Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Ευθανασία για την ανορεξία, τοξικομανία και μοναξιά;;;;;;



Alex Schadenberg
Εκτελεστικός Διευθυντής, Συνασπισμός για την Πρόληψη της Ευθανασίας

Ο Brian Lilley, ο οποίος είναι τακτικός αρθρογράφος της Toronto Sun, δημοσιεύθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου ρωτώντας: Υπάρχει κάποια γραμμή στην άμμο για την κυβέρνηση στον Καναδά όσον αφορά την επέκταση της ευθανασίας; (https://torontosun.com/opinion/columnists/maid-for-anorexia-drug-addiction-have-we-thought-it-through)

Ο Lilley εξετάζει το ζήτημα της ευθανασίας για ψυχικές ασθένειες, το οποίο επισημαίνει ότι θα περιλαμβάνει ανθρώπους που ζουν με εθισμό στα ναρκωτικά. Ο Lilley γράφει:
Έχουμε προσφέρει ιατρική βοήθεια στο θάνατο σε βετεράνους που αγωνίζονται με μετατραυματική διαταραχή. Σύντομα θα προσφέρουμε MAID σε όσους πάσχουν από ψυχικές ασθένειες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Σε συνδυασμό με τις ιστορίες ανθρώπων που αναζητούν βοήθεια για να πεθάνουν λόγω έλλειψης στέγης ή κακών συνθηκών διαβίωσης, ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε αν υπάρχει κάποια γραμμή στην άμμο όταν πρόκειται για την ευθανασία και την κυβέρνηση στον Καναδά;

Η Lilley εξηγεί την ιστορία πώς ο Καναδάς νομιμοποίησε το MAiD (ευθανασία) και πώς ο Καναδάς είναι έτοιμος να επεκτείνει ξανά τον νόμο περί ευθανασίας για να επιτρέψει την ευθανασία για ψυχικές ασθένειες τον Μάρτιο του 2024. Ο Lilley γράφει: (https://alexschadenberg.blogspot.com/2023/10/vote-on-bill-c-314-shows-that.html)

Brian Lilley

Ο Ed Fast, ο βουλευτής της Βρετανικής Κολομβίας που προσπάθησε να σταματήσει όσους ασχολούνται αποκλειστικά με ψυχικές ασθένειες να έχουν πρόσβαση στο MAID, δήλωσε ότι το σύστημα έχει ήδη κακοποιηθεί με τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε βοήθεια για να πεθάνουν ήδη πριν γίνει νόμιμο. Οι ανησυχίες για το τι θα σημαίνουν αυτές οι αλλαγές στην πορεία και πόσο μακριά είναι ο Καναδάς για να επεκτείνει την πρόσβαση σε κάτι που μας είπαν ότι θα ήταν σπάνιο.

Ο Lilley εξηγεί ότι το 2021 η ευθανασία ήταν η έβδομη κύρια αιτία θανάτου του Καναδά και σύντομα θα είναι η πέμπτη κύρια αιτία θανάτου του Καναδά. Στη συνέχεια γράφει:
Δεν είναι σαφές ότι το κοινό έχει σκεφτεί τις πλήρεις συνέπειες της επέκτασης του MAID ακόμη περισσότερο. Πρέπει να επιτρέπουμε σε ανθρώπους που πάσχουν αποκλειστικά από ψυχικές ασθένειες να έχουν πρόσβαση σε βοήθεια για να αυτοκτονήσουν;

Το Reuters ανέφερε πρόσφατα μια 47χρονη γυναίκα με ανορεξία που ανυπομονεί να αλλάξει ο νόμος, ώστε να μπορεί να έχει πρόσβαση στο MAID. Το Vice News έγραψε πρόσφατα για το πώς οι τοξικομανείς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο MAID στο εγγύς μέλλον, μιλώντας ακόμη και με έναν ακτιβιστή γιατρό που υποστηρίζει αυτή την κίνηση, ενώ είναι επίσης ακτιβιστής για τα λεγόμενα προγράμματα «μείωσης της βλάβης» και «ασφαλέστερου εφοδιασμού».

Ο Lilley καταλήγει δηλώνοντας:

Δεν είναι αυτό που περίμεναν οι Καναδοί όταν ξεκινήσαμε σε αυτό το μονοπάτι.

Μια δημοσκόπηση από το Ινστιτούτο Angus Reid που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο έδειξε ότι μόλις το 28% υποστηρίζει την κίνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει την πρόσβαση αποκλειστικά με βάση τις ανησυχίες για την ψυχική υγεία, παρ' όλο που μια ισχυρή πλειοψηφία στον Καναδά υποστηρίζει το MAID συνολικά.

Είναι ένα δύσκολο θέμα για την κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει και άβολο για πολλούς Καναδούς να συζητήσουν, αλλά πριν προχωρήσουμε με μια περαιτέρω επέκταση τον Μάρτιο, πρέπει να έχουμε μια πραγματική συζήτηση για το μέλλον του MAID.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα:

Το 28% των Καναδών υποστηρίζει την ευθανασία για ψυχικές ασθένειες (https://alexschadenberg.blogspot.com/2023/09/poll-28-of-canadians-support-expanding.html).
 
Το πρόγραμμα ευθανασίας του Καναδά έχει τρελλαθεί (https://alexschadenberg.blogspot.com/2023/08/canadas-maid-program-has-gone-mad.html).



ΠΗΓΗ: https://alexschadenberg.blogspot.com/2023/10/euthanasia-for-anorexia-drug-addiction.html

Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!