Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αστυνομικός ΠΕΘΑΙΝΕΙ μετά από επίθεση από ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ωστόσο, η αστυνομία ΔΕΝ βλέπει ....ΚΑΜΜΙΑ σύνδεση!!!!!


Πρώτον, παραθέτω τα γεγονότα, όσο πιο ψύχραιμα γίνεται: 
Ένας 30χρονος ομοσπονδιακός αστυνομικός πέθανε, έξι ώρες αφ΄ότου ένας Πακιστανός τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Νυρεμβέργης την Πέμπτη. 

Ο νεαρός αξιωματικός αναγκάστηκε να σπεύσει στο σημείο με τους συναδέλφους του επειδή υπήρξε κλήση για «σωματική διαμάχη» μεταξύ του κακοποιού από το Πακιστάν και των υπαλλήλων του σιδηροδρόμου. 

Στις 10:43 π.μ., περίπου έξι ώρες μετά τη γροθιά, διαπιστώθηκε ο θάνατός του καθ' οδόν προς το νοσοκομείο, ανέφερε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές, ωστόσο, ο θάνατος δεν σχετίζεται με τη γροθιά. «Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της νεκροψίας είναι τώρα διαθέσιμα και δείχνουν ότι ο 30χρονος πέθανε λόγω ιατρικής αιτίας. Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση της έρευνας, δεν υπάρχει καμμία σχέση με την προηγούμενη επίθεση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αξιωματούχοι ήθελαν να διευθετήσουν τη διαφορά. Αυτό οδήγησε τον 39χρονο Πακιστανό «να χτυπήσει ξαφνικά το δεξί μάτι του αστυνομικού με τη γροθιά του». Η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέϋ πιπεριού και συνέλαβε προσωρινά τον Πακιστανό. Τόσο ο ίδιος όσο και ο αστυνομικός έπρεπε να αντιμετωπιστούν από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. 

Ο επιτιθέμενος αφέθηκε αμέσως ελεύθερος.

Μετά τη γροθιά, ο αστυνομικός παρουσίασε πρήξιμο και ερυθρότητα στο μάτι του. 

Ως αποτέλεσμα, δεν ήταν πλέον σε θέση να συνεχίσει την υπηρεσία του. Όταν πήγε στον οικογενειακό του γιατρό, κατέρρευσε εκεί. Οι διασώστες, οι οποίοι κινήθηκαν αμέσως, προσπαθούσαν ακόμα να επαναφέρουν στη ζωή τον άνδρα. Αλλά αυτό κατέστη ανεπιτυχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πακιστανός ήρθε στη Γερμανία τον Αύγουστο του 2020. Σύμφωνα με την «Bild», είναι δεόντως εγγεγραμμένος στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και δεν έχει ποινικό μητρώο.

Αυτά όσον αφορά την πραγματική παρουσίαση. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, δεν μπορώ να αντισταθώ και να εκφράσω την γνώμη μου. 

Νομίζω ότι είναι εξωφρενικό αυτό που κάνει η αστυνομία εδώ. Η ίδια η δήλωση ότι πέθανε «λόγω ιατρικής αιτίας» είναι παράλογη. 

Δεν είμαι ειδικός, αλλά νομίζω ότι όλοι πεθαίνουν εξαιτίας μιας ιατρικής αιτίας. Ακόμα κι αν κάποιος πυροβοληθεί, οι συνέπειες – τα τραύματα από πυροβολισμούς – είναι ιατρικές.


Η δεύτερη δήλωση είναι επίσης κάτι περισσότερο από παραπλανητική: «Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση της έρευνας, δεν υπάρχει καμμία σχέση με την προηγούμενη επίθεση». Είναι απολύτως λογικό ότι μια σύνδεση δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς πριν από μια αυτοψία. 

Αν η αστυνομία είχε γράψει ότι η σύνδεση δεν είχε ακόμη αποδειχθεί με βεβαιότητα, αυτό θα ήταν επίσης περίεργο. 

Αλλά τουλάχιστον όχι τόσο παραπλανητικό.

Κατά τη γνώμη μου, είναι περισσότερο από απίθανο ο αστυνομικός να πεθάνει κατά λάθος έξι ώρες μετά από ένα βίαιο χτύπημα στο μάτι του με πρήξιμο και ερυθρότητα στο μάτι του για άλλους λόγους. Είναι πολύ πιθανό ότι είχε ήδη προϋπάρχουσες συνθήκες. 

Χωρίς αυτές, ίσως, το χτύπημα δεν θα ήταν θανατηφόρο. Αλλά ακόμα και τότε, θα υπήρχε μια αιτιώδης σχέση.

Ωστόσο, έτσι όπως εμφανίζεται η αντίδραση της αστυνομίας, και επομένως του κράτους, μου φαίνεται ότι είναι μια περαιτέρω απόδειξη της άνευ προηγουμένου καταστολής που έχει εξαπλωθεί ανάμεσά μας. 

Για μένα, η έκθεση της αστυνομίας ακούγεται σαν να γράψει ότι μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών ο άνθρωπος που πυροβολήθηκε δεν πέθανε από τη σφαίρα, αλλά από εσωτερική αιμορραγία, δηλαδή για «ιατρικούς λόγους».

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση στην οποία δημιουργείται η εντύπωση ότι παίζεται εδώ ένα φτηνό παιχνίδι συγκάλυψης – το οποίο χλευάζει ευθέως τους συγγενείς των νεκρών – στους οποίους εκφράζω τη βαθύτατη συμπαράστασή μου.

Πώς θα είχε εξελιχθεί, άρα γε, το δελτίο Τύπου αν ακροδεξιοί εξτρεμιστές ήταν υπεύθυνοι για το χτύπημα στο μάτι του αστυνομικού και όχι ένας ξένος;

ΠΗΓΗ: Polizist stirbt nach Angriff von Pakistaner… - reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!