Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΙΩΠΗ... ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ... ΤΑ 'LIDL' δεν "γουστάρουν" Σταυρούς στους τρούλλους, οπότε τους "πετσοκόβουν"!!!


ΤΑ ΕΙΔΑΝ ΜΕ ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ...ΒΕΛΓΙΟ !!!

ΕΔΩ; 

Ε; Ε; Ε;


"ΜΑΣ" ΠΗΡΑΝΕ 'ΧΑΜΠΑΡΙ' ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ!
ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΛΙΤΕΥΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΕΝΟΥΣ ΤΡΟΥΛΛΟΥΣ!
ΕΔΩ;
Μ Ο Υ Γ Γ Α ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ....
«Σκανδαλίστηκα από τα μαγαζιά 'Lidl' που για να πουλήσουν τα ελληνικά προιόντα τους σβήνουν πάνω στις φωτογραφίες της Ελλάδας ένα μέρος του τοπίου της και της κουλτούρας της», μας γράφει το βράδυ της Τρίτης ο Antoine, μέσω της πορτοκαλί γραμμή 'Alertez-nous'...

«Σας αφήνω να δείτε τις φωτογραφίες», προσθέτει.Η πρώτη φωτογραφία δείχνει ένα από τα πιο ωραία ελληνικά τοπία ημιεμβληματικό.
Δεν είναι η Ακρόπολη, αλλά βέβαια είναι μια μικρή εκκλησία ορθόδοξη, όπου το έντονο μπλε των τρούλων είναι σε 'contraste' με το λευκό των τοίχων της και που βρίσκεται στην πλευρά ενός βράχου στο νησί της Σαντορίνης, αληθινό μικρό κόσμημα της Μεσογείου.


Αυτό είναι το τοπίο που επιλέχθηκε να κοσμήσει τα περιτυλίγματα-συσκευασίες της γκάμα ελληνικών προιόντων ERIDANOUS «Original Greek Product» (« αυθεντικό ελληνικό προιόν »). 

Moυσακάς, γιαούρτι, καρπούζια ή ακόμη φέτα, πωλούνται στα 'Lidl' υπό αυτή την μάρκα και τη φωτογραφία της ωραίας ορθόδοξης εκκλησίας και των τρούλων της στο έντονο μπλέ. 


Αλλά ο Antoine μετέφερε μια "μικρή λεπτομέρεια". 
Πάνω σε όλες τις συσκευασίες όπως το δείχνει μια φωτογραφία που περιέβαλε όλες τις στέγες, οι σταυροί Ε-ΞΑ-ΦΑ-ΝΙ-ΣΘΗ-ΚΑΝ ! 

Αυτοί  σ β ή σ τ η κ α ν !!!


Ρωτήσαμε τον εκπρόσωπο της 'Lidl' ποιό ήταν το κίνητρο αυτό της απόσυρσης. 
«Αποφεύγουμε την χρήση θρησκευτικών συμβόλων γιατί δεν επιθυμούμε ν΄αποκλείσουμε καμμιά θρησκευτική πίστη», απάντησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού εμπορικού γίγαντα μεγάλης διανομής...


«Είμαστε μια εταιρεία που σέβεται την διαφορετικότητα και αυτό εξηγεί την αντίληψη αυτής της συσκευασίας", πρόσθεσε.
Νομιμοποιούμαστε οπότε ν΄αναρωτηθούμε, γιατί οι υπηρεσίες 'marketing' του ομίλου δεν επέλεξαν άμεσα για ένα τοπίο ένα μη θρησκευτικό μνημείο.


«όλη η ελληνική κοινότητα έχει σκανδαλιστεί και καλεί σε μποικοτάζ του 'Lidl', αυτό είναι μη ανεκτό! », εκτιμά από την πλευρά του ο Antoine.
Εσείς τι νομίζετε;
'RTL' 31/08/2017
-----------------------------

Σεβασμός στη διαφορετικότητα δεν σημαίνει εξάλειψη αυτής, εξομοίωση, μηδενισμός, λογοκρισία,πολιτισμική αλλοίωση αλλά ακριβώς το αντίθετο ανάδειξη της.

Η αφαίρεση των σταυρών από τους τρούλλους, έστω και διαφημιστικής καμπάνιας, παραπέμπει στις ενέργειες των φανατικών τζιχαντιστών, που ΕΣΠΑΓΑΝ τους σταυρούς και τους ΑΦΑΙΡΟΥΣΑΝ από τις εκκλησίες σε Ιράκ, Συρία.

Υφέρπει μια μισαλλόδοξη πίστη εναντίον χριστιανικών συμβόλων και αν ναί ΠΟΙΑ;

Στο βωμό του εφήμερου κέρδους, του εμπορίου, του ανταγωνισμού της αγοράς,  α π ο κ α θ η λ ώ ν ο ν τ α ι σύμβολα και ΑΞΙΕΣ διαχρονικές, διαγράφονται πολιτισμικές αναφορές,  β ε β η λ ώ ν ο ν τ α ι    ιερά.

Ποιά είναι η αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, Τουρισμού, της Ορθοδόξου Εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Σαντορίνη, του Συνδέσμου και Ενώσεων Ελλήνων καταναλωτών, της ελληνικής κοινής γνώμης;

ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ...

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΩΓΕΙΟ ΤΗΣ...

Τι μέτρα έχουν πάρει οι αρμόδιοι φορείς, που, πότε και πως προσέφυγαν κατήγγειλαν, ή ήγειραν τις νόμιμες αξιώσεις από το γερμανικό όμιλο, που αυθαιρετώντας ΚΑΤΑΠΑΤΑ και ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ αναπαλλοτρίωτη πολιτισμική κληρονομιά, πως έχουν αντιδράσει οι κατά τόπους στο εξωτερικό αντιπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας και της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και οι ελληνικές κοινότητες της διασποράς;

Aυτή η καμπάνια ουσιαστικά σηματοδοτεί το πέρασμα από την "εμπορευματοποίηση της θρησκείας" στην εμπορευματοποίηση της α-θρησκείας, ή του ουδετερόθρησκου.

[Πηγή:http://www.official.gr/faith/proklisi-apo-ta-lidl-afairesan-tous-stafrous-apo-ekklisies-tis-santorinis-dimosievma-tou-velgikou-rtl/]

---------------------------------------------------------------

[ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!
ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ (ΘΥΜΑΣΘΕ;) "ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝΕ" ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, "ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΣ" ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ (ΤΥΧΑΙΟ;) ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΜΠΛΕ ΛΩΡΙΔΕΣ!!!

ΤΙ ΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΑΠΟΡΙΑ:
ΛΕΤΕ ΝΑ "ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ" ΟΤΙ Η ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΒΑΡΤΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΛΟΥ 'LIDL', ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ;
ΜΗΠΩΣ;]


Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΙΝΤΛ

"Π  Α  Π  Α  Φ  Λ  Ε  Σ  Σ  Α  Σ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!