελέτη με τίτλο, Η αντι-ελμινθική ένωση Mebendazole έχει πολλαπλές αντιμυκητιασικές επιδράσεις κατά του Cryptococcus neoformans δήλωσε τα εξής:

Το Cryptococcus neoformans είναι το πιο θανατηφόρο παθογόνο του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η θεραπεία χρυσού προτύπου της κρυπτοκόκκωσης, ένας συνδυασμός αμφοτερικίνης Β με 5-φθοριοκυτοσίνη, περιλαμβάνει ευρεία τοξικότητα, υψηλό κόστος, χαμηλή αποτελεσματικότητα και περιορισμένη παγκόσμια διαθεσιμότητα. Αν και η ανάγκη για νέα αντιμυκητιασικά είναι σαφής, η έρευνα και ανάπτυξη φαρμάκων (R&D) είναι δαπανηρή και χρονοβόρα. Έτσι, η αναπροσαρμογή του φαρμάκου είναι μια εναλλακτική λύση στην Ε & Α και στα διαθέσιμα εργαλεία για τη θεραπεία μυκητιασικών ασθενειών. Εδώ εξετάσαμε μια συλλογή ενώσεων εγκεκριμένων για χρήση σε ανθρώπους που αναζητούν άτομα με αντικρυπτοκοκκική δράση. Διαπιστώσαμε ότι οι βενζιμιδαζόλες αποτελούνται από μια ευρεία κατηγορία χημικών ουσιών που αναστέλλουν την ανάπτυξη του C. neoformans. Η μεβενδαζόλη και η φενβενδαζόλη ήταν τα πιο αποτελεσματικά αντιμυκητιασικά που παρουσίασαν in vitro μυκητοκτόνο δράση. Δεδομένου ότι προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι η μεβενδαζόλη φτάνει στον εγκέφαλο σε βιολογικά δραστικές συγκεντρώσεις, αυτή η ένωση επιλέχθηκε για περαιτέρω μελέτες. Η μεβενδαζόλη έδειξε αντιμυκητιασική δράση έναντι του φαγοκυτταρωμένου C. neoformans, Γ. νεοφορμάνιαεπηρέασε βαθιά τα κρυπτοκοκκικά βιοφίλμ και προκάλεσε σημαντικές μορφολογικές αλλοιώσεις στο C. neoformans, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των διαστάσεων της κάψας. Η αμφοτερικίνη Β και η μεβενδαζόλη είχαν αθροιστικές αντι-κρυπτοκοκκικές επιδράσεις. Η μεβενδαζόλη ήταν επίσης δραστική κατά του C. neoformans, αδελφού είδους C. gattii. Για τον περαιτέρω χαρακτηρισμό των επιδράσεων του φαρμάκου, εξετάστηκε μια τυχαία μεταλλαγμένη βιβλιοθήκη C. gattii και έδειξε ότι η αντιμυκητιασική δράση της μεβενδαζόλης απαιτεί προηγουμένως άγνωστους κρυπτοκοκκικούς στόχους. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η μεβενδαζόλη είναι ένα πολλά υποσχόμενο πρωτότυπο για τη μελλοντική ανάπτυξη αντι-κρυπτοκοκκικών φαρμάκων.

Έτσι, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η φενβενδαζόληπου είναι ένα ισχυρό αντιμυκητιασικό, μπορεί γρήγορα και μόνιμα να αντιστρέψει αυτά τα είδη νευροεκφυλιστικών ασθενειών, ειδικά επειδή, "... Η μεβενδαζόλη φτάνει στον εγκέφαλο σε βιολογικά ενεργές συγκεντρώσεις..."


Και ακριβώς επειδή το C. albicans έχει αποδειχθεί ότι παράγει τοξικά θραύσματα πρωτεΐνης όπως πεπτίδια τύπου αμυλοειδούς βήτα (Αβ) στον εγκέφαλο, η φενβενδαζόλη θα ήταν ένας ιδιαίτερα ισχυρός υποψήφιος για πιθανή θεραπευτική χρήση στη θεραπεία του Άλτσχαϊμερ.


Πίσω στο άρθρο των Epoch Times, το οποίο ενισχύει αυτή την έννοια της γνωστικής εξασθένησης που προκαλείται από μύκητες:

Οι άνθρωποι και το C. albicans έχουν μια περίπλοκη σχέσηκαθώς τις περισσότερες φορές, το C. albicans είναι ακίνδυνο και είναι απλά μέλος ενός υγιούς μικροβιώματος. Ωστόσο, είναι ένα από τα λίγα είδη μυκήτων που προκαλούν ασθένεια στους ανθρώπους και είναι υπεύθυνο για λοιμώξεις που κυμαίνονται από επιφανειακές λοιμώξεις του βλεννογόνου και του δέρματος, όπως άφθες, εξάνθημα από πάνα και κολπικές μολύνσεις ζύμης, σε πιο σοβαρές λοιμώξεις όπως επεμβατική καντιντίαση που μπορεί να επηρεάσει το αίμα, την καρδιά, τον εγκέφαλο και τα οστά.

Οι λοιμώξεις από C. albicans είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως εκείνοι με AIDS, ή άτομα που υποβάλλονται σε ανοσοκατασταλτικές θεραπείες για καρκίνο και άλλες καταστάσεις. Αυτή η καταστολή της άμυνας του οργανισμού είναι μέρος του λόγου για τον οποίο μερικοί άνθρωποι αποκτούν λοιμώξεις από C. albicans μετά τη λήψη αντιβιοτικών, καθώς μειώνουν τα ευεργετικά βακτήρια στο έντερο, προκαλώντας ανισορροπία και επιτρέποντας στο C. albicans να ευδοκιμήσει.

 

Το C. Albicans μπορεί να επιβιώσει έξω από το σώμα και να έχει την ικανότητα να αποικίζει κάθε ανθρώπινο όργανο και ιστό. Σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια της Μικροβιολογίας, είναι η πιο κοινή αιτία συστηματικών μυκητιασικών λοιμώξεων.

Δεδομένου ότι τόσο μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας πάσχει τώρα από (υποκλινικό) VAIDS, οι λοιμώξεις από C. albicans θα γίνουν πολύ πιο διαδεδομένες, όπως και οι σχετικές περιπτώσεις τροποποιημένης άνοιας πρώιμης έναρξης που προκαλείται από εμβόλιο mRNA και Αλτσχάιμερ.

Σε μια ανασκόπηση του Ιανουαρίου που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Immunology, οι ερευνητές εξέτασαν το ρόλο του μύκητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα αυτοάνοσες και νευροεκφυλιστικές διαταραχές. Η ανασκόπηση αναφέρει ότι πρόσφατα, αυξανόμενα στοιχεία έχουν επισημάνει το ρόλο του περιφερικού μύκητα στην πρόκληση φλεγμονής, ανοσολογικής απόκρισης και επιδείνωσης μιας σειράς μη μολυσματικών διαταραχών του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ), συμπεριλαμβανομένης της σκλήρυνσης κατά πλάκας, της νόσου του Πάρκινσον και της νόσου του Alzheimer.

Η ανασκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μύκητας μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή μέσω διαφορετικών μηχανισμών στην εξέλιξη των μη μολυσματικών ασθενειών του ΚΝΣ, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μελλοντικών θεραπευτικών παραγόντων και στρατηγικών.

Μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports αναφέρει ότι αρκετοί ερευνητές έχουν προτείνει την πιθανότητα ότι η νόσος του Alzheimer μπορεί να έχει μικροβιακή αιτία. Οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία ότι ιστός από το κεντρικό νευρικό σύστημα (το οποίο περιλαμβάνει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό) ασθενών με νόσο του Alzheimer περιέχει μυκητιακά κύτταρα. Αυτά τα μυκητιακά κύτταρα βρέθηκαν σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού μετωπιαίου φλοιού, του παρεγκεφαλιδικού ημισφαιρίου, του ενδορινικού φλοιού / ιππόκαμπου και του χοριοειδούς πλέγματος. Αυτά τα μυκητιακά υλικά δεν ήταν παρόντα στα άτομα ελέγχου που δεν είχαν νόσο του Alzheimer. Οι ερευνητές εντόπισαν αρκετά διαφορετικά είδη μυκήτων στα δείγματά τους.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι οι αυξήσεις τόσο των θρόμβων αίματος όσο και της ανοσοσυμπένωσης που συμπίπτουν με την ανάπτυξη του DEATHVAX™ και οι επακόλουθες αυξήσεις της ευαισθησίας σε μυκητιασικές λοιμώξεις που συμβάλλουν σε όλο και πιο θανατηφόρα αποτελέσματα:

Είναι ενδιαφέρον ότι οι συγγραφείς της μελέτης σημείωσαν ότι μυκητιασική λοίμωξη βρέθηκε επίσης στα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει την αγγειακή παθολογία που βρίσκεται συχνά σε ασθενείς με Άλτσχαϊμερ.

Για άλλη μια φορά, η συμβολή των


ανεπιθύμητων ενεργειών "εμβολίου" είναι 


πραγματικά περίεργη.

Τα ευρήματα παρέχουν ενδιαφέρουσες ενδείξεις ότι αυτές οι μυκητιασικές λοιμώξεις είναι παρούσες στο κεντρικό νευρικό σύστημα των ατόμων με νόσο του Alzheimer και όχι σε υγιή άτομα που χρησίμευαν ως μάρτυρες.

Δεδομένου ότι με την πάροδο του χρόνου οι ενέσεις βιολογικών όπλων αργής θανάτωσης καθιστούν όλο και μεγαλύτερα τμήματα ανθυγιεινών ατόμων, τα μη εμβολιασμένα υγιή άτομα θα χρησιμεύσουν ως οι απόλυτοι έλεγχοι, ειδικά για όλο και πιο διαδεδομένες ασθένειες όπως η άνοια και η νόσος του Alzheimer.

Ένα άλλο κομμάτι του παζλ

Ο Δρ Corry και οι συνεργάτες του έχουν παράσχει ένα άλλο κομμάτι για την περαιτέρω κατανόηση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει ο μύκητας στην ανάπτυξη της νόσου του Alzheimer.

"Αυτή η εργασία συμβάλλει δυνητικά σε ένα σημαντικό νέο κομμάτι του παζλ σχετικά με την ανάπτυξη της νόσου του Άλτσχαϊμερ", δήλωσε ο Corry σε δελτίο τύπου. «Η τρέχουσα εξήγηση για αυτή την κατάσταση είναι ότι είναι κυρίως το αποτέλεσμα της συσσώρευσης τοξικών πεπτιδίων τύπου Αβ στον εγκέφαλο που οδηγεί σε νευροεκφυλισμό. Η κυρίαρχη σκέψη είναι ότι αυτά τα πεπτίδια παράγονται ενδογενώς [εσωτερικά], οι πρωτεάσες του εγκεφάλου μας διασπούν τις πρόδρομες πρωτεΐνες αμυλοειδούς που παράγουν τα τοξικά πεπτίδια Ab».

Λόγω της δράσης τους κατά του πρίον, τα άλλα κομμάτια του θεραπευτικού παζλ είναι η ιβερμεκτίνη και η κουερσετίνη.

Η ιβερμεκτίνηένα άλλο αντιπαρασιτικό φάρμακο, αποδείχθηκε από τους Kawasaki et al. (2007) ότι εμπόδισε το σχηματισμό της μολυσματικής μορφής της πρωτεΐνης πριόν σε κύτταρα μολυσμένα με πρίον. Εν τω μεταξύ, η κουερσετίνη, ένα φλαβονοειδές, επέκτεινε τη διάρκεια ζωής των μολυσμένων με πριόν ποντικών, υπογραμμίζοντας τις θεραπευτικές της δυνατότητες κατά των ασθενειών πρίον.

Και οι δύο ενώσεις έχουν επίσης παρουσιάσει ιδιότητες που ρυθμίζουν την ταυοπάθεια, ένα χαρακτηριστικό της νόσου του Alzheimer. Η ιβερμεκτίνη ανέστειλε την υπερφωσφορυλίωση tau και ακόμη και τα διαχωρισμένα ινίδια tau. Η κουερσετίνη, επίσης, εμφάνισε ικανότητες κατά της ταυοπάθειας αναστέλλοντας την υπερφωσφορυλίωση της πρωτεΐνης tau.

Η ανακάλυψη των πιθανών θεραπευτικών ιδιοτήτων της φενβενδαζόληςτης ιβερμεκτίνης και της κουερκετίνης υπογραμμίζει τη σημασία της επαναχρησιμοποίησης των υπαρχόντων φαρμάκων, προκειμένου να δημιουργηθούν εξαιρετικά προσβάσιμα νέα θεραπευτικά παραδείγματα για νευροεκφυλιστικές ασθένειες.



ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΣΤΕ.



ΠΗΓΗ: +https://www.2ndsmartestguyintheworld.com/p/dementia-and-alzheimers-cure-fungal?publication_id=400535&post_id=138389725&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!