Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ποιο είναι το κράτος, που ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΕΙ π α ν η γ υ ρ ι κ ά την αθεΐα; (Στην Ελλάδα βέβαια, την κάναμε ...κυβέρνηση !)

(ΟΧΙ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΙΣ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ. 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ποτέ μα ποτέ, ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ...)


ed9154d53c320127e4cddf1be4b81990_L.jpg

Έχει σχεδόν  μ η δ ε ν ί σ ε ι   τα ποσοστά των αθέων επί των εδαφών του!
Ο λόγος για την ομόδοξη (μας) Ρωσία, μία χώρα η οποία κατά το πολύ πρόσφατο παρελθόν υπέφερε πολύ, με τον λαό της να υπόκειται σε τρομακτικές διώξεις απλά και μόνο επειδή ενστερνιζόταν την Ορθοδοξία.
Αποτέλεσμα εικόνας για russian churches

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια τα πράγματα άλλαξαν πραγματικά και η Ρωσία έχει μετατραπεί στο μοναδικό κράτος, που όχι μόνο   π ρ ο φ υ λ ά σ σ ε ι    την Ορθοδοξία, αλλά και την  δ ι α δ ί δ ε ι .

Ειδικότερα, ο αριθμός των Ρώσων που εντοπίζονται ως αθεϊστές, μειώθηκε κατά 50% (!) σε μόλις τρία χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ερευνητικού κέντρου 'Levada'.
Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη στα τέλη Ιουνίου, αποκάλυψε ότι ο αριθμός των Ρώσων αθεϊστών, ή όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους "απολύτως άπιστους", έπεσε απότομα από 26% το 2014, σε μόλις 13% το 2017...

Σχετική εικόνα

Οι θρησκευόμενοι αποτελούν το 86% του πληθυσμού, σύμφωνα με την έρευνα, με το 44% να χαρακτηρίζεται ως «αρκετά θρησκευόμενο», το 33% «όχι πολύ θρησκευόμενο» και το 9% «πολύ θρησκευόμενο».

Μάλιστα η Ορθοδοξία παραμένει η κυρίαρχη και πιο δημοφιλής θρησκεία στην Ρωσία, καθώς πάνω από το 92% των ερωτηθέντων βλέπουν την ορθόδοξη εκκλησία, με «σεβασμό και καλοσύνη».
Η δε Ελλάδα, βαδίζει στο μονοπάτι της… αποστασίας.

[Πηγές:'www.el.gr

&

http://scripta---manent.blogspot.gr/2017/07/blog-post_852.html]



"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!