Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΘΥΜΑΣΘΕ; 23η Ιουλίου 1974.

ΤΟ  περίφημο  "ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ"....

Αποτέλεσμα εικόνας για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών 1974
ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΖΟΛΩΤΑΣ, ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ Ο Ε.ΑΒΕΡΩΦ ΤΟΣΙΤΣΑΣ, Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΜΠΟΝΑΝΟΣ, Ο "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" Φ.ΓΚΙΖΙΚΗΣ.
Ο Α/ΓΕΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,  Ο Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΝΟΒΑΣ, Ο Γ.ΜΑΥΡΟΣ, Ο Α/ΓΕΝ ΑΡΑΠΑΚΗΣ, Ο ΣΠ.ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ
ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦ.ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ
ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΔΕΞΙΑ...

Άν γνωρίζαμε πόσες και πόσες σ υ μ φ ο ρ έ ς της νεωτέρας Ελληνικής Ιστορίας, "κρύβονται" σε εκείνη την ημερομηνία και σε εκείνη την σύσκεψη...
43 χρόνια μετά, θυμώμαστε τί έγινε τότε;
Σχετική εικόνα

Η λεγομένη "επταετία" του στρατιωτικού καθεστώτος, πέφτει κάτω απο τα τεράστια σφάλματα (του Δ.Ιωαννίδη) για την τραγωδία (που έστησε ο ίδιος ο Κίσσινγκερ) της Κύπρου μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών 1974

Σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι προδικτατορικοί πολιτικοί αρχηγοί και ηγέτες, "αποφασίζεται" - δηλαδή ο Αμερικανικός παράγων είχε προαποφασίσει έτσι, που λεγόταν Χένρυ Κίσσινγκερ, αφού τον πρόεδρο Ρ.Νίξον σκοπίμως τον έμπλεξε με το σκάνδαλο 'Γουώτεργκέητ' - να κληθεί απο το Παρίσι, ο "αυτοεξόριστος" Κων.Καραμανλής, για να αναλάβει...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

1.Για δεύτερη φορά στην πολιτική του ζωή, την μάλλον αποτυχημένη, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος "χάνει" την πρωθυπουργία απο τον Καραμανλή. Η πρώτη ήταν το 1955, όταν "πέθανε" (...) ο στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ

2.Ο Ευάγγελος Αβέρωφ Τοσίτσας, ήταν ΜΙΛΗΜΕΝΟΣ και έτοιμος, πολύ πρίν κάνει το "τηλεφώνημα" στο Παρίσι, για να τον "φωνάξει" τον Καραμανλή να έλθει και να αναλάβει...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΛΕΡΥ ΖΙΣΚΑΡ ΝΤ' ΕΣΤΑΙΝ'

3.Καμμία "πρωτοβουλία" δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει ο τότε Γάλλος πρόεδρος Βαλερύ Ζισκάρ ντ' Εσταίν, ώστε να παραχωρήσει το δικό του προεδρικό αεροπλάνο, για να φθάσει στην Αθήνα ο Κ.Καραμανλής. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΈΝΡΙ ΚΊΣΙΝΓΚΕΡ

Ήταν ειδοποιημένος "εγκαίρως" απο τον Χένρυ Κίσσινγκερ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ!

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!