Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΟΥΤΕ ΤΑ ...ΜΙΣΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ! (Έτσι ΑΛΛΑΞΑΝ το Η μ ε ρ ο λ ό γ ι ο !!!)



Αποτέλεσμα εικόνας για καμπαναριά

Υπάρχει μία μόνιμη στήλη, ιστορικού περιεχομένου και αναδρομών στο αρχείο, εδώ και χρόνια, της πρωϊνής εφημερίδος 'Καθημερινή'. 
Στήλη απο όπου, κάποιος φιλίστωρ μπορεί να αντλήσει άκρως ενδιαφέροντα παλαιά συμβάντα και στοιχεία, που σε άλλη περίπτωση, θα ήταν απολύτως  α δ ύ ν α τ ο ν   να κατορθώσει να τα ...ξεθάψει!

Σχετική εικόνα
Αποτέλεσμα εικόνας για 4η αυγούστου

Ο τίτλος της είναι "πρίν 80 χρόνια" και την συντάσσει ένας παλαιός δημοσιογράφος ονόματι Μιχαήλ Κατσίγερας.
Στήν εφημερίδα αυτή λοιπόν της 18ης Ιουλίου, ημέρα Τρίτη, έγραφε ο κ.Μιχαήλ :

"17η & 18η Ιουλίου 1937...
ΕΚΚΛΗΣΙΑ και 4η Αυγούστου:

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, δι' εγκυκλίου του προς τας εκκλησιαστικάς αρχάς ορίζει, όπως την 10ην πρωϊνήν της 4ης Αυγούστου, ψαλή ειδική δέησις, υπέρ του έργου της Κυβερνήσεως της 4ης Αυγούστου, εις όλας τας εκκλησίας του Κράτους.
Της δεήσεως θα προηγηθή γενική  κ ω δ ω ν ο κ ρ ο υ σ ί α  των ναών" !...

Σχετική εικόνα

Καλά και σωστά αυτά.

Τί ΔΕΝ τολμά όμως να μας πεί;

Τί ΔΕΝ διανοούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια να μας γράψουν, εκείνοι που ξέρουν και ΔΕΝ μιλούν;

Σχετική εικόνα

Ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ήταν ο Χρυσόστομος Α' ο Παπαδόπουλος, 1868 - 1938, που εισηγήθηκε και έκανε εγκυκλίους, δεήσεις και κωδωνοκρουσίες υπέρ του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

Ναί, αλλά τί θα έπρεπε - α π α ρ α ι τ ή τ ω ς   επιμένουμε - να γνωρίζουν για τον συγκεκριμένο αρχιερέα, ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ, που είμαστε δυστυχώς απέραντα ανημέρωτοι, αμελέτητοι, ακατήχητοι και αποφεύγουμε την αναζήτηση;

Ο Χρυσόστομος ο Παπαδόπουλος υπήρξε "κάργα" φιλοβενιζελικός κληρικός, απο την εποχή που ήταν αρχιμανδρίτης. Έγινε (...) και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Θεολογική Σχολή, υπήρξε δέ και συγγραφέας...

Το 1917 έσπευσε να ορκίσει την "επαναστατική" κυβέρνηση Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης (τότε που ο ΟΛΕΤΗΡΑΣ Βενιζέλος,  Ε Κ Ο Ψ Ε   την Ελλάδα στα δύο!).

Ο οποίος Βενιζέλος,  ε ρ ή μ η ν της Ιεράς Συνόδου, τον προώθησε να γίνει Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, το απέραντο ταραγμένο 1923. 
Το έτος. που η  εντελώς κα-τε-στρα-μέ-νη Ελλάς, πάλευε με χίλια δύο προβλήματα να μαζέψει τα 'αίματα' και τα 'αποκαΐδια της' της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Αποτέλεσμα εικόνας για αρχιεπίσκοπος χρυσόστομος α΄ ο παπαδόπουλος

Επί "επαναστατικής" κυβερνήσεως λοιπόν των κινηματιών συνταγματαρχών Στ.Γονατά και Ν.Πλαστήρα, μέσω μίας άκρως και προχείρως  "μ α γ ε ι ρ ε υ μ έ ν η ς"  μόλις ...5μελούς (!!!) 'αριστίνδην Συνόδου', ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος   Ε Κ Τ Ο Ξ Ε Υ Θ Η Κ Ε    εις Αρχιεπίσκοπον!

Ο κληρικός αυτός ήταν, που  μ ε θ ο δ ε υ μ έ ν ω ς  κατάφερε να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ το ισχύον επί 19 και κάτι ΑΙΩΝΕΣ (!) Γρηγοριανό (παλαιό) Ημερολόγιο, ως δήθεν και τάχα "ατελές" και έχον "ανάγκη διορθώσεως", με το (ψευδοδιορθωμένο Ιουλιανό) Νέο...

(Το ημερολόγιο που ΠΑΣΧΙΖΑΝ οι παπικοί να μας το "κολλήσουν" αιώνες τώρα, ώστε να "συμβαδίζουν" τα εορτολόγιά μας...)

Με την "ανύστακτη" συμπαράσταση - ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ - του τότε Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (ξεκάθαρα μασώνου κατά πολλούς εκκλησιαστικούς συγγραφείς) Μελετίου Μεταξάκη... 

Αποτέλεσμα εικόνας για μελέτιος μεταξάκης mason
ΦΡΙΞΟΝ ΗΛΙΕ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΞΟΝ ΓΗ!
Ο  ΠΟΛΥ
ΔΥΣΟΝΥΜΟΣ "ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ" ΜΕΛΕΤΙΟΣ
ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΚΑΘΙΣΤΟΣ
ΜΕ ...ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΛΑΚΙ!!!


(Και πλείστων άλλων σκοτεινότατων "παραγόντων" που απαιτούνται ΤΟΜΟΙ, για να εξηγηθούν όλα).

Δ ι χ ά ζ ο ν τ α ς όμως έτσι   α ν ε π α ν ό ρ θ ω τ α, επί 90 χρόνια και κάτι,  το χριστεπώνυμο πλήρωμα, δίχως να ερωτήσει ΚΑΝΕΝΑΝ!

Τέλος, επειδή αυτά τα ζητήματα είναι εγκληματικό να αποκρύπτονται και να θεωρούνται δήθεν ως 'ταμπού', θα προσθέσουμε ένα ακόμα " Κ Α Υ Τ Ο " στοιχείο, επειδή ΔΕΝ θέλει κανείς να το γράψει...

Ως αρχιμανδρίτης, ο Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, είχε εξουσιοδοτηθεί απο την τότε ιεραρχία, με όλους τους προβλεπομένους τύπους - λίγα μόλις χρόνια πρίν το 1920 - να γνωμοδοτήσει, για το εάν υπήρχαν "λόγοι" να προχωρήσει η Εκκλησία, σε αλλαγή του Ημερολογίου...

Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, τελείωσε και παρέδωσε την εργασία που του ανέθεσαν, αποφαινόμενος ότι ...ΔΕΝ υπάρχει κανείς λόγος να αλλαχθεί το Ημερολόγιο!!!
Ελάχιστα χρόνια κατόπιν, ως "φρεσκοανακηρυγμένος" αρχιεπίσκοπος (από το ...παράθυρο!) έκανε ΟΤΙ περνούσε απο το χέρι του, να ΑΛΛΑΞΕΙ 'αυτό', που γνωμάτευσε ότι ΔΕΝ έπρεπε να ...αλλάξει !!!!!!!!!!!!!


Όσοι και άν επιθυμούν να "κολυμπήσουν" στα ...βαθιά, εκείνων των απέραντα αρνητικών συμβάντων, άς συμβουλευθούν το ακόλουθο 'λίνκ': http://neataksi.blogspot.gr/2009/02/blog-post_09.html

(Ξεκαθαρίζουμε με σαφήνεια ότι, η Εκκλησιαστική Ιστορία - όπως και η Πολιτική βεβαίως - επιβάλλεται να γράφεται ΟΠΩΣ πραγματικά ΕΙΝΑΙ και όχι όπως "συμφέρει" ορισμένους...
Δεν σημαίνει, ότι απαραιτήτως υιοθετούμε την α΄ ή την β΄ "μερίδα", αλλά δεν θα σιωπήσουμε, ούτε θα ψαλιδίσουμε όπως μας "κατέβει" τα αδιάψευστα στοιχεία, επειδή θα ...στεναχωρηθούν κάποιοι.
Όποιος ή όποιοι καλοπροαίρετα πάντα, έχουν να καταθέσουν τυχόν περαιτέρω στοιχεία, πληροφορίες, φωτογραφίες, ή οτιδήποτε που θα "φωτίσει" τις ταραγμένες εκείνες περιόδους, περιόδους που τις κρατούν αρκετές δεκαετίες ΣΚΟΠΙΜΩΣ στο σκοτάδι, άς το κάνει).

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"



6 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το αρθρο.
    Εγινε ομως ενα συντακτικό λαθος: .

    Το ισχύον επι 19 αιωνες ειναι το Ιουλιανό, το οποίο ανατράπηκε απο τον Πάπα Γρηγόριο, εξ ου και Γρηγοριανό, και κατάντησε σήμερα ενα διεμφυλικό ημερολόγιο τάχα μου, ως διορθωμένο ιουλιανό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε απόλυτο δίκοιο και ζητούμε την κατανόησή σας.
      Ευχαριστούμε πολύ για την ανάγνωση.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά το εντοπίσατε!Κατ'ουσίαν επέβαλλαν έναν αλλόκοτο ημερολογιακό-εορτολογικό κύκλο όπου ενώ από την περίοδο του Τριωδίου έως την εβδομάδα της Διακαινησίμου ταυτίζονται τα δύο ημερολόγια ξαφνικά από εκεί έως την επόμενη περίοδο του Τριωδίου διαφοροποιούνται κατά 13 ημέρες.Αυτό το παράδοξο συνέβη γιατί δεν μπορούσαν να πειράξουν τον Πασχάλιο Κανόνα που θέσπισαν οι Πατέρες Συνοδικά και είναι δογματικό ζήτημα επομένως δεν θα τολμούσαν εκείνη την εποχή να εισάγουν κάτι τόσο κραυγαλέα αντορθόδοξο και αιρετικό.Σήμερα όμως μετά την ληστρική ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου όπου αποδόθηκε εκκλησιαστική υπόσταση στις αιρετικές παρασυναγωγές και ενώ έχουν ρίξει επί δεκαετίες το χριστεπώνυμο πλήρωμα σε βαθύ ύπνο υπάρχει πεφρασμένη και έκδηλη από διάφορους προδότες πνευματικούς ταγούς και θεολόγους η ανάγκη και η απαίτηση να εορτάζουμε το Πάσχα μαζί με τους ''αδελφούς'' μας στην Δύση, όπως οι ίδιοι ανερυθρίαστα δηλώνουν.

      Διαγραφή
    3. Μά, άν είναι έτσι "οι α δ ε λ φ ο ί", τότε οι ...ΕΧΘΡΟΙ πώς είναι;
      Αγαπητή Χρύσα Πολίτη, διαβάστε οπωσδήποτε για να αντιληφθείτε περί "παπικής φιλίας", τί ΑΝΕΙΠΩΤΑ εγκλήματα έκαναν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στην κατεχόμενη Κροατία, κάτω απο το χειρότερο φασιστικό καθεστώς!
      Το καθεστώς των 'Ουστάσι' του απερίγραπτα αιμοδιψούς Άντε Πάβελιτς.
      Υπό τις ευλογίες του Πάπα Πίου του 12ου, όπως και την "ανύστακτη" επίβλεψη του καρδιναλίου Αλόϊς Βίκτωρ Στέπινατς, Ξ Ε Κ Λ Η Ρ Η Σ Α Ν με ανατριχιαστικές μεθόδους 850.000 Σέρβους ομοδόξους μας, επειδή ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να προσέλθουν στον παπισμό!!!
      Παρόντες και ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ, σε ΟΛΕΣ τις ΣΦΑΓΕΣ, παπικοί κληρικοί και ...Φραγκισκανοί καλόγεροι !!!!!
      Τα τρομερά αυτά γεγονότα, ΑΠΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ, που παραμένουν ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ, 72 χρόνια μετά τα κρατούν ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΑ και δεν λένε ούτε μισή λέξη, ακόμα και η ..."απ΄εδώ πλευρά" της "δικής μας" Εκκλησίας!
      Διερωτηθείτε παρακαλούμε το ΓΙΑΤΙ ...

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς αδελφέ είμαι γνώστρια της συγκεκριμένης πνευματικής αλλά και φυσικής γενοκτονίας στην οποία προέβησαν οι παπικοί για άλλη μία φορά στην ούτως ή άλλως σκοτεινή ιστορία τους.Συγκαταλέγονται κι αυτοί δικαίως στους διαχρονικούς εχθρούς μας παράλληλα με τους μωαμεθανούς και χρησιμοποιούνται κι αυτοί όπως οι μωαμεθανοί από τον σιωνισμό για να εξοντώσουν την ρωμηοσύνη αλλά και εν γένει την ανθρωπότητα.Η ''δική μας'' Εκκλησία δεν έχει φραγκέψει απλώς αλλά έχει προσδεθεί στο άρμα της πανθρησκείας. Οι οικουμενιστές ετοιμάζουν νέο Σύμβολο Πίστεως το οποίο καταρρίπτει το τριαδολογικό δόγμα προκειμένου να τα ταυτιστούμε με τους ιουδαίους και τους μωαμεθανούς και ομοιάζει με μανιφέστο ''ανθρωπιστικής'' νεοεποχίτικης οργάνωσης.

      Διαγραφή
    5. ...Λαμβάνοντας λοιπόν την 'σκυτάλη' απο τα (ορθά) λεγόμενά σας, περί σκοτεινών ιστοριών, να συμπληρώσουμε για τους φίλους αναγνώστες, ότι εδώ και αρκετά χρόνια εκπονήθηκε απο το Βατικανό, ένα τρομερό σχέδιο ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ της Αθωνικής πολιτείας ήτοι του Αγίου Όρους, με την απεχθή ονομασία 'Σχέδιο Τζιοβάννι Βέκκο'!
      Έδωσαν λοιπόν οι παπικοί στο σχέδιό τους αυτό, το όνομα του ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ και πλέον ΠΑΠΟΛΑΤΡΗ πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως όλων των εποχών...
      Και δεν "ξέρουμε" τί είναι πιό ανησυχητικό σήμερα, το ΑΘΛΙΟ σχέδιο αυτό για το 'Περιβόλι της Παναγίας' μας, ή το ότι ενώ αρκετοί Μοναχοί ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, σιωπούν ; ; ;

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!