Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

«Βόμβα» κ α ρ κ ί ν ο υ στα κομμωτήρια !


Στο έλεος του ΚΑΡΚΙΝΟΥ βρίσκονται οι άνδρες και οι γυναίκες, που εργάζονται σε  κ ο μ μ ω τ ή ρ ι α περισσότερο από 15 χρόνια, εξ αιτίας κάποιων από τις βαφές που χρησιμοποιούν και προκαλούν καρκίνο της ουροδόχου κύστεως σε ποσοστό 60%! 

Ανάλογο κίνδυνο, όμως, αντιμετωπίζουν και άλλοι επαγγελματίες, όπως οι οικοδόμοι, οι ελαιοχρωματιστές και οι αγρότες!
Σχετική εικόνα

Την συγκλονιστική αποκάλυψη κάνει στην εφημ. «Espresso», ο πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Φορέος Ελέγχου Τροφίμων και της Ενώσεως Ελλήνων Χημικών, διευθυντής του Τμήματος Βιοϊατρικής στο 'New York College' Νίκος Κατσαρός, ο οποίος επικαλείται πορίσματα του διεθνούς οργανισμού Ερεύνης για τον Καρκίνο και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα οποία αναφέρουν, ότι μια ειδική κατηγορία βαφών έχει αυτήν την  τ ρ α γ ι κ ή   επίπτωση!

Μέτρα ασφαλείας
«Πρόκειται για μια ειδική ομάδα ουσιών, τις ορθοφαινυλενοδιαμίνες. Οι πιο επικίνδυνες είναι οι μαύρες βαφές που περιέχουν τέτοιες. 
Οι εργαζόμενες γυναίκες που βρίσκονται καθημερινά για τουλάχιστον οκτώ ώρες σε κλειστό χώρο και επεξεργάζονται τις βαφές, παρουσιάζουν σε ποσοστό 60% καρκίνο, σύμφωνα με την μελέτη», αναφέρει o Νίκος Κατσαρός και εξηγεί: «Γι’ αυτό στην Αμερική, όπου γνωρίζουν το θέμα, οι κομμώτριες χρησιμοποιούν ειδικά επιθέματα προκειμένου να αποφεύγουν τουλάχιστον την άμεση επαφή. 

Δεν αναφέρομαι στους πελάτες, γιατί είναι άλλο το να έρχεσαι συνέχεια σε επαφή με κάτι και άλλο μία στο τόσο». 
Σύμφωνα με τον κ. Κατσαρό, ο μοναδικός τρόπος να αποφύγουν την έκθεση στις επικίνδυνες ουσίες οι εργαζόμενοι στα κομμωτήρια και να προφυλάξουν τον εαυτό τους, είναι ο συνεχής αερισμός του χώρου. 

«Βασικός τρόπος προφυλάξεως είναι να αερίζονται συνεχώς τα κομμωτήρια, ακόμα και τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι να χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες που να λειτουργούν σε τακτά χρονικά διαστήματα για τον αερισμό του χώρου. 
Καθεμία ώρα, για ένα τέταρτο τουλάχιστον, να ανοίγουν τα παράθυρα» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Στην λίστα της επικινδυνότητος, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του 'ΕΦΕΤ', υπάγονται και οι ελαιοχρωματιστές, καθώς κάποια χρώματα που χρησιμοποιούν ενοχοποιούνται για καρκινογενέσεις, οι καπνοδοχοκαθαριστές, οι οποίοι εισπνέουν ουσίες που προκαλούν καρκίνο του πνεύμονα και των λεμφαδένων, οι αγρότες και οι οικοδόμοι, οι οποίοι εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία, με τους αγρότες να εκτίθενται επιπλέον και στα φυτοφάρμακα. 

«Ακόμα και όσοι δουλεύουν στα πυρηνελαιουργεία κινδυνεύουν από την παραγωγή του βιομηχανικού ελαιολάδου και του πυρηνέλαιου...» αναφέρει στην «Espresso» ο Νίκος Κατσαρός και καλεί τις κατά τόπους διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας, να διενεργούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχους σε τέτοιου είδους χώρους εργασίας. 

«Ο εργοδότης είναι υπεύθυνος για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. 
Θα πρέπει κάθε εξάμηνο οι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις σε αυτούς τους χώρους» προσθέτει.

[Πηγή:

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!