Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, που θέλει να α ν α π λ ά σ ε ι το πρόσωπο του νεκρού στον τάφο της Αμφιπόλεως !





Ρίτσαρντ Νιβ: Ο επιστήμονας που θέλει να αναπλάσει (!) το πρόσωπο του νεκρού στον τάφο της Αμφιπόλεως!
Ένας από τους κορυφαίους καθηγητές Ανατομίας στον κόσμο, ο Ρίτσαρντ Νίβ αναφερόμενος στον σκελετό που βρέθηκε στον τάφο της Αμφιπόλεως, έκανε λόγο για μυστήριο και εκδήλωσε το ενδιαφέρον, για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ο νεκρός.

Σχετική εικόνα


Αποτέλεσμα εικόνας για DR.RICHARD NAEVE

Ο καθηγητής ανατομίας κάνει αναπλάσεις προσώπων, όχι μόνο για ιατροδικαστικούς λόγους, αλλά και για ιστορικούς. Όπως αναφέρει ο ίδιος, η ιδέα της αναπλάσεως του νεκρού της Αμφιπόλεως, είναι για εκείνον μεγάλη πρόκληση ιδιαίτερα εάν υπάρχει ελπίδα, να ανήκει στον Μέγα  Α λ έ ξ α ν δ ρ ο !

Σχετική εικόνα

Ο Ρίτσαρντ Νίβ δεν είναι ένας τυχαίος επιστήμονας, αλλά έχει στο ενεργητικό του, αναπλάσεις σπουδαίων προσώπων της ιστορίας, όπως ο Φίλιππος ο δεύτερος της Μακεδονίας και ο βασιλιάς Μίδας.

Αποτέλεσμα εικόνας για DR.RICHARD NAEVE

Μάλιστα, όπως περιγράφει στο Μega, o Ρίτσαρντ Νιβ στις αρχές της δεκαετίας του '80, είχε κληθεί από τον αρχαιολόγο, Μανώλη Ανδρόνικο για να εξετάσει το κρανίο που βρέθηκε στον τάφο της Βεργίνας, ενώ σημειώνει με πόση δυσκολία έγινε η ανάπλαση του προσώπου του βασιλέως της Μακεδονίας.

Με την μέθοδο του καθηγητού, είχε ανακατασκευαστεί και το πρόσωπο της μικρής Μύρτιδος, που χάθηκε πριν από 2.500 χρόνια στο μεγάλο λοιμό της Αθήνας.

Σχετική εικόνα

Μάλιστα, ο κ. Νίβ παρά την προχωρημένη ηλικία του, είναι αρκετά δεκτικός στο να δεχτεί μία πρόσκληση από τους Έλληνες αρχαιολόγους, για να αναπλάσει το πρόσωπο του νεκρού της Αμφιπόλεως.

[Πηγή:'fnews.gr']

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!