Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ, (ΜΑΣ) ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ "φιλική επίθεση" ; Τ υ χ α ί ο ;

Αποτέλεσμα εικόνας για κινεζικά πλοία στον Πειραιά

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ, ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΣΗ (...) ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ* & ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! (Περαστικά σας κύριοι!)

Με την ευκαιρία αυτή, ορισμένοι Έλληνες αρθρογράφοι "ξανακοίταξαν" την σίγουρα καλή πορεία των ελληνοκινεζικών σχέσεων, ειδικώς τα τελευταία χρόνια, αρχίζοντας απο τις γενικώτερες εμπορικές μας συναλλαγές και ασφαλώς το λιμάνι του Πειραιώς...

Αποτέλεσμα εικόνας για κινεζικά πλοία στον Πειραιά


Σχετική εικόνα

Εμείς εδώ δεν θα ασχοληθούμε με κανενός είδους οικονομική ανάλυση, ούτε θα επεκταθούμε στις συμφωνίες με τον κολοσσό της 'Κόσκο' στον πειραϊκό λιμένα.

Σχετική εικόνα

Επίσης, δεν είναι σκόπιμο, να προχωρήσουμε σε έρευνες και επίμονα 'ρεπορτάζ', για τον - ομολουμένως πολύ  ύ π ο π τ ο - αριθμό αφίξεων "λαθρομεταναστών" απο τα τουρκικά παράλια, με καταγωγή Ουϊγούρων Κινέζων, δηλαδή τουρκικής "καταγωγής" μουσουλμάνων εκ Κίνας, που προκαλούν εδώ και αρκετά χρόνια με τις ακραίες και αιματηρές τους ενέργειες στην εκεί επαρχία τους, φοβερό πονοκέφαλο στην κυβέρνηση του Πεκίνου... (Υπάρχουν "άλλες" υπηρεσίες γι' αυτά, άς επιληφθούν).

Αποτέλεσμα εικόνας για κινεζικά πλοία στον Πειραιά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον (όπως μας περιέγραψε καλός γνώστης του θέματος) και εδώ υπάρχει 'ΖΟΥΜΙ', παρουσιάζει η λέξη   Ε λ λ ά δ α    στα κινεζικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για κινα χάρτης


Και αυτό, διότι οι Κινέζοι στην προσπάθειά τους να αποδώσουν τηΝ λέξη 'H e l l a s' στηΝ γλώσσα τους χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘), τα οποία ενωμένα, σημαίνουν «ο άλλος ΜΕΓΑΛΟΣ  π ο λ ι τ ι σ μ ό ς»!

Το ένα ιδεόγραμμα προφέρεται «σι», ενώ το άλλο «λα».

Το πρώτο ιδεόγραμμα σημαίνει «ελπίδα» και το δεύτερο αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο του παραδοσιακού κινεζικού ημερολογίου.

Η σημασία του 'Σι-Λα' ενωμένου, είναι ενδεικτική του σεβασμού που έχουν οι Κινέζοι για την Ελλάδα, οι οποίοι εξ άλλου είναι ο μοναδικός λαός, που ΔΕΝ αποκαλούν την χώρα μας Greece, ή με κάποια λέξη που συνδέεται ετυμολογικά με αυτήν...

--------------------------------------------------------------

*Η ομάδα περιλάμβανε την κινεζική φρεγάτα Τype 054A Jingzhou (FFG-532), το κινεζικό αντιτορπιλικό μType 052C Changchun (DDG-150) και το πλοίο ανεφοδιασμού Type 903A Chaohu (AOR-890).
Η άσκηση είχε ως σκοπό, την ενδυνάμωση του επιπέδου συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανοήσεως μεταξύ των ναυτικών μονάδων των δύο χωρών.
Η ομάδα κρούσεως TG 150 της οποίας ηγείται ο Κινέζος ναύαρχος Shen Hao, έφτασε στον Πειραιά την Δευτέρα απ΄όπου έφυγε την Τετάρτη, για να προχωρήσει σε ασκήσεις στο Αιγαίο...

[Ορισμένα στοιχεία απο το ιστολόγιο 'pronews.gr'.]

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!