Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Η τ ρ ο μ ο κ ρ α τ ι κ ή Α Π Ε Ι Λ Η, ξ ε χ ύ ν ε τ α ι από τά σύνορα....


Πηγή εικόνας: https://www.kcl.ac.uk/news/concerns-over-the-quality-and-effectiveness-of-counter-terrorism-training-for-uk-public-places

Ήμουν αναποφάσιστος για το πού να δημοσιεύσω αυτό, αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους αναγνώστες μου είναι κάτοικοι των ΗΠΑ, αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να το δημοσιεύσω σήμερα, ίσως μπορώ να δημοσιεύσω και να προσθέσω πληροφορίες που δεν είναι κατάλληλες για αυτήν την υποστοίβα στην άλλη δημοσίευσή μου.

Σε περίπτωση που το ξεχάσατε, δίνω στον εαυτό μου το περιθώριο να δημοσιεύσω θέματα ή έκτακτες ειδήσεις που δεν σχετίζονται με την υγεία σε αυτό το Substack (το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στην υγεία, την επιστήμη και τον SARS-CoV-2).


Ίσως μια μερίδα ή ακόμα και πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ή ίσως δεν γνωρίζετε. Αφού το Ισραήλ αποφάσισε να πάει Full Metal στη Γάζα και να προσπαθήσει (και να αποτύχει) κυνηγήσει τη Χαμάς, ο Τρίτος Νόμος του Νεύτωνα τέθηκε σε πλήρη ισχύ. Κάθε πράξη προκαλεί μια αντίθετη αντίδραση. Γεννώντας μια επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή, αλλά και υποδαυλίζοντας τα πιο βασικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά και μια κοινή συμπεριφορά εντός των θρησκευτικών δημογραφικών στοιχείων - την εκδίκηση.


Μερικές τυχαίες τρομοκρατικές επιθέσεις ως εκδίκηση για τις ενέργειες του Ισραήλ και ιδιαίτερα των δυτικών κυβερνήσεων συνέβησαν, αλλά ως επί το πλείστον, αυτά ήταν τυχαία γεγονότα, όχι ακριβώς σχεδιασμένα, αν και όσο περισσότερο η Δύση πίεζε και έδινε υποστήριξη προσέθετε περισσότερο καύσιμο σε αυτά τα κάρβουνα μίσους, και κάθε άτομο με στοιχειώδη κοινή λογική θα μπορούσε να αισθανθεί τι θα συνέβαινε.


Το DHS και το FBI αύξησαν το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής (https://www.cbsnews.com/news/israel-hamas-dhs-fbi-bulletin-heightened-potential-for-violence/), η Europol έκανε το ίδιο στην Ευρώπη και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών έστειλαν εσωτερικά σημειώματα. Αλλά μια πρόσφατη διαρροή δίνει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση. Μια έκθεση του Γραφείου Πεδίου του Σαν Ντιέγκο που διέρρευσε αναφέρει το προφανές.


Με τα νότια σύνορά της ορθάνοιχτα, ελάχιστη ή καθόλου ασφάλεια, επιτρέποντας σε εκατοντάδες χιλιάδες μη ελεγμένους μετανάστες να εισρεύσουν, αναμένουν τώρα πιθανούς τρομοκράτες να εισέλθουν στη χώρα. Αλλά αυτό που τράβηξε την προσοχή μου ήταν αυτή η γραμμή (https://www.foxnews.com/politics/cbp-memo-sounds-alarm-hamas-hezbollah-fighters-potentially-using-southern-border-enter-us).


«Ξένοι μαχητές υποκινούμενοι από ιδεολογία ή μισθοφόροι στρατιώτες της τύχης μπορεί να προσπαθήσουν να σαμποτάρουν τα ταξείδια προς ή από τις ΗΠΑ προς ή από χώρες της Μέσης Ανατολής μέσω του Μεξικού».


Δεν είναι κάθε μέρα που διαβάζετε τις υπηρεσίες πληροφοριών, ακόμη και αν σε κρατικό ή περιφερειακό επίπεδο να κατονομάζουν ευθέως μισθοφόρους ως πιθανούς εισβολείς, που είναι συχνά μια υψηλότερη απειλή από τον τυχαίο Ahmed της γειτονιάς σας. Έχει τεκμηριωθεί από τότε που η σημερινή κυβέρνηση μπήκε στον Λευκό Οίκο ότι πολλοί αντίπαλοι των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιούσαν ανοιχτά σύνορα για να μπουν μέσα στις ΗΠΑ.


Και εδώ αντιμετωπίζουμε τη σκληρή πραγματικότητα. Ακόμη και με κάποια στρατιωτική εκπαίδευση και κάποια μάχη, χωρίς να ελαχιστοποιούνται οι απώλειες ζωών, οι περισσότερες πιθανές τρομοκρατικές απειλές θα ισοδυναμούν με το συνηθισμένο μοτίβο. Χρησιμοποιώντας ένα όχημα ή ένα όπλο, σκοτώνοντας μερικούς έως δώδεκα ανθρώπους, ο ίδιος ο ορισμός μιας τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά η άλλη πλευρά...


Υπάρχουν εξειδικευμένοι στρατιώτες της Μέσης Ανατολής που περνούν τα σύνορα, αυτοί πιθανότατα είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι και έχουν πρόσβαση σε πόρους εντός της χώρας, μερικοί πιθανότατα έχουν εκπαίδευση ή προέρχονται από μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και αυτοί είναι η πραγματική απειλή. Οι απώλειες ζωών είναι τρομακτικές, αλλά οι επιθέσεις σε υποδομές ζωτικής σημασίας σε μια ήδη αδύναμη κατάσταση είναι πολύ χειρότερες.


Το ίδιο ισχύει και για τους μισθοφόρους που περνούν τα σύνορα, οι οποίοι τείνουν να έχουν μεγαλύτερη εμπειρία μάχης, είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι και συνήθως ταξιδεύουν σε ομάδες. Αποτελούν απειλή όσο και κάθε υψηλά εκπαιδευμένος, ιδεολογικά υποκινούμενος «τρομοκράτης». Η ίδια η Συνοριακή Περιπολία συνέλαβε πρόσφατα αριθμό ρεκόρ πιθανών τρομοκρατών (https://www.foxnews.com/politics/border-patrol-stop-record-number-people-terror-watchlist-southern-border).


Θα πρέπει να παραμείνετε σε εγρήγορση και, ει δυνατόν, ήπια προετοιμασμένοι. Θα πρέπει να θυμάστε τα λόγια του Xi Jinping στις 30 Μαΐου 2023, όταν φιλοξένησε την πρώτη συνεδρίαση της 20ης Κεντρικής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας.


«Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν αλλαγές – που όμοιές τους δεν έχουμε δει εδώ και 100 χρόνια – και ας οδηγήσουμε αυτές τις αλλαγές μαζί.


Η πρώτη τακτική του Υβριδικού Πολέμου, και η πιο προφανής από όλες, είναι η χρήση πληρεξουσίων δυνάμεων για τη θέσπιση τρομοκρατικών ενεργειών ως τακτική αντιπερισπασμού, εκτρέποντας έτσι την προσοχή και τους πόρους του αντιπάλου σας από μέρη όπου πραγματικά έχει σημασία. Επίσης, η πρόκληση εσωτερικών πολιτικών συγκρούσεων, πολιτικών αναταραχών και ο κατάλογος μπορεί να γίνει εξαντλητικά μακρύς.


Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ευρείες νέες αλλαγές στον ψηφιακό κόσμο και πόσο προηγμένες έχουν γίνει οι δυνατότητες κυβερνοπολέμου, εάν η Δύση επιμείνει να υποστηρίζει την Ουκρανία, αλλά ειδικά το Ισραήλ, και το Ισραήλ συνεχίζει να δολώνει και να παρασύρει την περιοχή σε μια μεγαλύτερη σύγκρουση, θα ήταν συνετό να περιμένουμε περισσότερα «ατυχήματα», «πυρκαγιές», «εκρήξεις» και «εκτροχιασμούς» μέσα στους επόμενους μήνες.


Η εξάπλωση μιας αυτοκρατορίας πολύ λεπτής και η αποστράγγιση των πόρων είναι μια τακτική τόσο παλιά όσο και ο ίδιος ο πόλεμος.


Επίσης, θυμηθείτε ως ασφαλές προληπτικό μέτρο, οι τρομοκράτες αγαπούν να πραγματοποιούν μεγάλες επιθέσεις τις τελευταίες 6 εβδομάδες του έτους, αλλά ειδικά τον Δεκέμβριο.

Ως υποπροϊόν του χάους που δημιουργήθηκε από τη δική τους ανικανότητα, όταν συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα, να είστε σίγουροι ότι κανένας πολιτικός δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και θα πιέσει σκληρά για ευρύτερο έλεγχο των κοινωνικών μέσων, των δεδομένων και της «παραπληροφόρησης». Και μπορείτε να στοιχηματίσετε ό,τι θέλετε ότι θα το κάνουν, και θα χρησιμοποιήσουν 100% τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πανδημία για να προωθήσουν αυτά τα δρακόντεια μέτρα.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Εφιαλτική» ενέργεια Μητσοτάκη: Γεμίζει με Τούρκους τα νησιά του Αιγαίου!

Εθνικός κίνδυνος από την ασυδοσία της κυβέρνησης!

https://www.newsbreak.gr/politiki/522446/efialtiki-energeia-mitsotaki-gemizei-me-toyrkoys-ta-nisia-toy-aigaioy/

*

Οι Αμερικανοί που ταξιδεύουν στην Ευρώπη αναγκάζονται τώρα να κάνουν ένα νέο βήμα

Ένα νέο σύστημα για τους ανθρώπους που πηγαίνουν σε ευρωπαϊκές χώρες θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα του 2025, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η απαίτηση περιλαμβάνει ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών και Άδειας Ταξιδιού ή ETIAS, και ισχύει για τους επισκέπτες 30 ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό περιλαμβάνει δημοφιλείς προορισμούς όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η ΕΛΛΑΔΑ, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

https://www.theepochtimes.com/us/americans-traveling-to-europe-now-forced-to-take-a-new-step-5518202?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-10-28&src_cmp=mb-2023-10-28&utm_medium=email&est=hzJpSKIJqsHSnV4RQ0Bxgm3ekf2Q20aKAek%2BcoviEiYe5KZqZFIEji7IQ1U%3D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!