Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Το WEF καλεί για λιγώτερες «ψυχές στον πλανήτη»



Από την εποχή του Βρετανού οικονομολόγου Thomas Malthus, οι άρχουσες ελίτ ειδικότερα έχουν προσκολληθεί στη θεωρία ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι. 
Ο Malthus είχε αναγνωρίσει τον υπερπληθυσμό ως πρόβλημα μιας αναπτυσσόμενης οικονομίας και κοινωνίας.

23 Μαρτίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 3,2 λεπτά

Σύμφωνα με τις θεωρίες της Λέσχης της Ρώμης σχετικά με τα «όρια της ανάπτυξης», οι μαλθουσιανές ιδέες εμφανίζονται επανειλημμένα πίσω από δραστηριότητες όπως η ενεργειακή μετάβαση, η «πανδημία» του κορωνοϊού, η επιθυμία για υγειονομική δικτατορία από τον ΠΟΥ και τα παρόμοια. Η κινητήρια δύναμη είναι το WEF, το οποίο εκπροσωπεί τα συμφέροντα των χιλιάδων μεγαλύτερων εταιρειών.

Για παράδειγμα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) έχει χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό ένα ανησυχητικό σύνθημα για να προωθήσει την ατζέντα του για τη μισάνθρωπη μείωση του πληθυσμού, υποστηρίζοντας ότι χρειαζόμαστε λιγώτερες «ψυχές στον πλανήτη» για την καταπολέμηση της «κλιματικής αλλαγής». 

Ένας από τους λεγόμενους «συνεισφέροντες στην ατζέντα» του WEF είχε εισαγάγει το νέο σύνθημα μείωσης του πληθυσμού, ενώ παραπονέθηκε ότι όσοι διαφωνούν στέκονται εμπόδιο στη «σωτηρία του πλανήτη».

Ο Yogi Sadhguru, ένας από τους συντελεστές της ατζέντας του WEF, ζήτησε να εφαρμοστεί ένα σημαντικό σχέδιο «απαλλαγής από τον άνθρακα» για τη μείωση του «αριθμού των ποδιών» στη Γη. Είπε: «Μου έκαναν μια λαμπρή ερώτηση: "Πώς μπορείτε να μειώσετε το ανθρώπινο αποτύπωμα; Είπα: "Πρέπει να μειώσετε τον αριθμό των ποδιών"».

«Όσο δεν μειώνεται το ανθρώπινο αποτύπωμα στον πλανήτη, δεν υπάρχει λύση σε τίποτα», προειδοποίησε ο Sadhguru.

Ο Dennis Meadows, ένας από τους κύριους συγγραφείς του βιβλίου της Λέσχης της Ρώμης του 1972 "The Limits to Growth", θεωρείται ο αρχιτέκτονας της ατζέντας του WEF και οι θεωρίες του σχετικά με τους αριθμούς του πληθυσμού είναι κεντρικές στη μισάνθρωπη ατζέντα της οργάνωσης.

Ο Meadows υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού πρέπει να εξαλειφθεί, έτσι ώστε οι επιζώντες να μπορούν να έχουν «ελευθερία» και «υψηλό βιοτικό επίπεδο». Σε συνέντευξή του το 2017, ο Meadows ισχυρίστηκε ότι μία γενοκτονία της τάξης του 86% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ήταν «αναπόφευκτη».

Πρόσφατα, ένα άλλο μέλος του WEF ανέβασε τον πήχη ζητώντας μείωση άνω του 90% στους ανθρώπους. Η Αγγλίδα πρωτευοντολόγος και ανθρωπολόγος Jane Goodall, την οποία κατατάσσει το WEF ως μία εκ των «συνεισφερόντων στην ατζέντα» του, έκανε μια συγκλονιστική πρόταση για την επίτευξη των στόχων «καθαρού μηδενός» του παγκοσμιοποιημένου οργανισμού.

Η Goodhall θέλει να σώσει «τον πλανήτη» από την «υπερθέρμανση του πλανήτη» αν ο πληθυσμός της Γης ήταν περισσότερο από 90% μικρότερος από ό, τι είναι σήμερα. Η Goodhall υποστηρίζει ότι όλα τα «προβλήματα» του WEF θα λυθούν αν ζούσαν λιγώτεροι άνθρωποι στη Γη.

Έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια συζήτησης πάνελ στην ετήσια σύνοδο κορυφής του οργανισμού για το 2024 στο Νταβός.





Το πάνελ συζήτησε σχέδια για την επίτευξη «καθαρού μηδενικού ισοζυγίου» προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της «Ατζέντας 2030» που υπαγορεύονται από το WEF και τον εξίσου μη εκλεγμένο παγκοσμιοποιημένο οργανισμό του – τα Ηνωμένα Έθνη.

«Δεν μπορούμε να κρυφτούμε από την αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού», είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης. «Επειδή υπάρχουν τόσα πολλά άλλα προβλήματα στη ρίζα του».

«Όλα αυτά τα προβλήματα για τα οποία μιλάμε δεν θα ήταν πρόβλημα αν ο πληθυσμός ήταν τόσο μεγάλος όσο ήταν πριν από 500 χρόνια».

Από τον Μάρτιο του 2024, ο ανθρώπινος πληθυσμός στην Γη εκτιμάται ότι είναι 8,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι

Πριν από 500 χρόνια, όπως γνωρίζει η διάσημη ανθρωπολόγος Goodall, ο ανθρώπινος πληθυσμός ήταν περίπου 435 εκατομμύρια.

Για να εκπληρωθεί η πρόταση της Goodhall για την επίλυση των «προβλημάτων» των παγκοσμιοποιητών, το 94,6% της ανθρωπότητας θα έπρεπε να εξαφανιστεί.

Εικόνα από τον Gerd Altmann από το Pixabay





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!